واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سفر به خراسان جنوبی؛
«درمیان»دیار قلعههای کهن/فرش قرمز «چنار دوشنگان» برای گردشگران
شناسهٔ خبر: 3585449 - شنبه ۷ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۶
استانها > خراسان جنوبی
بیرجند- شهرستان «درمیان» با داشتن ۲۲ قلعه تاریخی از آن به عنوان دیار قلعههای کهن یاد میشود که در ایام نوروز آماده پذیرایی از گردشگران و مسافران است. خبرگزاری مهر- گروه استانها: خراسان جنوبی ازحیث داشتن عناصرفرهنگ و آثار باستانی مانند نگینی در شرق کشور میدرخشد. این استان شهرستانهای بینظیری را در دل خود جای داده که هر کدام حرفهای زیادی در پرورش آثار تاریخی و گردشگری دارند. درمیان نیز یکی از شهرستانهای مرزی خراسان جنوبی دارای ۱۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده که تا کنون از این میزان ۸۰ اثر تاریخی به ثبت ملی شده است.
شناسایی ۱۵۰ اثر تاریخی در شهرستان درمیان مسئول نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری درمیان در گفتوگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه تا کنون ۱۵۰ اثر تاریخی در شهرستان درمیان شناسایی شده است، اظهار کرد: از این تعداد ۸۰ اثر به ثبت ملی رسیده است. علی صالحی ادامه داد: آثار تاریخی شهرستان درمیان دارای قدمت زیادی بوده به گونهای که از دوره اشکانیان، قاجار و صوفیه نیز آثار به جا مانده است. وی با بیان اینکه از جمله جاذبههای شهرستان درمیان، منطقه نمونه گردشگری «قهستان» است، افزود: این منطقه آثار تاریخی همچون مسجد جامعه درخش با قدمت دوره صفوی، قلعه درخش با قدمت قبل از صفویه، مقبره محمد رضا شریف با قدمت دوره پهلوی دارد. صالحی با اشاره به دیگر مناطق گردشگری درمیان، بیان کرد: روستای فورگ دارای بافت با ارزشی بوده که یکی از مهمترین قلعههای این شهرستان به نام قلعه فورگ نامگذاری شده است. مسئول نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری درمیان افزود: قدمت این قلعه مربوط به دوره افشاری بوده و هم اکنون نیازمند توجه مسئولان است.
فرش پهن شده برای چنار دوشنگان صالحی با اشاره به آثار تاریخی و طبیعی درمیان، بیان کرد: از جمله آثار طبیعی شهرستان درمیان میتوان به چنار دوشینگان، سرو کهنسال فورگ، گسک و درمیان اشاره کرد. وی با بیان اینکه چنار دوشنگان عمری ۷۰۰ ساله داشته و از مهمترین آثار طبیعی شهرستان به شمار میآید، اظهار کرد: قطر این چنار ۴ متر و داخل تنه آن نیز فرشی پهن است. صالحی با بیان اینکه درمیان دارای روستاهای زیادی با بافت تاریخی است، گفت: روستای درمیان از دیگر مناطق دیدنی این منطقه و دارای بافت خاص است. مسئول نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری درمیان افزود: حمام درمیان، حوزه علمیه، خانههای مهدی رفیعی، عبد الله رفیعی، عبدالله مسینایی و ابراهیم مسینایی از جمله آثار تاریخی آن این روستا است. وی با بیان اینکه آرامگاه ابراهیم رضا و مسجد هندوالان به قدمت دوره تیموری را میتوان از مهمترین بناهای مذهبی شهرستان عنوان کرد، گفت: قلعه تاریخی مسک، قلعه کل حسن صباح، قلعه مسلمانان و کافران گرسک، مسجد گسک، سیدان و مسجد نگینان نیز از دیگر آثار این شهرستان است.
پیش بینی بیش از ۳۰ هزار بازدید کننده آثار تاریخی در ایام نوروز صالحی شهر طبس مسینا و مناطق اطراف آن یکی از شهرهای مهم از لحاظ تاریخی و باستانشناسی دانست و گفت: این شهر آثار تاریخی همچون قلعه طبس مسینا با قدمت دوره اسلامی، آسبادهای طبس مسینا با قدمت دوره قاجار و بقایای چاه ماه با قدمت دوره اسلامی را در خود جای داده است. وی با اشاره بازدیدکنندگان از این بناهای تاریخی در ایام تعطیلات، بیان کرد: در ایام نوروز سال گذشته تعداد ۳۳ هزار نفر بازدید کننده از این بناهای تاریخی داشتهایم. مسئول نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری درمیان اظهار کرد: امید است در تعطیلات نوروز سال آینده نیز با برنامه ریزیهای انجام شده در جهت جذب گردشگر، بیش از ۳۳ هزار نفر نیز بازدید کننده داشته باشیم. وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای جذب گردشگر، بیان کرد: ایجاد تورهای داخلی و خارجی ازجمله برنامههای پیش بینی شده برای جذب گردشگر است. صالحی ادامه داد: در این راستا چندین لیدر از کشورهای مختلف از جمله آلمان از اثار باستانی و روستای هدف گردشگری فورگ بازدید نمودهاند و مورد استقبال آنها قرار گرفته است.
اختصاص ۲۳۰ میلیون تومان اعتبار برای مرمت بناهای تاریخی درمیان مسئول نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری درمیان با اشاره به مرمت بناهای تاریخی فرسوده، اظهار کرد: در سال جاری ۲۳۰ میلیون تومان اعتبار برای مرمت بناهای تاریخی درمیان اختصاص یافت. وی با بیان اینکه تاکنون ۳۰ درصد از این اعتبار تخصیص یافته است، ادامه داد: امید است با اختصاص کامل این اعتبار، بتوانیم بخشی از بناهای تاریخی فرسوده را مرمت و بازسازی کنیم. صالحی با اشاره به اعم اقدامات انجام شده در روستای درمیان، بیان کرد: از مهمترین اقدامات انجام شده در این روستا میتوان به احداث سایت گردشگری، نمازخانه و سرویس بهداشتی اشاره کرد. دیار قلعه های کهن در ایام باقی مانده از تعطیلات نوروزی آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی است و تا سفری دل انگیز را برای بازدیدکنندگان بر بلندای خود رقم بزند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]