تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835087214
هاشمی می دانست امام با قائم مقامی منتظری مخالفند
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ششم فروردین ماه مصادف است با انتشار نامه تاریخی امام راحل به منتظری . نامه ای که پرده از بسیاری اسرار برداشته است و از سویی مروری بر اسناد کمتر دیده شده از سابقه جانشینی رهبری برای روشن شدن زوایای پنهان تاریخ انقلاب بسیار ضروری است.
به گزارش تراز ،ششم فروردین ماه مصادف است با انتشار نامه تاریخی امام راحل به منتظری. نامه ای که پرده از بسیاری اسرار برداشته است و از سویی مروری بر اسناد کمتر دیده شده از سابقه جانشینی رهبری برای روشن شدن زوایای پنهان تاریخ انقلاب بسیار ضروری است. عبارت تکان دهنده امام خطاب به منتظری در این نامه چنین بودند:« والله قسم، من از ابتدا با انتخاب شما مخالف بودم، و آن وقت شما را سادهلوح میدانستم که مدیر و مدبر نبودید...» برای این منظور و فهم بهتر این نکته که چرا علیرغم مخالفت قطعی امام با جانشینی منتظری این مساله اتفاق افتاد می توان مسائل قبل از انتخاب آقای منتظری به عنوان «رهبر آینده» توسط مجلس خبرگان را از روایات هاشمی رفسنجانی پی بگیریم: «آقای محمدی گیلانی به دفترم آمد و پیام امام را درباره برنامه مجلس خبرگان آورد... گفت که امام با انتخاب آقای منتظری [برای جانشینی رهبر] موافق نیستند.» (امید و دلواپسی، کارنامه و خاطرات هاشمیرفسنجانی/ سال 1364، نشر معارف انقلاب، سال 1387، ص312)
آنچه در این زمینه بسیار حائز اهمیت است اینکه هاشمی حتی به صورت تلفنی سایر شخصیتها را در جریان این پیام امام قرار نداد بلکه شخصاً به دیدار امام رفت تا نظر ایشان را تغییر دهد که البته توفیقی نیافت: «شب خدمت امام رفتم و راجع به پیام ایشان در مورد مجلس خبرگان مذاکره کردیم. نگرانند که تعیين آیتالله منتظری به عنوان رهبر آینده، باعث عداوت و کارشکنی رقبای دیگر شود.» (همان، ص314)
اما آیا نگرانی امام ناشی از واکنش احتمالی دیگران بود؟ در این زمینه مراجعه به خاطرات آیتالله محمدیگیلانی تا حدودی مساله را روشنتر خواهد کرد: «یک روز قبل از مطرح شدن قائممقامی آقای منتظری در مجلس خبرگان (25/4/1364) من ضمن تماس با دفتر امام، کتباً (از طریق آقای توسلی و آقای رسولی) از ایشان درخواست ملاقات کردم. در آن موقع اعلام شده بود که امام تا پانزده روز ملاقات ندارند. من در تکه کاغذی نوشتم مطلبی واجب و ضروری است، احساس وجوب کردم به عرض مبارک برسانم. امام اجازه دادند؛ خدمتشان رسیدم. گفتم: «فردا قرار است موضوع قائممقامی آقای منتظری در مجلس خبرگان مطرح شود، خواستم به عرضتان برسانم به آقای هاشمی بگویید مطرح نشود. من به آقای منتظری ارادت دارم؛ خدمتشان درس خواندهام؛ ایشان را عابد و زاهد میدانم؛ ولی این خصوصیات، کافی نیست. او از عهده این کار برنمیآید...» امام، گلههای سوزانی از آقای منتظری را آغاز کرد که کجا چه کرده و کجا چه...! و اضافه فرمود: «احمد* هم از او دفاع میکند! از منزل سیدمهدی هاشمی، دستنویسهای او را آوردهاند. من دیدم نامههای آقای منتظری از نوشتههای مهدی هاشمی الهام گرفته! این را من برای ایشان نوشتم»! سخن امام که به این جا رسید، من گفتم: «آقای منتظری عین نامه شما را آورد و در جلسه خواند و با خنده گفت: «امام خیال کرده که آنچه من برایش مینویسم، الهام از سیدمهدی میگیرم!» امام فرمود: «نامه مرا آورد در جلسه خواند؟!» گفتم: «بله! آقای سیدعباس خاتم و سیدجعفر کریمی و چند نفر دیگر هم بودند.» امام فرمود: «او این طور است»! عرض کردم: «بفرمايید که فردا ایشان به عنوان قائممقام رهبری مطرح نشود.» امام قدری فکر کرد و فرمود: «احمد نیست، میشود شما زحمت بکشید و به آقای هاشمی بگویید بعدازظهر من ایشان را ببینم؟» عرض کردم: «بله؛ به آقای هاشمی نفرمايید که من آمدم [و این جریان را خدمت شما گفتم] به هیچ کس نگويید. میترسم مرا هم شمسآبادی کنند یا مثل شیخ قنبر در چاه بیندازند»! این را که گفتم، امام اعلیالله مقامه- سه بار خندید و فرمود: «خاطرت جمع باشد.»
در نقلی از آقای ری شهری نیز آمده است :
از دفتر امام، حرکت کردم و آمدم شورای نگهبان. جلسه تمام شده بود و بعد رفتم خدمت آقای هاشمی و گفتم صبح، خدمت امام رسیدم. کاری داشتم، فرمودند به آقای هاشمی بگویید که من ایشان را ببینم... پس از این ماجرا، روزی آقای هاشمی در حضور جمعی گفت: من بعدازظهر رفتم خدمت امام، امام فرمودند: «موضوع قائممقامی آقای منتظری را فردا مطرح نکن.» گفتم: «چرا؟ ما در اجلاسیة قبل، به آقایان گفتهایم که ایشان را به عنوان قائممقام، مطرح کنیم.» فرمود: «نه! یکی از دوستان آمده و چنین گفته...» گفتم: «ما اعلام کردهایم. نمیشود....»!!!
(سنجه انصاف، محمدیریشهری به نقل از سخنرانی محمدی گیلانی، سازمان چاپ و نشر دارالحدیث قم، سال 1386، صص16 الی 18)
اینکه چرا هاشمی رفسنجانی به نظر امام در این مساله بسیار مهم که سرنوشت انقلاب را رقم میزد توجه نکرد را نبایستی صرفاً یک خطا بلکه باید یک نگرش دانست. حضرت امام به دلیل منحرف دانستن جریان سید مهدی هاشمی که بر بیت آقای منتظری حاکمیت یافته بود ایشان را صالح برای رهبری نمیدانستند. همانگونه که میدانید آقای منتظری از ابتدای سال 1360 آمادگی خود را برای رهبری آینده بروز داده بود و لذا مورد توجه جریانات سیاسی غیرهمخوان با انقلاب قرار گرفت.
از همین رو برخی گروههای روشنفکری متمایل به اندیشههای شرقی یا غربی که از پایگاه چندانی در میان مردم برخوردار نبودند، برای تحقق اهداف خود بهترین راه را «رهبرسازی» در عرض امام میدیدند. حداقل دستاورد این اقدام به زعم این جریانات، ایجاد شکاف در رهبری جامعه بود. از سوی دیگر طیفی از ارادتمندان انقلاب بعد از بروز بیماری قلبی امام و بستری شدن ایشان دچار دلنگرانیهای عدیدهای برای استمرار نظام نوپای جمهوری اسلامی شدند لذا طبیعی بود که به منظور اطمینان خاطر بخشیدن به مردم درباره نهاد رهبری به چارهاندیشی بپردازند. همانگونه که اشاره شد هاشمی علاوه بر سران قوا، حتی هیئت رییسه مجلس خبرگان را در جریان امر امام قرار نداد، در حالی که با توجه به حساسیت آقای مشکینی به عنوان ریاست این مجلس نسبت به اطرافیان آقای منتظری، ایشان قطعاً میتوانست تمهیدی مناسب بیندیشد. برای درک این تعلل باید به نقشی توجه کرد که هاشمی در مدیریت و هدایت خط سه (که مهدی هاشمی یکی از شاخصهای اولیه این جریان به شمار میرفت) برای خود تعریف کرده بود. متاسفانه این تصور که میتواند مقبول همه جریانات واقع شوید نوعی عدول از اصول را دروی تقویت کرده است. به این روایت آقای ریشهری که با دستور قاطعانه امام در سال 65 به دنبال پیگیری جنایات مهدی هاشمی است توجه کنید: «روزی آقای هاشمیرفسنجانی از باب خیرخواهی به این جانب گفت: چه بسا امشب، امام از دنیا برود و فردا آقای منتظری رهبر باشد؛ در آن صورت، تو نمیتوانی در داخل ایران زندگی کنی. بنابراین، مصلحت نیست موضوع مهدی هاشمی را این طور دنبال کنی.»
(سنجه انصاف، بررسی برههای حساس از تاریخ رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران، محمدی ریشهری، سازمان چاپ و نشر دارالحدیث، قم، سال 1386، ص36)
تلاش هاشمی برای بازداشتن آقای ریشهری از تبعیت کامل از فرمان امام در حالی است که به خوبی از دستور ایشان مطلع بود: «حاج احمدآقا آمد و گفت امام نظر قاطع دارند که گروه سیدمهدی هاشمی باید طرد و تعقیب شوند. نگرانیمان این است که آیتالله منتظری سخت برنجند و ضرر کنیم. پیشنهاد کردم که برای تعدیل نظراتشان خدمت امام برسم.» (اوج دفاع، کارنامه و خاطرات هاشمیرفسنجانی/ سال 1365، به اهتمام عماد هاشمی، دفتر نشر معارف انقلاب، سال 88، ص270) البته هاشمی در همین ایام پیشنهاد یک ماموریت خارج از کشور را نیز به مهدی هاشمی میدهد: «بعداً آقای هاشمی جریان پیشنهاد مسافرت من به خارج از کشور را مطرح نمودهاند.» (سنجه انصاف، ص370)جالب اینکه تلاشهای گسترده برای تعدیل نظر امام نیز به جایی نمیرسد: «نظر امام این است که تعقیب شوند و به آقای منتظری هم گفته شود که دخالت نکنند و نهضتها هم از آنها گرفته شود. ما گفتیم ممکن است تعقیب قضیه، به افراد نزدیک بیت آیتالله منتظری منجر شود. پیشنهاد کردیم که کوتاه بیايیم.»
(اوج دفاع، کارنامه و خاطرات هاشمی رفسنجانی/ سال 1365، ص289)
هاشمی که میداند جنایات سید مهدی هاشمی و خطر جریان حامی او برای آینده نظام چقدر است در فرازی دیگر اصرار بر آزادی مهدی هاشمی بعد از دستگیری وی و حتی با وجود روشن شدن ابعاد وسیعتری از جنایاتش را اینگونه مطرح میسازد: «شب مهمان آقای موسوی اردبیلی بودیم، بیشتر بحث درباره مساله آقای منتظری بود... نظری این بود که مانعی ندارد سیدمهدی و افرادش را بعد از تکمیل بازجوییها آزاد کنند.» (همان، ص307)
حریم سازی کاذب برای اطرافیان و منسوبین مقامات در نگرش هاشمی از ابتدا نهادینه بوده است. حال آنکه حضرت امام به صراحت و بارها اعلام کرده بودند احمد که عزیزترینها نزد من است اگر تخلفی مرتکب شود باید با او برخورد شود. اینها در حالی است که مهدی هاشمی متهم به 27 فقره قتل و تخلفات عدیده بود (سنجه انصاف، ص68)
متون روشنگرانه دکتر سلیمی نمین در روشنگری از این مساله حساس تاریخی بسیار راهگشاست.
منبع: فردا
زمانبندی انتشار: 7 فروردين 1395 - 15:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]
صفحات پیشنهادی
نقش هاشمی در قائم مقامی منتظری چه بود؟/ هاشمی می دانست امام با قائم مقامی منتظری مخالفند
ششم فروردین ماه مصادف است با انتشار نامه تاریخی امام راحل به منتظری نامه ای که پرده از بسیاری اسرار برداشته است و از سویی مروری بر اسناد کمتر دیده شده از سابقه جانشینی رهبری برای روشن شدن زوایای پنهان تاریخ انقلاب بسیار ضروری است سرویس سیاسی فردا محمد عبدالهی ششم فروردین ماهامام جمعه اصفهان: نوروز این نیست که مثل گوسفند بالا و پائین بپرند/سانسور هوشمند خندوانه/فرزند آیتالله هاشمی و
امام جمعه اصفهان نوروز این نیست که مثل گوسفند بالا و پائین بپرند سانسور هوشمند خندوانه فرزند آیتالله هاشمی و رهبر انقلاب در کدام عملیات ناپدید شدند رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خود مورد توجه قرار میگیرند تیترهدیدار امام جمعه کیش با آیت الله هاشمی رفسنجانی
پنجشنبه ۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۷ ۱۸ حجت الاسلام و المسلمین علیدادی امام جمعه کیش شب چهارشنبه با حضور در محل اقامت آیت الله هاشمی رفسنجانی با ایشان دیدار کرد به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار با تاکید بر اهمیت روح نماز برای تقویت وحدت مسلمین بهدلایل عزل منتظری از کسوت قائم مقامی رهبری
ششمین روز فروردین ماه هر سال یادآور سالگرد صدور نامه ای است تاریخی که در آن امام خمینی حاصل عمر خود را برای صلاح اسلام و جامعه اسلامی کنار گذاشته و نکاتی را متذکر شدند که امروز و با گذشت نزدیک به سه دهه همچنان نیاز به بازخوانی آن احساس می شود نامه 6 فروردین ماه 1368 امام خمینیبازخوانی نامه امام(ره) به منتظری و عزل وی
بازخوانی نامه امام ره به منتظری و عزل ویبخش خبری الف 6 فروردین 95تاریخ انتشار جمعه ۶ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۷ ۳۱ در سالروز نامه تاریخی امام راحل به قائم مقام وقت رهبری در ۶ فروردین سال ۶۸ آقای منتظری که به دلیل سوابق انقلابیش از سوی مجلس خبرگان به عنوان قائم مقام رهبری منصوب شدهدیدار امام جمعه کیش با هاشمی
حجت الاسلام و المسلمین علیدادی امام جمعه کیش شب چهارشنبه با حضور در محل اقامت آیت الله هاشمی رفسنجانی با ایشان دیدار کرد به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ایلنا هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار با تاکید بر اهمیت روح نماز برای تقویت وحدت مسلمموافقت امام خمینی با استعفای آیت الله منتظری (عکس)
موافقت امام خمینی با استعفای آیت الله منتظری – ۹ فروردین ۱۳۶۸ روزنامه جمهوری اسلامیپنجشنبه ۵فروردین۱۳۹۵حذف قائم مقامی در دیدار برگشت
احسان قائم مقامی استاد بزرگ شطرنج ایران در دیدار برگشت مرحله اول مسابقه های جام جهانی روسیه در مصاف با استاد بزرگ کشور میزبان به تساوی رضایت داد تا از دور مسابقه ها خداحافظی کند باتوجه به این که قائم مقامی بازی دور رفت را به این شطرنج باز واگذار کرده بود عملا از دور مسابقه ها حذماجرای قسم و شکستن جلاله عدل هاشمی/علل عذر خواهی عدل هاشمی در صحن امام زاده میرسالار
در حین تبلیغات انتخاباتی کلیپی از عدل هاشمی پور منتشر گردیده بود که در آن قسم جلاله خورده بودند که نماینده مجلس نخواهند شد عصرجهان عدل هاشمی پور که در ۷ اسفندماه توانسته بود پیروز دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه گردد به عنوان منتخب این حوزه به پاس قدتجدید چاپ کتاب «سیر در بیراهه» همزمان با سالگرد نامۀ حضرت امام خمینی (ره) به آقای منتظری
به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس چاپ سوم کتاب سیر در بیراهه اثردکتر علی جعفری هُرِستانیو محمداسماعیل پسندیده با طرح جلد جدید توسط انتشاراتبسیج دانشجویی دانشگاه امام صادقعلیه السلام و به اهتمام مرکز تحقیقات بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادقعلیه السلام منتشر شد در پیشگفت-
سیاسی
پربازدیدترینها