تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسادت نمى ورزد، منافق حسادت مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831576326




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرجعیت علمی ما برای جهان به چه معناست؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


مرجعیت علمی ما برای جهان به چه معناست؟ وبلاگ > جعفریان، رسول - همه ما کلمه علم را که احیانا آن را اساس پیشرفت می دانیم بکار می بریم، اما باید گفت این تعبیر در عبارات افراد مختلف، معانی کاملا متفاوتی دارد. به عبارت دیگر مقصود از این کلمه «علم» روشن نیست و همین امر سبب شده است تا نتوانیم اراده و اهتمام جدی در امر پیشرفت علم داشته باشیم.

این مدت همچنان بحث در باره علم و پیشرفت علمی در جریان است. یکی از موارد آن توضیحاتی بود که رهبری انقلاب خطاب به خبرگان در دیدار اخیر دادند و از دولت خواستند در زمینه پیشرفت علم تلاش کند. از آن صحبت ها چنین معلوم می شد که ایشان در جریان گزارش هایی که در باره پیشرفت علمی بر اساس علم سنجی های معمول در حوزه مقالات علمی پژوهشی و آی اس آی انجام می شود هستند و آنها را معتبر می دانند. این که امسال تعداد آن مقالات کمتر شده و جایگاه ایران تنزل یافته یا بالا رفته بر اساس همین هم روش های مدرنی است که علم سنجی جدید پایه گذاری کرده است.
امروز هم در یکی از جلسات دانشگاهی بحث در باره علوم انسانی، مقالات علمی پژوهشی و تعداد مقالاتی بود که هر استاد باید ارائه دهد تا بتواند از استاد یاری به دانشیاری یا از دانشیاری به استادی برسد. تعداد قابل توجهی از استادان از معیارهای سنجش گلایه داشتند و این که مثلا از این که به کتاب اهمیتی داده نمی شود ناخشنود بودند. به هر حال در علم سنجی های رایج به مقاله به عنوان ابزار ایده پرداز می نگرند و به کتابی که مجموعه ای از معلومات است اهمیت نمی دهند. جالب بود که حتی یکی از استادان با استناد به نظریات عرفانی و روایی در باب علم و این که «العلم نور یقذفه الله فی قلب من یشاء» و موارد دیگر خواستند کسی به ایشان توضیح بدهد که آن روش چگونه با این مفهوم از علم که به قول ایشان ساینس نیست و نالج است، جور در می آید. البته در این محفل در باره مشارکت جمعی در نگارش مقالات هم بحث شد و از استادان خواسته شد که در نگارش مقالات چند نفری مشارکت کنند تا امتیازات بیشتری بگیرند. در واقع هدف تبدیل وضعیت و بیان چگونگی وصول به آن بود. به هر حال مقصودم این است که بحث علم و تفاوت مفهومی آن همچنان مهم اما مبهم است و بسیاری از کسانی که در حوزه علوم انسانی می نویسند با روش های علم سنجی رایج در وزارت علوم که بر اساس مدل جهانی است یا آشنا نیستند یا اگر هستند، با آن موافقت ندارند. هرچند به هر حال سرنوشت فعلی آنان در دست همین روشهاست و آنچه از پیشرفت و پسرفت می شنویم بر پایه همین معیارهاست که ممکن است تغییرات جزئی بکند اما در کل مسیرش عوض نخواهد شد و مثل بسیاری از موارد دیگر ما به هر حال باید از غرب پیروی کنیم!
اما یک خبر دیگر هم در باره علم این چند روز در جریان بود که بی ربط به این مباحث نیست و آن این که تولیت جدید آستان قدس در سخنرانی خود در جلسه معارفه گفتند: «باید مشهد و خراسان رضوی برای همه جهان مرجعیت علمی پیدا کند». به هر حال این هم یک نکته ای است که باید در آن تامل کرد که مشهد چطور می تواند برای همه جهان مرجعیت علمی پیدا کند. آیا مقصود علوم دینی است یا علوم انسان یا حتی ساینس و علوم تجربی؟ بنده البته می دانم که زیباترین و در عین حال یکی از بهترین کتابخانه ایران همان است که آقای طبسی در مشهد ساخت و حتی می دانم که آستان قدس در نشرهای مختلف خود کارهایی در همه حوزه ها داشت هر چند این کارها فراز و نشیب داشت و مثلا اگر زمانی در جغرافیا فعال بود این اواخر افت کرده بود. امیدوارم با دیدی روشن در زمینه توسعه علم تلاش شود. اما این که مشهد بخواهد مرجعیت علمی برای جهان پیدا کند لازمه اش این است که نگاهی باز به مسائل فکری و فرهنگی باشد و آنها که در آنجا مهندسی خواهند کرد با مفهوم علم جدید و علم سنجی های مدرن آشنا باشند. این که فکر کنند همه مفهوم علم خلاصه در علم دینی می شود و بر آن باشند که مشهد از این زاویه برای جهان مرجعیت علمی پیدا کند بهتر است این کار به قم واگذار شود و مشهد با پولی که در اختیار دارد با توجه به توصیه های مکرر رهبری به علم به عنوان یک امری که پیشرفت فنی و صنعتی برای کشور بیاورد نگاه کنند.






دوشنبه 24 اسفند 1394 - 20:34:26





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن