تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه هاى عنكبوتى كه در اتاق هاى شماست، لانه شياطين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850135851




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کردستان؛ بازیگر جدید بازار صادرکنندگان گاز طبیعی؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: کردستان؛ بازیگر جدید بازار صادرکنندگان گاز طبیعی؟
رهبران اقلیم خودمختار کردستان برنامه های بلندپروازانه ای برای افزایش چشمگیر تولید و صادرات گاز طبیعی در سر دارند.
آفتاب :

 گفته می شود در ابتدای دهه 2020 میلادی، تولید سالانه گاز طبیعی در این منطقه از مرز 20 میلیارد متر مکعب فراتر خواهد رفت. این شرایط بیش از همه می تواند باعث شادمانی رهبران ترکیه شود. این کشور که هم اینک برای واردات گاز طبیعی، قراردادهایی با سه کشور ایران، روسیه و آذربایجان دارد، امیدوار است با افزایش واردات گاز از منطقه بکر و دست نخورده کردستان، از قدرت چانه زنی بیشتری در مذاکرات آتی بر سر تعیین قیمت گاز طبیعی خریداری شده، برخوردار گردد.


تاکنون شرکت های بین المللی نفتی فعال در منطقه کردستان، تمایل اندکی برای توسعه میادین گاز طبیعی این اقلیم نشان داده اند. در مقابل، رهبران کردستان با ایجاد جذابیت اقتصادی تلاش نموده اند تا قراردادهای جذاب تری به شرکت های بین المللی پیشنهاد کنند.تونی هایوارد از مدیران صنعت نفت و گاز ترکیه معتقد است: کردستان در مسیر تبدیل شدن به یک قدرت تولیدکننده گاز طبیعی قرار گرفته است. پیش بینی ها حاکی از آن است که 177 تریلیون فوت مکعب ذخیره گاز طبیعی کشف نشده در این منطقه وجود دارد. این حجم گاز طبیعی می تواند کل نیاز ترکیه به گاز طبیعی را به مدت 50 سال تامین نماید.


وی می افزاید: ما امیدواریم تا گاز طبیعی خریداری شده از اقلیم کردستان را در بخش های تولید برق و مصارف خانگی و صنعتی استفاده نماییم.تاکنون یک قرارداد برای صادرات سالانه 4 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از کردستان عراق به ترکیه از ابتدای سال 2017 میلادی به امضا رسیده است. همچنین با توافق دو طرف، حجم گاز صادراتی در این قرارداد در سال 2020 میلادی به 10 میلیارد متر مکعب افزایش خواهد یافت.


گفته می شود امکان افزایش مقدار گاز صادراتی به 20 میلیارد متر مکعب در سال های بعد در آن پیش بینی شده است. هرچند به دلایلی نظیر کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، ظهور گروه های تروریستی و کاهش تمایل شرکت های نفتی به سرمایه گذاری در طرح های نفت و گاز طبیعی، تردیدهایی در مورد تحقق این ارقام وجود دارد.
رویاهای گازی اقلیم کردستانبا وجود تاخیر در اجرای طرح های توسعه میادین گازی اقلیم کردستان، رهبران این منطقه امیدوارند تا در سال های فرارو به آرزوهای بزرگ خود در صنعت گاز طبیعی، جامه عمل بپوشانند. چند شرکت خصوصی ترک نیز با خریداری سهام شرکت های بین المللی در میادین در حال توسعه منطقه کردستان، تلاش نموده اند تا علاوه بر کسب منافع مالی، فاصله زمانی کنونی تا آغاز عملیات صادرات گاز طبیعی کردستان به ترکیه را کوتاه تر کنند.رهبران کردستان اعلام نموده اند که بهای هر یک میلیون بی تی یو گاز صادراتی این منطقه به ترکیه 18/1 دلار خواهد بود. این عدد در مقایسه با بهای گاز خریداری شده ترک ها از ایران، روسیه و آذربایجان بسیار کمتر است. 
البته به نظر می رسد به دلایلی نظیر نیاز به سرمایه گذاری هنگفت مورد نیاز در طرح های اکتشاف، تولید، فرآورش و انتقال گاز طبیعی صادراتی، بهای تمام شده بسیار بیشتر از این عدد باشد. دولت مرکزی عراق نیز خواهان دریافت حقوق خود از درآمدهای صادراتی فروش گاز طبیعی کردستان است.پیش بینی ها حاکی از آن است که هزینه های بخش بالادستی تولید گاز طبیعی در کردستان 9/2 میلیارد دلار و هزینه های بخش میان دستی، حدود 5/2 میلیارد دلار است.


رهبران آنکارا به خوبی دریافته اند که امضای قراردادهای بلندمدت واردات گاز طبیعی به معنای تثبیت روابط سیاسی با شرکای اقتصادی خواهد بود. لذا به سرعت با فراموش نمودن اختلافات دیرپای سیاسی، به دنبال ایجاد زمینه های همکاری های نزدیک اقتصادی و راهبردی با رهبران اربیل هستند.


نگرانی از امنیت عرضه و سازوکار قیمت گذاریکردستان به سرعت در حال تبدیل به یک شریک گازی برای ترک ها است. همچنین در بلندمدت می توان امیدوار بود که گاز طبیعی تولید شده در اقلیم کردستان روانه بازارهای اروپایی گردد. این شرایط جدید به معنای کاهش وابستگی آنکارا به گاز وارداتی از ایران و روسیه خواهد بود که در جنگ فرسایشی سوریه، در برابر رهبران آنکارا صف کشیده اند. قیمت های پایین کردها برای گاز طبیعی صادراتی نیز به افزایش جذابیت اقتصادی این تولیدکننده نوظهور، کمک شایانی نموده است.


گزارش های آماری شرکت گازپروم نشان می دهد در سال 2014 میلادی در مجموع 33/27 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی توسط ترکیه از روس ها خریداری شده است. این عدد اندکی بیش از 50 درصد از کل گاز طبیعی وارداتی ترکیه در آن سال که 6/47 میلیارد متر مکعب بوده، می باشد. اما فراموش نکنید که در سایه بحران سیاسی سایه افکنده بر روابط دو طرف، آینده پروژه بلندپروازانه خط لوله ترکیش استریم با ظرفیت صادرات سالانه 32 میلیارد متر مکعب به این کشور در هاله ای از ابهام قرار گرفته است. هرچند همه کارشناسان بر این نکته اتفاق نظر دارند که پیش بینی اتفاقات آینده این منطقه، دشوارتر از همیشه شده است.
منبع: خبرآنلاین




تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن