تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 26 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806609288




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سراب پسابرجام در صحراي توطئه‌هاي امريكا


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سراب پسابرجام در صحراي توطئه‌هاي امريكا
نزديك 50 روز از آغاز اجراي برجام مي‌گذرد و جامعه ايراني همچنان منتظر به ثمر نشستن وعده‌هاي هسته‌اي دولت يازدهم است؛ وعده‌هايي كه با كارشكني امريكايي‌ها و متحدانش هنوز محقق نشده و اجراي برجام را در وضعيتي مبهم و تاريك فرو برده است.
نویسنده : سعيد همتي 


نزديك 50 روز از آغاز اجراي برجام مي‌گذرد و جامعه ايراني همچنان منتظر به ثمر نشستن وعده‌هاي هسته‌اي دولت يازدهم است؛ وعده‌هايي كه با كارشكني امريكايي‌ها و متحدانش هنوز محقق نشده و اجراي برجام را در وضعيتي مبهم و تاريك فرو برده است.
«بهبود وضعيت اقتصادي و معيشتي مردم»، «برداشته شدن تحريم‌هاي بين‌المللي عليه ايران»، «آزاد‌سازي پول‌هاي بلوكه‌شده كشورمان»و « برداشته شدن سايه تهديد نظامي» از جمله وعده‌هايي است كه دولتمردان يازدهم بارها از بهار سال 92 تاكنون  روي آن پافشاري كرده و لازمه تحقق آن را صورت‌پذيري توافق هسته‌اي بين ايران و 5+1 عنوان مي‌كردند؛ وعده‌هايي كه همچنان  روي زمين مانده و بعيد به نظر مي‌رسد- حتي بخشي از آنها- جامه عمل به خود بگيرد.
بسياري از دلسوزان و وفاداران به انقلاب اسلامي ماه‌ها قبل از اجراي توافق نسبت به اجراي زودهنگام توافقات از سوي دولت هشدار داده بودند و يكي از نقاط ضعف برجام را نامتناظر بودن تعهدات ايران و طرف غربي عنوان كرده بودند. دلسوزان همچنين نسبت به بدعهدي امريكايي‌ها آن هم در حالي كه مسئوليت بين‌المللي دولت ايالات متحده امريكا در برجام وجود خارجي نداشت هم نمونه ديگري از هشدار‌هايي است كه به تيم مذاكره‌كننده كشورمان گوشزد شده بود؛ هشدارهايي كه امروز صحت آن به خوبي پيداست چراكه امريكا در شرايطي كه جمهوري اسلامي ايران تمام تعهدات خود را به صورت كامل انجام داده است از يك سو تلاش مي‌كند با بازي سه‌گانه «وضعيت حقوق بشر در ايران»، «برجسته‌سازي توان موشكي كشورمان و آزمايش موشكي دور برد»و« حمايت ايران از تروريسم» تحريم‌هاي جديدي عليه كشورمان وضع كند و از سوي ديگر با تفسيرهاي چندگانه از زير بار اجراي تعهدات خود در برجام طفره رفته و با رايزني با كشورها و شركت‌هاي اروپايي از سرمايه‌گذاري آنها در ايران جلوگيري كند؛ مسئله‌اي كه ارتباط مستقيم با رونق اقتصادي كشورمان دارد.
امريكايي‌ها همچنين با تكرار كليد واژه‌اي به نام «تهديد» تلاش مي‌كنند همچنان جمهوري اسلامي ايران را به عنوان يك كشور متخاصم و تروريست‌پرور نمايان ساخته و تهديد نظامي را مانند چتر بالاي سر ايران در فضاي بين‌الملل قرار دهند.
در نمونه‌اي ديگر از اقدامات خصمانه امريكايي‌ها مي‌توان به حكم دادگاهي در امريكا عليه ايران اشاره كرد كه طبق اين حكم دادگاه فدرال امريكا بايد از اموال ايران به بهانه حادثه 11‌سپتامبر مبلغ 11ميليارد دلار برداشت شود.
مقدمه‌سازي براي اعمال تحريم‌هاي جديد عليه كشورمان آن هم به بهانه آزمايش موشكي را جان كربي سخنگوي وزارت امور خارجه امريكا در نشست خبري روز دوشنبه اينگونه تشريح مي‌كند: همان‌طور كه سامانتا پاور، نماينده دائم امريكا در سازمان ملل گفته است، در حال آماده كردن گزارشي از اين آزمايش‌هاي ايران و ارائه آن به شوراي امنيت هستيم و بايد اجازه دهيم شورا در نشست خود اين موضوع را بررسي كند.
بر اساس گزارش پايگاه اينترنتي وزارت امور خارجه امريكا، كربي در ادامه مدعي مي‌شود: با اين وجود ما هنوز هم نسبت به آزمايش‌هاي اخير موشكي بالستيك در ايران بسيار نگران هستيم و بر اين باوريم چنين اقداماتي هم بي‌ثبات‌كننده و هم تحريك‌آميز است. بايد بگويم كه اين آزمايش‌هاي موشكي دست‌كم با قطعنامه شوراي امنيت نه تنها همخواني ندارد بلكه نوعي دهن‌كجي به قطعنامه 2231 به شمار مي‌آيد كه به موجب آن توافق هسته‌اي ايران و گروه 5+1 وارد مرحله اجرايي شد، بنابراين مي‌توان درباره اينكه آيا آزمايش‌هاي موشكي از نگاه فني نقض به شمار مي‌آيند يا خير، بحث كرد.

 خوابي به نام «آزادسازي پول‌هاي بلوكه‌شده»
در نمونه‌اي ديگر در حالي دولتمردان رقم‌هاي متفاوتي نظير 150 ميليارد دلار را از پول‌هاي بلوكه‌شده- قبل از نهايي شدن برجام –ابراز مي‌كردند كه امروز بعد از گذشت هفت هفته از روز اجرايي شدن برجام هنوز مبلغ قابل توجهي به خزانه دولت واريز نشده است و غربي‌ها همچنان نسبت به اجراي تعهدات خود در اين بخش هم كوتاهي مي‌كنند.
يك روزنامه انگليسي هم در گزارشي به مسئله پول‌هاي بلوكه‌‌شده ايران اشاره كرده و نوشت: گرچه توافق هسته‌اي روي كاغذ به آزاد شدن بيش از 100ميليارد‌دلار از اموال ايران منجر مي‌شود اما اين مبلغ جبران كسري سالانه حاصل از كاهش قيمت نفت را هم نمي‌كند.
به نوشته بلومبرگ، پيش‌بيني دولت ايران از درآمد نفت طي سال آتي 23 ميليارد دلار است كه اين مبلغ در مقايسه با اوج درآمد نفت ايران در سال 2011 كه 100 ميليارد دلار بود، به مراتب كمتر است، بنابراين حتي آزاد شدن 100 ميليارد دلار پول‌هاي بلوكه‌شده ايران، تنها مي‌تواند براي يك‌سال اين كشور را به شرايط پيش از تحريم بازگرداند.
در ادامه گزارش آمده است: دولت امريكا آماري از اموال بلوكه‌شده ايران ارائه داده است كه براساس آن حدود 50 تا 55 ميليون دلار به ايران بازگردانده مي‌شود چراكه بخش زيادي از ارقامي كه تيتر مي‌شوند، تعهد ايران يا بدهي خارجي هستند.
بلومبرگ افزود: روحاني سعي دارد مبلغ را تا جايي كه مي‌شود بزرگ جلوه دهد. يكي از مشاوران حسن روحاني رئيس‌جمهور ايران گفته بود كه دولت به مبلغ 100 ميليارد دلار دست يافته است اما اگر هم اين خبر درست باشد، هنوز بانكي براي انتقال اين مبلغ به ايران آغاز به كار نكرده است، بنابراين عملاً هيچ مبلغي به ايران منتقل نشده است.
نويسنده بلومبرگ همچنين نوشت: در حال حاضر آنچه در تهران ديده مي‌شود، حس خستگي فزاينده‌اي است كه به دليل عدم‌مشاهده تغييرات محسوس، در ميان مردم وجود دارد. در نشستي كه از سوي بانك مركزي ايران و شركت حقوقي «اُپن ايران» برگزار شد، همه سؤال‌ها به اين ختم شد كه چه زماني بانك‌هاي اصلي انگليسي، آلماني و فرانسوي انتقال پول به ايران را آغاز مي‌كنند تا معاهدات ايران با كشورهاي بزرگ اروپايي كه طي ماه‌هاي اخير به امضا رسيدند، آغاز به كار كنند.
در اين گزارش آمده است: بانك‌هاي امريكايي به دليل تحريم‌هاي پيش از هسته‌اي كه همچنان بر قوت خود باقي است، نمي‌توانند پول‌هاي ايران را آزاد كنند. هيچ كدام از بانك‌هاي بزرگ اروپايي هم از ترس جريمه امريكا، ‌جرئت حركت در اين راستا را ندارند.
بلومبرگ با نقل قول از «پيتر مير» يك بانكدار سابق و رئيس اجرايي انجمن خاورميانه –كه يك انجمن تجاري در انگليس است – نوشت: پرداخت پول به ايران شش ماه زمان نياز دارد. وي ضمن اشاره به توافقاتي كه بسياري از بانك‌هاي اروپايي مجبور به امضاي آن با وزارت دادگستري امريكا هستند گفت كه در اين ميان برخي بانك‌هاي خصوصي ايران مانند بانك خاورميانه و بانك ملت تمهيداتي را براي ارتباط با مؤسسات كوچك‌تر اروپايي در نظر گرفته‌اند اما اين تنها به انتقال بخش كوچكي از پول‌هاي بلوكه‌شده ايران مي‌انجامد.
بلومبرگ در ادامه نوشت: ‌چندي پيش حسن روحاني خواست شركت‌هايي كه متعلق به سپاه پاسداران و مؤسسات خيريه مذهبي هستند از حالت معاف از ماليات خارج شوند، البته اين امر به راحتي مقرر نخواهد شد.

 اعتراف ديرهنگام دولتمردان به نقض برجام
اگر چه نزديك به 30 ماه منتقدان و كارشناسان نسبت به آينده توافق هسته‌اي و رفتارهاي طرف مقابل هشدارهايي پياپي داده بودند اما دولتمردان بدون توجه به بسياري از انتقادات دلسوزانه ابتدا متن برجام را تدوين و بعد از آن تعهدات را به مرحله اجرا رساندند و اكنون بعد از گذشت 50 روز از اجراي برجام دولتمردان به مانند منتقدان از نحوه رفتار امريكايي‌ها با برجام زبان به گلايه و انتقاد گشوده‌اند. محمدجواد ظريف اخيراً در مصاحبه با يك ويژه‌نامه نوروزي بيان مي‌كند: «نياز است دولت امريكا با اراده سياسي وارد مرحله اجرايي كردن تعهداتي شود كه روي كاغذ اعلام كرده است. حالا ما از مجموعه حاكميت امريكا از جمله كنگره توقعي نداريم اما اين توقع از دولت امريكاست.»
رئيس‌جمهور نيز اخيراً در مصاحبه با خبرنگاران تأكيد مي‌كند: «امريكايي‌ها بايد در اجراي برجام فعال‌تر باشند. در برخي موارد امريكايي‌ها آن مقداري كه بايد تلاش مي‌كردند، نكردند»؛ اظهاراتي كه نشان مي‌دهد دولتمردان هم از اجراي تعهدات امريكايي‌ها ناراحت هستند و توقعات آنها در اين باره برآورده نشده است، شايد از اين گونه اظهارات بتوان نتيجه گرفت كه دولتمردان پذيرفته‌اند در اجراي برجام عجله كرده‌اند و شايد اگر تمام تعهدات خود را انجام نمي‌دادند اكنون امريكايي‌ها نه تنها براي اجراي برجام عجله داشتند بلكه رفتارهاي متخاصمانه را به اين زودي آغاز نمي‌كردند.
آيا بهتر نيست دولت از اين به بعد ادبيات گفت‌وگو با منتقدان را مورد تجديدنظر قرار دهد و از تخريب منتقدان مشفق با عباراتي چون «تازه به دوران رسيده»، «تخريبگر»، «ترسو»، «بزدل»، «دروغ‌پراكن»، «اقليت تندرو»، «عصر حجري»، «بيكار و متوهم»، «هوچي‌باز»، «بي‌شناسنامه»، «كم‌سواد»، «كودك»، «تازه انقلابي شده» و «مزدور» دست بردارد؟
اظهارات اخير دولتمردان نشان مي‌دهد تعهدات طرف امريكايي هنوز روي كاغذ مانده است و اين اعتراف ديرهنگام نشان از آن دارد كه اكنون دولتي‌ها هم مانند دلسوزان نظام از آينده برجام نگران هستند.
حال با توجه به اقدامات پياپي ضدايراني امريكايي‌ها و همچنين نقض برجام، بهتر نيست دولت يازدهم با اعلام نقض برجام توسط ايالات متحده امريكا اقداماتي نظير غني‌سازي 20 درصد را از سر بگيرد؟


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن