واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تلاش مصر برای دور نگه داشتن خود از سیاست های عربستان در منطقه
روزنامه " رای الیوم" با اشاره به سفر پادشاه عربستان و هیات همراه وی به مصر در روز دوشنبه آینده ٬ روابط قاهره وریاض را محتاطانه توصیف کرده و افزود : رییس جمهوری مصر ترجیح می دهد خود را از رویکردهای سیاسی ونظامی عربستان در منطقه بخصوص در مورد سوریه ویمن دور نگه دارد.
کد خبر: ۵۷۷۲۲۵
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۲ - 30 March 2016
روزنامه " رای الیوم" با اشاره به سفر پادشاه عربستان و هیات همراه وی به مصر در روز دوشنبه آینده ٬ روابط قاهره وریاض را محتاطانه توصیف کرده و افزود : رییس جمهوری مصر ترجیح می دهد خود را از رویکردهای سیاسی ونظامی عربستان در منطقه بخصوص در مورد سوریه ویمن دور نگه دارد.
به گزارش «تابناک»، رای الیوم نوشت: سلمان بن عبدالعزیز پادشاه فعلی عربستان ٬ پس از مرگ عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه سابق این کشور٬ از حمایت مالی وسیاسی مصر دست برداشت وبه جای آن ارتباط خود را با محور ترکیه وقطر تقویت کرد.
رأی الیوم افزود : اختلاف میان ریاض وقاهره در موضوع یمن نیز بروز کرد و"عبدالفتاح السیسی" از اعزام نیروی نظامی به این کشور خود داری کرد وتنها به اعزام چند کشتی جنگی به تنگه باب المندب اکتفا نمود و حتی بارها میزبان هیات هایی از انصار الله وحزب الموتمر به ریاست علی عبدالله صالح را در قاهره بود .
در مورد سوریه نیز السیسی همواره تلاش می کند تا موضع کشورش را از موضع رسمی عربستان جدا کند تا آنجا که بارها مسئولان سوری و کنفرانس های مخالفان لیبرال وچپ گرای سوری را در قاهره میزبانی نموده است.
این روزنامه چاپ لندن در ادامه نوشت : هرچند السیسی در مراسم پایانی مانورهای "رعد شمال" به رهبری عربستان شرکت نمود و در سمت چپ پادشاه عربستان نشست اما این بدان معنا نیست که مشارکت مصر٬ بسیار برجسته و در حد و وزن این کشور جهان عرب بود.
" موفقیت برنامه سفر پادشاه عربستان به مصر بستگی زیادی به حجم کمک های مالی دارد که وی برای این کشور در نظر دارد و هرچند ریاض 20 میلیون دلار به مصر کمک کرده است اما این مبلغ در مقابل 200 میلیارد دلاری که این کشور برای خروج از بحران اقتصادی نیاز دارد ٬ بسیار اندک است."
رأی الیوم در ادامه در خصوص نیازهای دو کشور به هم نوشت : عربستان به مصر وحمایت سیاسی آن نیاز دارد ٬ بخصوص اینکه هم پیمان ترک این کشور برای بهبود روابط اقتصادی به سمت ایران رفته است وحجم مبادلات تجاری را از سالی10 میلیارد به 30 میلیارد افزایش داده است و دراین میان ٬ موضع هم پیمان قطری عربستان از نظر مالی وسیاسی در تنگنای بیشتری است.
" شاید بحران مالی عربستان از بحران مالی مصر کم خطرتر باشد اما باید دانست عربستان هر چند روزانه ده ها میلیون بشکه نفت صادر می کند و640 میلیارد دلار ذخیره ارزی دارد ٬ کسر بودجه این کشور به صد میلیارد دلار می رسد و مجبور است برای جبران این کسر بودجه ٬ سالانه 120 میلیارد دلار از صندوق ذخیره خود خارج نماید .
علاوه بر این هزینه های جنگ در یمن وسوریه و نیازهای 32 کشور عضو ائتلاف جدید و ده ها کشور عضو ائتلاف تجاوز به یمن را نیز باید برآورده سازد ."
رأی الیوم در پایان نوشت : مصر به پول عربستان نیاز دارد وعربستان نیز از نظر سیاسی ونظامی به مصر نیاز دارد و از این کشور خواهد خواست در جنگ یمن وسوریه و چه بسا بر ضد ایران مشارکت کند به خصوص پس از اینکه باراک اوباما رییس جمهور آمریکا اخیرا در مصاحبه با مجله "آتلانتیک” اعلام کرد که به هیچ عنوان در جنگ های منطقه ای عربستان بر ضد ایران مشارکت نخواهد کرد.
ایرنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]