تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس با يقين بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند، كوه‏ها به همراه او تسبيح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

صندوق تضمین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803355127




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

المانیتور: چرا مواضع آنکارا درباره تهران تغییر کرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: المانیتور: چرا مواضع آنکارا درباره تهران تغییر کرد؟
المانیتور در مطلبی با اشاره به دیدارهای اخیر مقامات ترکیه و ایران، به علل تغییر مواضع آنکارا در قبال تهران پرداخت.
به گزارش نامه نیوز، پایگاه اینترنتی المانیتور در گزارشی با نگاهی به روابط تهران و آنکارا نوشت: با نگاهی گذرا به سفر نخست‌وزیر ترکیه به تهران در اوایل ماه جاری میلادی (اسفند 94) می‌توان تحول در لحن و مقاصد دو کشور پی برد. 

احمد داوود اوغلو – نخست‌وزیر ترکیه – در صدر یک هیئت متشکل از 5 وزیر و ده‌ها مقام اقتصادی و بازرگانی اوایل ماه مارس به تهران سفر کرد. این سفر بزرگ‌ترین مأموریت یک مقام ترک در یک دهه گذشته بوده است. دو هفته بعد جواد ظریف – وزیر امور خارجه ایران -- به منظور ارتقای روابط اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای به ترکیه سفر کرد. سفری که به نظر می‌رسد نقطه عطفی در روابط بین دو کشور همسایه باشد.
 
 در ادامه این مطلب آمده است: بیداری اسلامی یکی دیگر از دلایلی است که باعث پویایی روابط تهران و آنکارا شده است. پیش از بیداری اسلامی در منطقه دو کشور ایدئولوژی یکسانی در امور سیاسی و اقتصادی نداشتند. این در حالی است که بحران در سوریه این فوریت را برای ترکیه ایجاد کرد که با حمایت از جنبش اخوان المسلمین تا حدودی ثبات در سوریه را بازگرداند. در همین حال، ایران نیز با قرار گرفتن در یک رقابت استراتژیکی به حمایت از دولت بشار اسد روی آورد و با نفوذ خود از قدرت و دخالت ترک‌ها در سوریه کاست. هویت سیاسی و فرقه‌ای در سوریه تا حدودی مانع ارتقای روابط سیاسی دو کشور همسایه ایران و ترکیه شد. پنج سال بعد، داوود اوغلو با میزبان ایرانی خود درباره زمینه‌های مشترک دو کشور در سوریه سخن گفت و این سرآغاز تغییر و تحول در روابط ایران و ترکیه شد.
 
در وهله اول برای آنکارا یک منطق اقتصادی وجود دارد. تحریم‌های یک‌جانبه روسیه علیه این کشور باعث شده است آنکارا به فکر ارتقای روابط اقتصادی خود با دیگر کشورها از جمله ایران بافتد. در پنج سال گذشته هیچ نقطه مشترکی بین ایران و ترکیه نبود و تنها تحولات سیاسی در منطقه موجبات رویارویی این دو کشور را فراهم کرد. با این حال تحریم ترکیه به وسیله روسیه باعث شد داود اوغلو با سفر به ایران از گسترش روابط اقتصادی دو کشور به ارزش بیش از 50 میلیارد دلار خبر دهد. این روند حاکی از آن است که ترکیه درصدد تبدیل‌شدن به اولین شریک تجاری ایران است. جدایی اقتصاد از سیاست یکی از پایه‌های برقراری روابط ترکیه و ایران است و در آن هرگز پیش‌نیازهای سیاسی مشروط نشده است. این عامل مهمی در حمایت از گسترش روابط اقتصادی دو کشور است.
 
در وهله دوم، دو کشور چالش‌های امنیتی و استراتژیک خود در مورد سوریه را کنار گذاشته‌اند. ترکیه به دنبال سرنگونی حکومت بشار اسد نیست و ایران به عنوان یکی از متحدان سوریه تا حدودی چالش‌های حکومت بشار اسد را کنترل می‌کند.
 
در وهله سوم، مداخله نظامی روسیه در سوریه و انهدام جت روس به‌وسیله نیروهای ترک باعث شد آنکارا برای مدتی در عرصه بین‌المللی منزوی شود. حمایت روسیه از کُردها، به مسائل اقتصادی ترکیه برای مقابله با آن‌ها دامن زد و این یکی دیگر از دلایل نزدیکی تجاری آنکارا به تهران است.
 
المانیتور در انتها نوشت: به نظر می‌رسد بهبودی روابط تهران – آنکارا زمینه‌ساز ایجاد قدرت منطقه‌ای این دو کشور و پایان منازعات شود.

 




منبع: باشگاه خبرنگاران


۰۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن