تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا به تو پناه مى برم از اين كه باطل را بر حق ترجيح دهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842260135




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از زیبای‌های کویر "زواره" لذت ببرید


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰




16080.jpg

کویر "دق سرخ" ‌به طول تقریبی 50 کیلومتر و عرض 20کیلومتر در شمال شرقی این شهر زواره در استان اصفهان واقع شده است. به گزارش خبرنگار ایسنا، کوه‌هایی کم ارتفاع در کنار جنگل‌های تاغ از کویر مرکزی ایران جدا شده و یکی از جاذبه‌های این کویر، تپه شنی بزرگی است که تقریباً در مرکز این کویر قرار دارد که آشیانه عقاب‌های منطقه است و در میان کویرنوردان به آشیانه عقاب معروف است.

کویر دق‌سرخ

شوره زار‌(دریاچه نمک) دق سرخ بعد از جنگل‌های تاغ منطقه قرار دارد که در فصول پر بارش- البته اگر بارشی در کار باشد- به صورت موقتی به دریاچه‌ای تبدیل شده و در فصول گرم کاملا خشک است که این تاغزارها مکان مناسبی برای عکاسان حیات وحش محسوب می‌شود و شغال، روباه، پایکا، چکاوک کاکلی، جغد، باز در آن روزگار می‌گذرانند. برای رسیدن به کویر دق سرخ زواره فقط کافی است از اردستان به سمت زواره و روستای کریم‌آباد حرکت کنید، کویرپیمایی از روستای کریم آباد زواره به طرف شرق شروع می‌شود. مرکز کویر تا روستای کریم آباد حدود 20 کیلومتر فاصله دارد. برای دیدن تمام طول و عرض این کویر زیبا و بی نظیر باید به سمت روستای جهان آباد حرکت کرد.

کویر دق سرخ ‌

اینجا تا چشم کار می‌کند، کویر است و کویر و لابه‌لای آن شوره‌زارها و تنها چیزی که از خاطر هر بیننده‌ای عبور می‌کند، بزرگی و عظمت پروردگار است. ‌ ‌ سفر به تل شیطان

تل شیطان

پس از حرکت از زواره و عبور از روستای امیرآباد و پیمودن 18 کیلومتر نمکزار‌های زیبا و غنی از مواد عالی در دل کویر دق سرخ زواره به شنزارهای زیبا و پوشیده از ماسه‌های نرم می‌رسیم، این تپه‌های ماسه‌ای تل شیطان نام دارد که در آنجا می‌توان آفرینش زیبای طبیعت خدایی را دید و لذت برد. آسیاب ششم(آسیاب خان ) از کیلومتر ۵ ‌جاده ‌اردستان به زواره در سمت راست تا ورودی شهر زواره تعدادی ساختمان قدیمی مخروبه به چشم می خورد که آسیاب‌های آبی زواره است که در گذشته نه چندان دور 6 آسیاب در آنجا مشغول بکار بوده‌اند. امروزه متاسفانه 5 آسیاب تقریبا مخروبه شده‌اند‌ و اولین آسیاب از سمت اردستان ‌آسیاب ششم که به آسیاب خان معروف است و خوشبختانه حدود 80 درصد بنا سالم بوده و قابل مرمت می‌باشد.

آسیاب ششم

ویژگی خاص این آسیاب‌ها این است که حتما باید درکنار جوی آب دایمی، احداث می‌شده، از این رو بهترین مکان کنار جوی آب قنات‌ها و چشمه‌های دائمی است. ‌آسیاب‌های آبی زواره نیز در کنار جوی آب قنات شهر احداث شده است. بطور کلی این آسیاب آبی زواره از 2 قسمت اصلی تشکیل شده است. تنوره آسیاب‌ در بخش تنوره استوانه‌ای با عمق حدودا 4 تا 5متردر داخل زمین از جنس ساروج ساخته شده است. آب از جوی فرعی قنات به تنوره وارد می‌شده ‌و آب اضافی پس ازسرریز به جوی برمی‌گشته است. در انتهای تنوره سوراخی وجود دارد که آب با فشار ازآن خارج می‌شده و‌به پره‌های چوبی (مانند توربین) که درسنگ آسیاب تعبیه شده بود، اصابت کرده وسنگ را بطورافقی می‌چرخانده است. ‌‌ساختمان آسیاب ساختمان اصلی آسیابه‌ای آبی زواره شامل باغچه - سردر- اتاق نگهداری گندم و آرد - اتاق هیزم (هیمه) - اتاق‌های نگه داری طیور یا بعضا دام، اتاق استراحت و نشیمنگاه و...است. یکی دیگراز اتاق‌ها مطبخ آسیاب است که در آن تنوری بوده که با دسترس بودن آرد گندم و هیزم‌، هموار نان تازه در آسیاب‌ها پخت می‌شده است. ‌آسیابان‌های قدیم ‌بعد از مدرن و برقی شدن شدن آسیاب‌ها به شغل نانوایی روی آوردند و پیدایش اولیه این حرفه ریشه در آسیاب‌های آبی دارد. مهمتر از همه، اتاق بزرگی که انتهای آسیاب و رو بروی درب در گودترین جا قرار دارد که به صفه سنگ معروف است. در این صفه دلو چوبی مخروطی شکلی که گندم داخل آن می‌ریختند و نیز سنگ‌ها و اهرم‌های چوبی نگه دارنده سنگ و آلات اصلی خرد کردن گندم وجود داشته است. امروزه در آسیاب خان زواره سنگ‌هایی وجود دارد و قابل مشاهده است. با توجه به اینکه در سال‌های اخیر آمار ورود گردشگران و توریست‌ها به شهرتاریخی زواره در حال افزایش است، امیدواریم مالکین ‌آسیاب ششم با همکاری و هماهنگی با میراث فرهنگی‌ تنها آسیاب آبی بجا مانده در منطقه را از خطر نابودی نجات داده تا یک اثر زیبا و دیدنی به آثار تاریخی شهر‌ اضافه شده و ‌یکی دیگر از مشاغل سنتی قدیمی(آسیابانی) شهر زواره ‌به گردشگران معرفی شود. شهر تاریخی زواره ‌در حاشیه جنوبی دشت کویر ایران ‌و در مختصات جغرافیایی ۳۳ درجه و۲۷ دقیقه شمالی و ۵۲درجه و۲۷ دقیقه شرقی و در فاصلهٔ ۱۲۰ کیلومتری شهر اصفهان (در شمال شرقی استان اصفهان ) در مجاورت کویر مرکزی ایران واقع شده‌ا ست. زواره از آبادی‌های کهن ایران است و نام آن از نام برادر رستم گرفته شده‌ است و در آن بناهای تاریخی زیادی همچون منار درکنار مسجد پامنار‌(بن کویه) و قلعه‌ی مغول و مسجد جامع چهار ایوانی(قدیمی‌ترین مسجد چهار ایوانی کشور) وجود دارد. اغلب ساکنین این شهر سید طباطبایی هستند. زواره ساختاری گلی دارد و دارای معماری ایرانی اصیل بوده که اکثر آنها امروزه در حال خراب شدن است.

شهر تاریخی زواره



مسجد جامع زواره

انتهای پیام
کد خبرنگار:







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن