واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
بحران فولاد در انگلیس به کابینه کشیده شد نشست اضطراری کابینه انگلیس به ریاست دیوید کامرون روز پنجشنبه با هدف یافتن راه حلی برای مقابله با بحران کنونی در صنعت فولاد این کشور برگزار شد.
به گزارش فرهنگ نیوز، کامرون بعد از این نشست به خبرنگاران گفت دولت انگلیس ' هر اقدام ممکنی' را برای مقابله با بحران صنعت فولاد صورت خواهد داد اما 'ملی کردن' این صنعت یک راه حل شمرده نمی شود.
در حال حاضر دولت انگلیس به دلیل عدم عکس العمل سریع در مقابل تصمیم شرکت فولادسازی هندی 'تاتا' برای فروش تأسیساتش در انگلیس از جمله بزرگ ترین تأسیسات تولید فولادش در بندر تالبوت در ولز جنوبی مورد انتقاد قرارگرفته است.
به گفته تحلیل گران، درصورتی که خریداری برای تأسیسات یاد شده پیدا نشود، نزدیک به 40 هزار فرصت شغلی در انگلیس در معرض خطر قرار می گیرد.
به دنبال انتقادات یادشده، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس مجبور شد که تعطیلاتش را نیمه تمام گذاشته و ریاست نشست اضطراری کابینه را بر عهده بگیرد.
کامرون همچنین بعد از این نشست از تصمیم دولت انگلیس برای عدم اعزام اعضای کابینه اش به جلسه بحران مدیران اجرایی شرکت تاتا در هند در روز سه شنبه گذشته دفاع کرد و عنوان کرد که دولتش برای ماه ها بر روی یک طرح جهت حل بحران صنعت فولاد کار می کرده است.
وی بابیان اینکه مشکلات صنعت فولاد جهانی است، افزود: ' من هیچ چیزی را رد نمی کنیم اما من باور ندارم که ملی کردن صنعت فولاد انگلیس پاسخی درست به بحران کنونی می تواند باشد.'
در همین حال 'جان مک دونل' وزیر دارایی کابینه در سایه حزب کارگر روز پنجشنبه به اسکای نیوز گفت که دولت کامرون بایستی هر چه سریع تر یک طرحی را برای نجات صنعت فولاد انگلیس آماده سازد.
وی بار دیگر درخواست کرد که نمایندگان مجلس عوام که هم اینک در تعطیلات عید پاک (ایستر) بسر می برند، به منظور بحث در مورد این بحران، به پارلمان فراخوانده شوند.
در همین حال بیش از 110 هزار نفر با امضای یک تومار، از دیوید کامرون خواسته اند که برای حفاظت از صنعت فولاد انگلیس اقدام و پارلمان را فراخواند.
در این تومار که بر روی تارنمای پارلمان منتشر شده، آمده است: کامرون بایستی هرچه سریع تر برای حفاظت از صنعت فولاد اقدام کند و با فراخواندن پارلمان این موضوع را به عنوان یک اولویت به بحث بگذارد.
براساس آخرین آمار منتشرشده در تارنمای پارلمان انگلیس، تا ظهر روز پنجشنبه بیش از 112 هزار شهروند انگلیسی این تومار که توسط 'جرمی کوربین ' رهبر حزب کارگر راه اندازی شده امضاء کرده اند و انتظار می رود که این رقم باز هم افزایش یابد.
براساس رویه قانونی، اگر شمار امضاهای یک تومار از 10 هزار نفر بیشتر شود دولت انگلیس بایستی به آن پاسخ گوید و اگر از 100 هزار نفر بیش تر شود، درخواست مطرح شده در نشست مجلس عوام به بحث گذاشته خواهد شد.
انتظار می رود که مجلس عوام انگلیس با توجه به وضعیت پیش آمده، در هفته کاری در پیش رو، این تومار را در دستور نشست هفتگی اش قرار دهد.
حزب مخالف کارگر انگلیس روز چهارشنبه گذشته خواستار فراخوان نمایندگان مجلس عوام به منظور گفت وگو در مورد تشدید بحران در صنعت فولاد این کشور شد اما سخنگوی دولت انگلیس این درخواست را رد کرد.
جرمی کوربین رهبر حزب کارگر نیز روز گذشته بابیان اینکه 'کارگران نباید قربانی یک شرکت چندملیتی شوند' از اعضای کابینه دولت دیوید کامرون خواست که از صنعت فولاد انگلیس حمایت کنند.
تصمیم شاخه اروپایی شرکت هندی 'تاتا استیل' برای خروج از بازار انگلیس سبب بروز بحران جدیدی در صنعت فولاد این کشور و احتمال بیکاری هزاران کارگر انگلیسی شده است.
شرکت هندی 'تاتا استیل' روز سه شنبه گذشته به دنبال نشستی در بندر بمبئی هند اعلام کرد که به دلیل افزایش هزینه ها، تصمیم به متوقف کردن فعالیت هایش در بندر تالبوت و سایر مناطق انگلیس گرفته است.
در حال حاضر در تأسیسات فولاد شرکت تاتا در بندر تالبوت انگلیس 5 هزار و 500 نفر کار می کنند.
شرکت تاتا گفته است که قصد است تأسیسات فولادش را در انگلیس به فروش برساند.
به گزارش این منابع، بروز این بحران جدید می تواند در حدود 15 هزار تن از کسانی که برای شرکت فولادسازی تاتا کار می کنند با خطر بیکاری مواجه سازد.
'کارل کوهلر' مدیر اجرایی ارشد بخش اروپایی 'تاتا استیل' پیشتر هشدار داده بود که :«صنعت فولاد انگلیس در مواجهه با شرایط بسیار دشوار بازار به دنبال حفظ بقای خود است. '
شرکت فولاد تاتا که پیش از این 17 هزار نیرو در انگلستان داشته، از سال گذشته میلادی شروع به تعدیل نیروهایش در این کشور کرده است.
براساس آمارهای موجود در سال 2015 میلادی قریب به 30 هزار نفر در صنعت فولاد انگلیس مشغول به کار بودند و این در حالی است که در سال 1970 میلادی این رقم 280هزار نفر بوده است.
براساس آمارهای منتشرشده، در طی دو سال گذشته بهای فولاد در بازار چین با 40 درصد کاهش از هر تن 318 پوند به 191 پوند در هر تن رسیده است که این مساله سبب شده که شرکت های انگلیسی نتوانند در بازار رقابت کنند.
براساس گزارش منابع انگلیسی، پایین بودن بهای پایین فولاد چین که همراه با تقویت فعالیت های اقتصادی در انگلیس شده، باعث گردیده که تقاضا برای فولاد ارزان قیمت چینی در این کشور که هجدهم تولیدکننده فولاد جهان است، روند افزایشی داشته باشد.
براساس آمارهای رسمی تولید فولاد سالانه انگلیس در سال 1997 میلادی بیش از 18 میلیون تن بوده و این رقم در سال 2014 میلادی به حدود 12 میلیون تن کاهش یافته است.
منبع: ایرنا
95/1/13 - 11:35 - 2016-4-1 11:35:21
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]