پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849560459
نیشابورنگین فیروزه ای گردشگری/شهر قلمدان وکاتبان حدیث سلسله الذهب
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: همسفر با نسیم بهاری در خراسان رضوی؛
نیشابورنگین فیروزه ای گردشگری/شهر قلمدان وکاتبان حدیث سلسله الذهب
شناسهٔ خبر: 3579548 - سهشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۶
استانها > خراسان رضوی
نیشابور- شهر نیشابور پایتخت فرهنگ و مشاهیر است به دلیل دربرگیری عرفا و شعرای بزرگ ایران و همچنین طبیعت بکر و معادن فیرزوه به عنوان نگین فیروزه ای گردشگری ایران می درخشد. خبرگزاری مهر، گروه استان ها: نیشابور بi عنوان منطقه ای کهن در استان خراسان رضوی واقع در دشت نسبتاً وسیع از شمال به شهرستان های چناران و قوچان از شرق به مشهد و از جنوب به تربت حیدریه و کاشمر و از غرب به سبزوار محدود می شود. قلمدان ها و حدیث سلسله الذهب به نقل از اقوال شفاهی و برخی مکتوبات مشهور است که حضرت رضا (ع) در هجرت تاریخی خویش از مدینه به مرو در مسیر خود به شهر نیشابور وارد شده است و حدیث بلند مرتبه سلسله الذهب که چکیده تاریخ شیعه را در خود جای داده در جمع نیشابوریان بر زبان مبارک حضرت جاری گشته است. معروف است که نیشابوریان برای کتابت حدیث قلمدان ها را باز کرده و فرمایشات حضرت را نگاشته اند. می گویند تعداد قلمدان ها متجاوز ار ۳۰ هزار عدد بوده و در قولی دیگر ۱۲ هزار عدد ذکر گشته است که این خود حکایت از رواج هنر قلمدان سازی و میزان ادیبان، دانایان و باسوادان این شهر فرهنگی می کند. پيشينه تاريخي تاریخ دقیق پیدایش نیشابور و نام اولیه آن در دست نیست اما به گواهی متون کهن این شهر در هزاره سوم پیش از میلاد به لحاظ وجهی فرهنگی- هنری و تجاری از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است. به روایات اساطیری اولین شخصی که بنای کهن دژ نیشابور نهاد «انوش بن شیث بن آدم» بود و «ایرج بن افریدون» بر آن عمارت بیشتر کرد و منوچهر بر احوالی اش خندقی حفر کرد. نیشابور در سال ۳۱ هجری به دست مسلمانان فتح گردید و در اوایل قرن سوم هجری مرکز حکومت طاهریان شد. این شهر در سال ۵۴۸ ق و پس از آن در سال ۶۱۸ ق آماج توسط حملات ویرانگر شد. در دوره ایلخانان شهر جدیدی احداث گردید اما این منطقه نیز در سال ۸۰۸ هـ . ق در زلزله ای مهیب با خاک یکسان گردید. قدمگاه رضوی بنای قدمگاه واقع در ۲۴ کیلومتری شرق نیشابور در گذشته منزلگاهی به نام الحمراء پساز نیشابور در شاهراه اعظم (راه ابریشم) بوده است. اهمیت این بنا به سبب توقف حضرت امام رضا (ع) در زمان هجرت تاریخی ایشان از مدینه به مرو می باشد و به همین سبب تسهیلاتی برای کاروانیان در این ناحیه ایجاد شده است. نام این بنا بر گرفته از قطعه سنگ سیاهی است که مشهور است جای قدوم مبارک حضرت رضا (ع) بر آن نقش بسته است. احتمالاً این بقعه بر روی عمارتی مخروبه در زمان شاه عباس صفوی بازسازی شده و در زمان شاه سلیمان به سال ۱۹۰۱ ق تکمیل گردیده است. در جوار این بنا چشمه ای موسوم به حضرت قرار دارد که زائران آب آن را نوشیده و به عنوان تیمم و تبرک با خودمی برند.
آرامگاه عطار شیخ فریدالدین عطار ، عارف، شاعر و ادیب ایرانی در سال ۵۴۰ هـ . ق متولد شد و درطول عمرش خدمات علمی و تألیفات ارزشمندی مانند : تذکره الاولیاء ، منطق الطیر، الهینامه و غیره را از خود به یادگار گذاشت. وی مقارن با حمله مغولان به خراسان در سال ۶۱۸ ق جانش را از دست داد. بنابر شواهد نخستین بنای آرامگاه او توسط یحیی اینصاعد قاضی القضاه نیشابور در سده هفتم هجری بر پا گردید . سپس امیر علیشیر نوائیوزیر آخرین حکمران تیموری بنای دیگر بر آرامگاه عطار ساخت که اکنون تنها سنگ افراشته سیاه رنگ کتیبه داری از آن باقی مانده است. سرانجام در سال ۱۳۴۱ ش انجمن آثار ملی بنای ویران شده را مرمت و بازپیرائی نمود و با کاشی های الوان آن را به شکلی زیبا آراست. مقبره عطار همواره مورد توجه گردشگران و ادب دوستان سراسر دنیا می باشد.
آرامگاه خيام حکیم «ابوالفتح عمر بن ابراهیم» مشهور به خیام نیشابوری، ریاضیدان، منجم، شاعر و اندیشمند والای ایرانی است که در سطح بین المللی از شهرت به سزائی برخوردار است در سال ۴۳۹ هـ . ق پس از وفات در گورستان «حیره» که امروزه در پنج کیلومتری شرق نیشابور واقع شده روی در نقاب خاک در کشید. بنای یادبود مزار این دانشمند بزرگ به سال ۱۳۴۱ ش با طرح و نقشه مهندس هوشنگ سیحون ساخته شد. اثر مزبور با ترکیبی ازمصالح آهن ، بتون و تزئینات کاشیکاری به شکل لوزی های به هم پیوسته بر گرفته ازاندیشه های ریاضی عمر خیام بنیان گردیده است.
مسجد جامع نيشابور مسجد جامع نیشابور در دوره تیموری و به سال ۸۸۹ هجری توسط پهلوان علی کرخی بنیان گردیده است. این بنا در شهر نیشابور واقع شده و از انواع مساجد چهار ایوانی به شمار می رود. جامع نیشابور با وسعت نزدیک به ۷۲۷۶ متر مربع مشتمل بر ایوان های ضلع شمالی ، جنوبی ، رواق و شبستان است. نمای ایوان ها و طاق نماهای این مسجد با تزئینات آجری آراسته شده و کهن ترین بنای بر جای مانده در شهر نیشابور است.
بقايای شهر كهن نيشابور در جنوب شهر فعلی، ناحیه ای به وسعت ۳۵۰۰ هکتار قرار دارد که به استناد متون و شواهد زیستگاهی از صدر اسلام تا اوایل دوره ایلخانی بوده است. قسمت اعظم نیشابور کهن امروزه در دل خاک نهفته است و آثار آن محدود به چند تپه اصلی از جمله آلپ ارسلان، تپه مدرسه، آهنگران، سبزپوشان، بازار، طرب آباد، کهن دژ، تپه قنات و شادیاخ است. از این میان تپه های طرب آباد ، سبزپوشان و قنات در سالهای ۱۳۱۵ و ۱۳۱۸ شمسی توسط هیئت باستان شناسی موزه متروپولتین و شهر کهنه نیشابور در سال ۱۳۸۴ به دست هیئتی ایرانی – فرانسوی مورد کاوش قرار گرفت.
گنبدهای شه مير در حدود ۱۰ کیلومتری جنوب نیشابور بر کنار راه این شهر به کاشمر در میان قبرستان قدیمی دو بنای آجری به فاصله کمی از یکدیگر با ساختار و اندازه ی متفاوت قرار دارند که به مهروا، مهرآباد و شادمهر معروفند. ویژگی های معماری موئد انتاسب گنبد بزرگ به دوران سلجوقی است و گنبد کوچک به عصر ایلخانی است. احتمالاً این دو بنا بر فراز مقابر اشخاصی صاحب نام یا عرفانی مشهور ساخته شده اند که هویتشان مشخص نیست.
محوطه تاريخی شادياخ نیشابور در سال ۲۰۵ هجری مرکز حکومت طاهریان شد و در همان ایام در شادیاخ عمارتی امیرنشین و منازلی برای سپاهیان بنا گردید. از آن پس این منطقه دارالحکومه خراسان و محل اقامت امرا و پادشاهان گشت و سرانجام با حمله مغول از میان رفت. شادیاخ در جنوب شرقی آرامگاه عطار با وسعت بیش از دویست هزار متر مربع واقع شده و از سال ۱۳۷۸ مورد کاوش های باستان شناسی قرار گرفته است این مکان یکی از سایت موزه های باستان شناسی در استان خراسان رضوی است. باغ و امارت امين الاسلامی این خانه و باغ زیبا در گذشته متعلق به مرحوم ابوالحسن امین الاسلامی بوده و امروزه در خیابان امام خمینی (ره) در مجاورت باغ ملی شهر واقع گردیده است. بنای واقع درمیان باغ با زیربنای تقریبی به ۱۳۰۰ مترمربع در دو طبقه ساخته شده و فضاهائی نظیرسالن مرکزی، اتاق ها، پیشخوان ستوان دار، سردابه و غیره بوده است .عمارت امین الاسلامی و باغ پیرامون آن با درختان بلند، مستمر و غیر مستمر از جمله چنار، کاج، شمشاد، توت، گردو و غیره در زمان پهلوی ساخته شده و الگویی از هنر باغ سازی اصیل ایرانی است.
بنای امام زاده محمد محروق و امام زاده ابراهیم (ع) در سوی دیگر باغی که بنای یادبود مزار حکیم عمر خیام قرار دارد، بنای مذهبی بامنظره ای زیبا از کاشی کاری معرق جلب نظر می کند. این مکان مدفن امام زادگان محمدمحروق از نوادگان حضرت امام سجاد (ع) و ابراهیم از اعقاب امام موسی کاظم (ع( است این مجموع بر یک ایوان، دو بنای مرکزی ، مسجد، تالار و شبستان بوده و در دوره صفویه بنیان شده است.
موزه خيام موزه تخصصی نجوم در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۷۹ شمسی مقارن با بزرگداشت حکیم عمر خیام و در جوار آرامگاه وی با موضوع هیئت و علم الافلاک افتتاح گردید. این مکان با وسعتی نزدیک به ۱۲۰ متر مربع دارای اشیاء با نفیسی از جمله اسطرلاب، قطب نما و تصاویری از صور فلکی، ظروف فلزی سده۵ تا ۷ هجری، ظروف سفالین سده ۳ تا ۷ هجری و نسخ خطی علم نجوم می باشد.
موزه های رباط شاه عباسي موزه باستان شناسی و مردم شناسی این موزه در ضلع شرقی رباط شاه عباسی به وسعت تقریبی ۵۵۰ متر مربع در سال ۱۳۷۴ ش با موضوعات باستان شناسی، مردم شناسی و بخش ویژه افتتاح گردید و اکنون پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است. از میان اشیاء این موزه می توان به سکه ها، ظروف سفالین دوران تاریخی و اسلامی، ظروف شیشه ای، سنگ قبور، اشیاء سنگی، اسکلت انسانی ۵۵۰۰ ساله مکشوفه از تپه برج، جلوه هایی از آداب و رسوم مردم ، وسایل روشنایی ، ماکت شهر قدیم نیشابور و ... اشاره کرد. موزه حیات وحش نیز این موزه با مدیریت بخش خصوصی در قسمتی از رباط تاریخی شهر واقع شده و مشتمل بر تصاویر حیوانات بومی و غیربومی منطقه نیشابور و گونه های مختلف جانوری بوده که صورت تاکسیدر به نمایش در آمده است. روستای خرو علیا این روستادر ۲۰ کیلومتری شرق نیشابور و در مسیر جاده مشهد قرار گرفته است. این روستا دارای دره ای خرم و مصفا می باشد و پوشیده از درختان گوناگون میوه و درختان غیرمثمر است. آبشاری نیز از ارتفاعات این منطقه ی کوهستانی به پایین می غلتد که بر جذابیت های طبیعی ناحیه افزوده است.روستای خرو در تابستان جایگاهی مطبوع به عنوان استراحتگاه مردم نیشابور مورد استفاده قرار می گیرد.
روستای ييلاقي ديزباد روستای دیزباد در ۳۰ کیلومتری شرق نیشابور و در مسیر جاده ی مشهد واقع گردیده است. این روستای کوهستانی دارای پوشش گیاهی متنوع و آب و هوایی مطبوع و خنک می باشد. اکثر مردمان این روستا اسماعیلی مذهب هستند و هر ساله در فصل تابستان مراسم مذهبی خاصی را که باورها و اعتقادات آنان ریشه دارد برگزار می کنند. بسیاری از گردشگران نیز هر سال برای تماشای این مراسم به دیزباد سفر می کنند.
بازارهای سنتی و مشاغل بومی نیشابور یکی از معدود شهرهای استان خراسان رضوی است که امروزه دارای بازار سنتی است که در عصر صفویه بنا شده است. این بازار سرپوشیده که معروف به بازار سرپوش است در خیابان امام واقع شده است و دارای راسته بازار، سراها چاروق و حجره های متعددی است. در بازار سرپوش حجره های مشاغل سنتی و بومی از قبیل فرش فروشی، رویگری، مسگری، رنگرزی، آهنگری، پارچه فروشی و غیره مشاهده می گردد. از سایر بازارهای شهرستان نیشابور می توان به چهارشنبه بازار میدان فردوسی، بازار رباط شاه عباسی و پاساژهای ناصرانی، قریشی، مروارید، ولی عصر، فردوسی، سید، تنباکوچی و بکاییان اشاره کرد. سوغات و صنایع دستی نیشابور نام نیشابور به سبب وجود معادن غنی با فیروزه قرین بوده و تراشیدن و شکل دادن به این سنگ قیمتی از امروزه نیز حرفه های قدیمی و سودمند آن دیار به شمار می رود. در حال حاضر معادن فیروزه در شمال غرب نیشابور و دامنه های بینالود قرار دارند. فیروزه انواع گوناگونی دارد که از جمله می توان به فیروزه عربی، شجری، شروام، عجمی (بهترین نوع فیروزه) تو خال و چاغوله اشاره کرد. فیروزه بیشتر به عنوان نگین و ترصیع در انگشتر، گردن بند و ظروف نقره استفاده می گردد. فیروزه مشهورترین سوغات شهرستان نیشابور است که شهرتی جهانی دارد. از سایر صنایع دستی می توان به قالی بافی، سفال گری و لعاب کاری و از دیگر سوغات این شهر می توان به ساقه های ترد گیاه اساطیری ریواس و گلهای در فصل بهار اشاره کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
ظرفیت های رسانه ای شهرداری تبریز در خدمت معرفی جاذبه های گردشگری تاجیکستان است
عمادی گفت تاسیس نخستین دفتر نمایندگی انجمن دوستی ایران و تاجیکستان در واقع با در نظر داشتن همین رویکرد مورد توجه شهرداری تبریز و مسئولان تاجیک قرار گرفته است مدیرکل روابط عمومی و بین الملل شهرداری تبریز در جریان برگزاری پنجاهمین نمایشگاه گردشگری برلین با معاون وزیر گردشگری تاجیکمعرفی جاذبه های گردشگری شهرستان دیر+تصاویر
ساحل بندر دَیّر یکی از زیباترین مکان های ساحل و دریا می باشد سه اسکله اصلی معروف آن صادر کننده و تامین کننده ماهی و میگو به داخل و خارج کشور است به گزارش "سپاس" به نقل از "مطاف24" بندر دیر در جنوب استان بوشهر واقع شده و با مرکز استان ۲۰۸ کیلومتر فاصله داردشهر استراتژیک حدیثه به زودی آزاد میشود/100 کیلومتر اطراف سامرا پاکسازی شد
شهر استراتژیک حدیثه به زودی آزاد میشود 100 کیلومتر اطراف سامرا پاکسازی شد مسئول گردانهای ویژه حزب عمل اسلامی عراق از آزادسازی قریب الوقوع شهر استراتژیک حدیثه خبرداد مسئول گردانهای ویژه حزب عمل اسلامی عراق در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باآماده سازی سطح شهر زنجان برای استقبال از مسافران نوروزی/ جاذبه های گردشگری زنجان از شبکه های سراسری جام جم و م
شهردار زنجان با اشاره به برنامه های شهرداری در ایام نوروز امسال گفت جاذبه های زنجان از شبکه های سراسری جام جم و مستند پخش می شود به گزارش موج رسا حبیب یگانه شامگاه روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه شهرداری زنجان برای عید نوروز امسال برنامه های مختلفی را در نظر گرفشهرداری تبریز به عنوان غرفه برتر نمایشگاه گردشگری و سفر کیش انتخاب شد
نوروزی به برنا گفت معرفی شایسته تبریز 2018 از جمله عوامل انتخاب غرفه شهرداری تبریز به عنوان غرفه برتر خلاق و نوآور بوده است معاون اداره کل روابط عمومی و بین الملل شهرداری تبریز از انتخاب غرفه شهرداری تبریز به عنوان غرفه برتر خلاق و نوآور در نهمین نمایشگاه گردشگری و سفر کیش خبر دآبشار پریشان یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری شهرستان سنقروکلیایی+تصاویر
سهیل سنقر آبشار پریشان یکی از زیباترین آبشارهای استان کرمانشاه است که از ارتفاعات پریشان در حوالی روستای چرمله علیا از توابع بخش مرکزی شهرستان سنقر سرچشمه می گیرد مناظر اطراف این آبشار بخصوص در بهار و تابستان بسیار تماشایی و جالب توجه است به گزارش سهیل سنقر ورمقان یکی از روحیات خورموسی در معرض خطر جدی قرار دارد/ محدوده بندری ماهشهر قطب گردشگری می شود
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و استاد زیست شناسی گفت خورموسی که طبیعت آن در هیچ جای دنیا نظیر ندارد می تواند به یک منطقه گردشگری دریایی تبدیل شود به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دکتر حسین آخانی سنجانیافزود خورموسی در محدوده شهرستان بندری ماهشهر در سالهای اخیر با برخی مشکلات زیست محال صنعت گردشگری شهر قله های بلند خوب نیست
اهمیت بحث پذیرایی از میهمانان نوروزی و جذب گردشگر به شهرستان با توجه به پتانسیل های خدادادی و تمهیدات مسئولان بر کسی پوشیده نیست مدتی پیش نیز نصیری معاون فرماندار شازند به این نکته مهم اشاره و بر لزوم برنامه ریزی برای مسافران نوروزی تأکید کرد به گزارش دیار آفتاب به نقل از پایگافتتاح 4 پروژه تجاری و گردشگری در خرمشهر
افتتاح 4 پروژه تجاری و گردشگری در خرمشهر چهار پروژه تجاری و گردشگری خرمشهر امروز 24 اسفندماه با حضور استاندار خوزستان به بهرهبرداری رسید به گزارش ایسنا این پروژهها شامل بازاربزرگ امام رضا پروژه مجتمع نمایشگاهی خرمشهر اکسپو پارک بانو و مجموعه گردشگری آبی دریادلانگزارش تصویری/ بازگشایی نمایشگاه حدیث غربت در شهر قم به مناسبت ایام فاطمیه
گزارش تصویری بازگشایی نمایشگاه حدیث غربت در شهر قم به مناسبت ایام فاطمیه نمایشگاه حدیث غربت عصر به مناسبت ایام فاطمیه دیروز پنج شنبه سیزدهم اسفندماه به دست آیت الله العظمی صافی گلپایگانی افتتاح گردید نمایشگاه حدیث غربت در شهر مقدس قم میدان معلم روبهروی مرکز فقهی ائمه اطهار-