واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
بازتاب گسترده سفر روحانی به اسلام آباد در رسانه های خارجی
روز نو : خبرگزاری "رویترز" با انتشار گزارشی به سفر اخیر روحانی به اسلام اباد بر روی موضوع تکمیل خط لوله معوق مانده ایران و پاکستان و وعده رییس جمهوری در این باره تاکید دارد. این خبرگزاری می نویسد:"حسن روحانی رییس جمهوری ایران روز شنبه گفت که ایران کار را در کنار شریک پاکستانی خود برای رفع تاخیر در خط لوله گاز طبیعی به پاکستان انجام می دهد و امیدوار است ظرف مدت چند ماه این موضوع به اتمام برسد. پاکستان و ایران در این دیدار رییس جمهوری اسلامی ایران بر سر گسترش روابط تجاری و احیای برنامه ها برای احداث خط لوله گازی با یکدیگر صحبت کردند. روحانی در این سفر اظهار کرد که ایران این خط لوله گاز را در نزدیکی مرز پاکستان ساخته و آماده ارسال گاز به آن کشور است. در حال حاضر این طرف پاکستانی که در کنار ایران برای تکمیل پروژه می کوشد".
رویترز اشاره می کند که پروژه گازی مذکور 7 میلیارد دلار ارزش سرمایه گذرای داشته است و از دهه 90 میلادی تاکنون برای اتصال حوزه پگازی پارس جنوبی ایران به هندوستان از طریق پاکستان با تاخیر مواجه شده است. هند در سال 2009 میلادی با استناد به هزینه های بالا و مسائل امنیتی این پروژه را ترک کرد و یک سال پس از آن یک پیمان هسته ای با واشنگتن امضا کرد. امریکا در آن زمان با مداخله جویی پاکستان و هند را زا معامله با ایران منع کرد. امریکایی ها باور داشتند که پروژه مشترک گازی می تواند مصداق نقض تحریم های بین المللی وضع شده علیه ایران باشد".
این خبرگزاری در ادامه اشاره می کند که ایران بر سر فروش برق هزار مگاواتی به پاکستان و افزایش این میزان به 3000 مگاوات نیز به توافق رسیده است. این خبرگزاری می نویسد:"نواز شریف" نخست وزیر پاکستان و روحانی رییس جمهوری ایران بر سر افزایش حجم تجارت سالانه میان دو کشور به میزان 5 میلیارد دلار تا سال 2021 میلادی با یکدیگر توافق کرده الند".
این خبرگزاری در بخش دیگری از گزارش خود اشاره می کند که تجارت میان ایران و پاکستان در فاصله سال های 11-2010 میلادی به 432 میلیون دلار رسید این در حالیست که حجم مبادلات تجاری دو کشور در فاصله سال های 9-2008، 1.32 میلیارد دلار بود و تحریم ها بر کاهش این میزان تاثیر چشمگیری داشتند.
این خبرگزاری اشاره می کند که ایران نیز در مقابل علاقمند به واردات منسوجات پاکستان، محصولات و وسایل جراحی و پزشکی، وسایل ورزشی و محصولات کشاورزی است.
شبکه خبری "العربیه" نیز با انتشار گزارشی از سفر اخیر روحانی به پاکستان به عنوان تلاش ایران برای گسترش همکاری های منطقه ای یاد کرده است. این شبکه خبری سعودی می نویسد:"حسن روحانی بر لزوم افزایش همکاری ها منطقه ای برای رشد و ثبات اقتصادی در منطقه جنوب آسیا تاکید کرد. این شبکه خبری اشاره می کند که پاکستان با توسعه بندر گواتر تصمیم دارد تا با کمک ایران و چین یک پروژه بلندپروازانه 46 میلیارد دلاری را برای گسترش روابط تجاری و حمل و نقل مرزی اجرایی نماید.
بخش انگلیسی شبکه خبری "صدای امریکا" نیز با انتشار گزارشی اشاره کرده است که سفر روحانی به پاکستان امیدها برای حل و فصل اختلافات میان تهران – ریاض را افزایش داده بود. این شبکه خبری می نویسد:"روحانی در حالی که به پاکستان سفر کرده است که آن کشور خود پیشنهاد میانجی گری میان ایران و عربستان سعودی را داده بود. بعید به نظر می رسد که مذاکرات مستقیم میان ایران و عربستان سعودی دست کم در کوتاه مدت عملی شود. عربستان سعودی در ماه ژانویه گذشته روابط خود با ایران را پس از حمله عناصر خودسر به سفارتش در تهران قطع کرد. روحانی در اسلام اباد در جمع خبرنگاران اظهار کرد که ایران علاقمند به حل تنش با عربستان سعودی است. او اظهار کرد که عربستان سعودی بسیار بزرگ در منطقه و جهان اسلام است و نقش موثری ایفا می کند. روحانی اشاره کرد که توافق هسته ای ایران با جامعه بین المللی یک نمونه خوب از این موضوع بود که نشان داد چگونه می توان از طریق مذاکرات مشکلات را حل کرد".
در همین حال، نشریه "تریبون" پاکستان به دیدار اخیر میان "چودری نثار علی خان" و همتای ایرانی اش "عبدالرضا رحمانی فضلی" وزیر کشور ایران اشاره کرده است. این نشریه می نویسد:"طرفین بر لزوم تقویت بیش تر همکاری های امنیتی میان پاکستان و ایران تاکید کردند. وزرای امور کشور ایران و پاکستان با انتشار بیانیه ای رسمی تعهد خود برای دستیابی به اهداف مشترک از جمله تضمین صلح و امنیت در منطقه را اعلام کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است:"همکاری متقابل در زمینه امنیت با تعامل بیش تر میان سازمان های مجری قانون و به اشتراک گذاری اطلاعات برای مدیریت مرزی صورت خواهد گرفت. کنترل جرایم مرزی از جمله قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان از جمله موارد مورد بررسی خواهند بود".
وزیر کشور پاکستان در این دیدار اظهار کرد که هیچ گاه ایران و پاکستان نباید اجازه دهند تا فرصتی برای پاشاندن بذر بی اعتمادی میان دو کشور برادر روی دهد. او اظهار کرد:"ما باید دست در دست هم این عناصر تفرقه افکن را خنثی کنیم و برای صلح و توسعه اجتماعی و اقتصادی مردمان مان بکوشیم".
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]