واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
هاشمی نامزد ریاست خبرگان میشود؟
آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی سرلیست فهرست انتخاباتی «خبرگان ملت» که در تهران بیشترین رای را در انتخابات خبرگان کسب کرد؛ از گزینه های احتمالی ریاست این مجلس در دوره پنجم است.
خبرآنلاین: آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی سرلیست فهرست انتخاباتی «خبرگان ملت» که در تهران بیشترین رای را در انتخابات خبرگان کسب کرد؛ از گزینه های احتمالی ریاست این مجلس در دوره پنجم است.
او که پس از درگذشت آیت الله مشکینی بر این کرسی تکیه زده و سپس جای خود را به آیت الله مهدوی کنی و آیت الله یزدی داده بود، این روزها در فضای رسانهای کشور در مظان دوباره ریاست مجلس خبرگان است.
یاسر هاشمی کوچکترین فرزند وی در پاسخ به سوالی که به احتمال ریاست دوباره پدرش بر مجلس خبرگان اشاره داشت، گفت: آقای هاشمی همواره به دنبال حضور افراد متعهد و امتحان پس داده در رأس مجلس خبرگان بودند. به همین دلیل هم از ریاست آیت الله مشکینی و آیت الله مهدوی کنی حمایت کردند و به این دو بزرگوار در اداره مجلس خبرگان کمک می کردند.در شرایط کنونی نیز اگر ایشان تشخیص بدهند شخص دیگری توانایی اداره مجلس خبرگان را دارد این احتمال که خودشان کاندید ریاست نشوند بسیار زیاد است. با این وجود اگر احساس تکلیف کنند و احساس کنند در صورت عدم حضور ایشان ریاست مجلس خبرگان به دست افرادی خواهد افتاد که از صلاحیت کافی در این زمینه برخوردار نیستند قطعأ کاندید ریاست مجلس خبرگان خواهند شد.
اهم سخنان وی در ادامه بخوانید:
*رد صلاحیت های صورت گرفته محدودیت های زیادی برای یکی از جریان های سیاسی و در مقابل شرایط مطلوبی را برای جریان دیگر سیاسی به وجود آورد.در نتیجه فضای انتخابات تا حدود زیادی نابرابر شده بود و جریان های سیاسی از شرایط یکسانی برخوردار نبودند.با این وجود حضور پرشکوه مردم در صحنه انتخابات نشان داد که مردم در جمهوری اسلامی تصمیم گیرنده نهایی هستند و هیچ مانعی نمی تواند در اراده و خواست جمعی مردم خللی به وجود بیاورد.
*پس از تشکیل ستاد پدرم برای انتخابات خبرگان ما به این نتیجه رسیدیم که برای ایشان تبلیغات زیادی لازم نیست و مردم به خوبی نسبت به تفکر،مشی و سابقه ایشان شناخت کافی دارند.در نتیجه تصمیم گرفته شد تبلیغات روی لیستی صورت بگیرد که آیت الله هاشمی در آن حضور دارند. لیست منتشر شده نیز لیست آیت الله هاشمی نبود. این لیست با نظر بزرگان نظام مانند حاج سید حسن آقا خمینی ، دکتر روحانی و رییس دولت اصلاحات وهمچنین جمعی کثیری از علما وبزرگان حوزه علمیه قم و تمام اعضا محترم لیست بسته شده بود.
*پدرم به دلیل اینکه ملاقات های مردمی زیادی دارند و نتایج نظرسنجی های صورت گرفته نیز به دست ایشان رسیده بود پیش بینی می کردند چنین نتایجی در انتخابات رقم بخورد. با این وجود آیت الله هاشمی از حضور گسترده مردم در پای صندوق های رأی و این مسئله که مردم مسیر آینده نظام را هموار کرده اند احساس خوشایندی داشتند. از اینکه تندروها وارد مجلس نشده اند و مردم پاسخ تندروی های آنها را در پای صندوق های رأی داده بودند رضایت خاطر داشتند.
*{درباره حذف آیات محمدتقی مصباح یزدی و محمد یزدی از مجلس خبرگان} مردم به اشخاص رأی ندادند بلکه به شیوه تفکر رأی دادند.حضرت امام(ره) همواره برای نظرات مردم اهمیت قائل بودند و مشروعیت نظام را مبتنی بر آرای مردم می دانستند.با این وجود برخی تلاش می کردند جمهوریت و نظرات مردم را در نظام جمهوری اسلامی کمرنگ جلوه بدهند.مردم نیز در روز هفتم اسفند نسبت به این طرف تفکر واکنش نشان دادند.
*جایی شنیدم که حاج سید حسن خمینی عنوان کرده اند اگر دوباره بخواهند وارد صحنه انتخابات شوند از همین مشی و روشی که در این زمینه استفاده کردند دوباره استفاده خواهند کرد.ایشان برای حضور در انتخابات با آیت الله هاشمی مشورت کردند. این در حالی است که ایشان با بسیاری از شخصیت های بزرگ نظام درباره حضور در انتخابات خبرگان مشورت کرده بودند.به نظر من برخی تلاش می کنند به مسئله عدم احراز صلاحیت سید حسن آقا شکل دیگری در عرصه افکار عمومی بدهند و این مسئله را وارونه جلوه بدهند.از سوی دیگر برخی تلاش می کنند حضور سید حسن خمینی در انتخابات را به افرادی مانند آیت الله هاشمی نسبت بدهند که به نظر من این تحلیل ها به صورت مغرضانه و غیرواقعی صورت می گیرد. ایشان با آیت الله هاشمی مشورت کردند وسپس خود به جمع بندی نهایی برای حضور در انتخابات رسیدند.
* کسانی که ردصلاحیت های گسترده را صورت دادند برای اینکه نظام در این زمینه هزینه زیادی پرداخت نکند از چهره های سیاسی می خواستند که قبل از اعلام نهایی نتایج بررسی صلاحیت ها خودشان انصراف بدهند. به همین دلیل محسن را تحت فشار قرار داده بودند که انصراف بدهد. محسن به صورت قطعی انصراف نداد.با این وجود هنگامی که به وی اعلام می کنند ردصلاحیت وی قطعی است طی یک پیام اعلام کرد که از حضور در انتخابات انصراف می دهد. البته این انصراف را به صورت رسمی به شورای نگهبان ارائه نکرده است.فاطمه هاشمی نیز عدم احراز صلاحیت شد.به نظر من هیچ ادله محکمی برای ردصلاحیت این دو نفر مانند بسیاری از افراد دیگر وجود ندارد.
*آیت الله هاشمی درباره ردصلاحیت های چهره های سیاسی رایزنی خاصی با شورای نگهبان نداشتند. با این وجود دولت آقای روحانی تلاش زیادی برای بهتر شدن وضعیت ردصلاحیت شدگان از خود نشان داد.در این زمینه آقای روحانی و آقای جهانگیری با آیت الله هاشمی مشورت می کردند که رایزنی ها به چه صورت انجام شود. آیت الله هاشمی جلسات منظمی با رهبر معظم انقلاب برگزار می کنند. ممکن است در این جلسات در این زمینه نیز صحبت شده باشد. بنده در این زمینه اطلاع خاصی ندارم.
* شنبه هر هفته با مهدی قرار ملاقات داریم.آخرین بار نیز شنبه همین هفته با ایشان ملاقات داشتیم.با این وجود ما امیدواریم برای عیدنوروز مرخصی بگیرد و در کنار خانواده باشد.البته ما محدودیت تلفنی نداریم و به صورت مرتب و از طریق تلفن با مهدی در زندان در ارتباط هستیم.
*مهدی همچنان به دنبال احقاق حقوق خود در علنی شدن وضعیت محاکمه است و امیدوار است مردم در جریان روند رسیدگی به پرونده وی قرار بگیرند.در شرایط کنونی مهدی به سفارش پدر مشغول مطالعه،تحقیق و خودسازی است.
*سفر فائزه هاشمی به آمریکا کاملأ شخصی بود که از قبل برنامه ریزی شده بود و هیچ ارتباطی با انتخابات نداشت.ایشان چون در دانشگاه تدریس می کنند در حین برگزاری امتحانات دانشگاه فرصتی پیش آمده بود که به این سفر رفتند.
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]