واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: روحانی: علاقه مند به تنش با عربستان نیستیم
کد خبر: ۵۷۶۷۵۰
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۴ - 26 March 2016
رئیس جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه همواره موضوعات گوناگون بین ایران و پاکستان برای همکاری مورد بحث و تبادل نظر قرار داشته است، گفت: در سفر جاری نیز موضوع کمک به روند صلح افغانستان در دیدار با نخست وزیر پاکستان مطرح شد و همکاری در این زمینه مورد توافق ما است.
به گزارش ایرنا حسن روحانی در دومین روز از سفر خود به پاکستان و در کنفرانس مطبوعاتی خود در پایان این سفر درخصوص روند صلح افغانستان گفت: پاکستان یک کشور بسیار مهم جهان اسلام است و ایران هم یک کشور بزرگ و قدرتمند در منطقه و جهان است و همواره میان ایران و پاکستان رایزنی ها و همفکری ها و همکاری هایی در گذشته بوده و به ویژه درباره افغانستان ما در گذشته بحث هایی داشته ایم.
وی افزود: موضوع افغانستان در مذاکرات با نواز شریف در سفر جاری مطرح شد و حتی این فرمول که با پاکستان و افغانستان به صورت سه جانبه با هم کار کنیم، مورد بحث قرار گرفت که پیشنهاد آن از سوی پاکستان بود و مورد توافق ما قرار گرفت.
روحانی گفت: ما سه کشور به طور سه جانبه می توانیم برای امنیت افغانستان تلاش کنیم و امنیت افغانستان برای خود مردم این کشور و همچنین پاکستان و ایران به عنوان دو کشور مهاجر پذیر از افغانستان و هم مرز با این کشور اهمیت فوق العاده ای دارد.
رئیس جمهوری افزود: بنابراین هر کاری که بتوانیم برای صلح، ثبات و امنیت در افغانستان انجام دهیم دریغ نخواهیم کرد و در گذشته هم همواره با مقامات دولت افغانستان گفت وگوی سازنده داشته ایم. من چند وقت پیش با اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان به صورت تلفنی صحبت کردم و ما همواره رابطه بسیار خوبی با دولت افغانستان و پاکستان داشته ایم و تلاش های دوجانبه و سه جانبه می تواند تاثیر گذار باشد و ما آماده ایم به مردم و دولت افغانستان کمک کنیم.
** علاقه مند به ادامه تنش با عربستان نیستیم
حسن روحانی در پاسخ به سوال یک رسانه پاکستانی درخصوص تنش های میان ایران و عربستان گفت: علاقه مند به ادامه تنش با عربستان نیستیم. ایران یک کشور بسیار بزرگ در منطقه و جهان اسلام است و عربستان هم نقش تاثیر گذار در جهان اسلام دارد.
وی افزود: بنابراین اگر مشکلی بین دو کشور است باید حل و فصل شود. کشورهایی که تاکنون تلاش کرده اند به حل این تنش کمک کنند از جمله کشور پاکستان، ما همواره به این تلاش ها پاسخ مثبت داده ایم.
رئیس جمهور در ادامه گفت: امیدواریم در آینده نزدیک مسیر درستی برای حل و فصل مشکلات دو کشور پیدا شود.
روحانی گفت: دنیای اسلام باید از تنش ها به دور باشد. جهان اسلام نیاز به توسعه و رفاه و پیشرفت دارد و این پیشرفت فقط در سایه صلح و ثبات امکان پذیر است و ما در این زمینه هر اقدامی که باشد از آن دریغ نخواهیم کرد.
دوره پسا تحریم، فرصتی مناسب برای توسعه همکاریهای تهران - اسلام آباد است
امروز همچنین روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان طی نشستی مشترک در اسلام آباد، درباره مهمترین مسایل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی با یکدیگر گفت و گو و تبادل نظر کردند.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، روحانی ظهر شنبه در این نشست که بیش از یکساعت بطول انجامید، تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران از توسعه روابط تهران - اسلام آباد در همه عرصه های مورد علاقه استقبال می کند.
رییس جمهور با اشاره به آمادگی ایران برای تامین انرژی مورد نیاز پاکستان، اظهارداشت: دوره پسا برجام و پسا تحریم، این فرصت را برای دو کشور فراهم کرده که همکاری های خود را در حوزه های انرژی، پتروشیمی و امور بانکی بیش از پیش گسترش دهند.
روحانی با اشاره به اینکه اقتصادهای ایران و پاکستان می توانند مکمل یکدیگر باشند، گفت: تقویت مناطق و بازارچه های مرزی، گام برداشتن به سمت تجارت آزاد و ایجاد حساب های مشترک تجاری می تواند همکاری های تجاری دو کشور را عمق بیشتری بخشد.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود گسترش زبان و ادبیات فارسی در پاکستان را ضروری دانست و گفت: اشتراکات فرهنگی، دینی و تاریخی دو ملت، بستر را برای همکاریهای فرهنگی از جمله تبادل استاد و دانشجو فراهم کرده است.
روحانی در ادامه به اهمیت امنیت در مرزهای دو کشور برای پیشبرد طرحهای توسعه ای پرداخت و اظهارداشت: همانطور که مرزهای ایران برای پاکستان امن است، تلاش ها باید در آن سوی مرز نیز گسترده تر شود و شاهد نا امنی در آن بخش نباشیم.
رییس جمهور پاکستان نیز در این دیدار با اعلام آمادگی کشورش برای توسعه همه جانبه روابط دو کشور بویژه در عرصه اقتصادی گفت: باید با افزودن بر تلاش ها، هر چه سریعتر مبادلات تجاری دو کشور را که هم اکنون بیش از یک میلیارد دلار است، افزایش دهیم.
"ممنون حسین" تقویت همکاریهای فرهنگی دو کشور را با توجه به اشتراکات عمیق دو ملت ضروری خواند و گفت: بوستان و گلستان امروز در مدارس پاکستان تدریس می شود و مردم پاکستان به سعدی و حافظ عشق می ورزند.
وی با اشاره به معضل تروریسم در منطقه، اهمیت تقویت و تعمیق همکاری تهران - اسلام آباد برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی را نیز مورد تاکید قرار داد.
دیدار روحانی با علما و نخبگان پاکستانی
همزمان با دومین روز از سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان، جمعی از علما و نخبگان احزاب و گروه های مذهبی و شخصیت های دانشگاهی پاکستان نیز با "حسن روحانی" دیدار کردند.
در این نشست که جمع زیادی از علما و نخبگان شناخته شده اهل تسنن و تشیع پاکستان حضور داشتند فضایی کاملا صمیمی حاکم بود.
مولانا "سمیع الحق" رئیس حزب جمعیت علمای پاکستان شاخه سمیع، دکتر "منیب اقبال" نوه علامه اقبال لاهوری شاعر فارسی گو و پرآوازه پاکستانی، دکتر "محمد اکرام" رئیس گروه اقبال شناسی دانشگاه پنجاب، علامه "سید ساجد علی نقوی" رئیس شورای علمای شیعه پاکستان، "صاحبزاده ابوالخیر زبیر" رئیس شورای همبستگی ملی پاکستان و خانم دکتر "رضیه سلطانه" رئیس دانشگاه بانوان بی نظیر بوتو پیشاور از جمله علما و شخصیت های حاضر در این نشست بودند که طی سخنانی دیدگاه ها و نظرات خود را درخصوص اهمیت روابط ایران و پاکستان و ضرورت حفظ و تقویت بیش از پیش مناسبات دو کشور به ویژه در حوزه های فرهنگی مطرح کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]