واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: چرایی نزدیکی مقامات عربستان به رژیم صهیونیستی
اخیرا رسانهها و برخی تحلیلگران سیاسی از نزدیکی آشکار و پنهان برخی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی در منطقه سخن گفتهاند که تا چندی پیش، رقیب و دشمن یکدیگر تلقی میشدند و در سالیان اخیر، روابط پرتنشی با یکدیگر داشتهاند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل خبرگزاری صدا و سیما، در این میان عربستان به عنوان کشوری که مدعی ام القرا بودن جهان اسلام است ، در حال نزدیکی به اسرائیلی است که بسیاری از سرزمینهای اسلامی را غصب کرده است.
روزنامه «رایالیوم» چاپ لندن چندی پیش در گزارشی اعلام کرد یک هیأت بلندپایه اسراییلی با هدف بررسی راههای نزدیکی به عربستان به ریاض رفت.
مرکز مطالعات خاور نزدیک در واشنگتن هم اعلام کرد علنی شدن روابط عربستان سعودی و رژیم اسرائیل، بزرگترین رویداد غافلگیرکننده در تابستان 2015 میلادی است که پس از دیدار تاریخی دوری گولد، مدیرکل وزارت خارجه رژیم اسرائیل با انور عشقی، ژنرال بازنشسته سعودی و فرد بسیار نزدیک به خاندان آل سعود رخ داد.
روزنامه وال استریت ژورنال هم نوشته است که بعضی کشورهای عربی و اسرائیل با هدف مقابله با ایران به سمت تقویت روابط دوجانبه پیش میروند.
در همین رابطه مدیر کل وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی اذعان کرد این رژیم با کشورهای عربی به صورت محرمانه ارتباط برقرار کرده است و «یووال اشتینیتز» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی چندی پیش از سفر محرمانه خود به کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله امارات خبر داده بود که این سفر تحت تدابیر شدید امنیتی انجام شد و این اقدام همزمان با اجرای برجام و رفع تحریم های اقتصادی ایران صورت گرفت.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی، نیز در نشست سال جاری داووس گفت: عربستان سعودی این مسئله را پذیرفته که اسرائیل برای ریاض بیشتر یک متحد است تا یک دشمن .
بررسی اظهار نظر مقامات رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی حوزه جنوبی خلیج فارس نشان می دهد که
توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک و اجرای برجام وجلوگیری از تهدید تهران دستاویز و بهانه ای است که آنها را به دیدارهای علنی ومحرمانه برای برقراری روابط سوق داده است بطوریکه
به گفته مقامات اسرائیلی، توافق هستهای موجب شده تا مواضع طرفین بیش از پیش به هم نزدیک شود .
با این حال از آنجایی که صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی تائید شده
و این در حالی است که بر اساس گزارش های متقن رژیم صهیونیستی بیش از 300کلاهک هسته ای در اختیار دارد و توسعه طلبی و چشم داشت این رژیم به سرزمین های عربی بر همگان آشکار شده است این سوال مطرح است که چرا برخی سران کشورهای عربی از جمله عربستان سعی دارند ایران را به عنوان تهدید مطرح کرده و دست دوستی به سوی دشمن اصلی کشورهای منطقه یعنی اسراییل دراز کنند؟
رژیم های عربی منطقه در طول دهه های گذشته قدرت خود را مدیون دو عامل نفت و حمایت امریکا بوده اند ، اما افزایش تولید نفت در جهان وخودکفایی امریکا از واردات نفت سبب شد تا دیگر کشورهای عربی آن اهمیت سابق را برای غرب نداشته باشند و از سویی رشد جریان های تروریستی ناشی از آموزه های تکفیری در عربستان سبب شد تا حتی غرب هم از متحدان خود دور شود .
در کنار این عوامل خیزش مردمی در منطقه و مطالبات مردمی در داخل از دیگر عواملی بود که این کشورها را واداشت ابتدا با پرداخت یارانه اعتراضات و مطالبات مردم را مدیریت نمایند اما به نظر می رسد با کافی نبودن این اقدامات و نگرانی از دست دادن حمایت غرب و از دست رفتن اهمیت نفت ، سران عربستان را وا داشته است تا با فرافکنی و رویکرد ایران وشیعه هراسی ، اعتراضات داخلی را ساکت کنند .
اما دراز کردن دست دوستی به سوی رژیم صهیونیستی از این منظر قابل توجه است که به نظر می رسد سران عربستان تصور می کنند از آنجایی که این رژیم از حمایت غرب برخوردار است با این اقدام می توانند بار دیگر حمایت غرب را از اقدامات سرکوبگرایانه خود در داخل و تثبیت پایه های حکومت خود جلب کنند .
دوشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]