واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
بازگشت آزمایشی بانک های کوچک اروپایی به ایران
روز نو : روزنامه "فایننشال تایمز" با انتشار گزارشی اشاره کرده است که بانک های کوچک اروپایی به طور تدریجی در حال بازگشت به بازارهای مالی ایران هخستن در حالی که بانک های بزرگ هنوز هم از احتمال جریمه های قابل توجه از سوی دولت امریکا می ترسند.
به گزارش خرداد، این روزنامه می نویسد:"بانک های اروپایی به طور آزمایشی بار دیگر به بازارهای ایران به عنوان دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه باز می گردند. از جمله این بانک ها می توان به بانک "کی بی سی" بلژیک، بانک "دی زد" آلمان و بانک Erste اتریش اشاره کرد که همگی تماس های مالی خود را با تهران آغاز کرده اند. این روزنامه اشاره می کند با این حال، بانک های بزرگتر اروپایی از ترس مجازات های احتمالی دولت امریکا از ریسک سرمایه گذاری در ایران خودداری کرده اند. فایننشال تاایمز می نویسد که بانک های امریکایی نیز وضعیت مشابهی دارند.
فایننشال تایمز اشاره می کند که از ماه ژانویه گذشته که توافق هسته ای میان ایران و 1+5 حاصل شده است تحریم های بسیاری علیه ایران برداشته شده اند در حالی که تحریم ها در بسیاری از موارد دیگر از جمله موارد مرتبط با تروریسم علیه ایران باقی مانده اند و بانک های بین المللی نیز با احتیاط حاضر به همکاری با موسسات و افراد ایرانی هستند.
رییس یکی از بزرگترین بانک های اروپایی می گوید:"وکلای من می گویند هنوز هم تحریم هایی علیه ایران وجود دارند. به نظر من این موضوع وضعیت را دشوار می کند و ما را در قلمروی نامعلومی قرار دهند".
"کی بی سی" بزگترین بانک بلژیک می گوید:"تصمیم به حمایت از مشتریان سبب می شود تا تجارت واقعی خود با ایران را با توجه به تحریم های اتحادیه اروپا و امریکا آغاز کنیم. این خواست مشتریان ما در بلژیک، جمهوری چک و اسلواکی است.
یکی از مقام های بانک "دی زد" نیز گفته است که دسترسی ایران به سیستم بین المللی سوئیفت سبب شده تا بانک های ایرانی بتوانند به یورو پرداخت های خود را انجام دهند. یکی از منابع بانک Erste نیز می گوید:"ما به طور شبانه روزی به بانک های ایرانی دسترسی داریم و این به مدد روش های استاندارد است. ما در عین حال خود را با تحریم های وضع شده علیه ایران انطباق داده ایم".
از جمله مجازات های اعمال شده و میزان آن می توان به موارد ذیل اشاره کرد: کردیت سوئیس 536 میلیون دلار در سال 2009 میلادی، بی ان پاریباس فرانسه 8.9 میلیارد دلار در سال 2014 میلادی، استاندارد چارترد بریتانیا 669 میلیون دلار در سال 2012 میلادی، اچ اس بی سی بریتانیا 1.9 میلیارد دلار در سال 2012 میلادی، آی ان جی هلند 619 میلیون دلار 2012 میلادی، کردیت اگریکول 787 میلیون دلار در سال 2015 میلادی.
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]