واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: شوک پنتاگون از جنگنده های رقیب
مقامات بلندپایه نیروی هوایی آمریکا در سنای این کشور اعلام کردند به منظور مدرنیزه کردن ناوگان هوایی نظامی موجود به بودجه بیشتری نیاز دارند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی راشا تودی در گزارشی نوشت آمریکا به شدت نگران از دست رفتن توان سلطه هوایی خود در مقابل رقبای توانمندنش از جمله روسیه، چین و ایران است. کشورهایی که در تلاش برای توسعه ناوگان هوایی و موشکی خود سریع تر از زمانی هستند که پیش بینی می شد.
نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد کشورهای مشخص شده با نام «دشمنان» آمریکا «فرصت را برای سرمایه گذاری در قابلیت های نظام هوایی خود غنیمت شمرده اند.» در این گزارش همچنین آمده است: «برای نخستین بار طی چند دهه، دشمنان ما در حال نزدیک شدن به قابلیت های ما هستند.»
فرمانده نیروی هوایی آمریکا اخیرا هشدار داد نیروی هوایی چین ممکن است تا سال دو هزار و سی قابلیت هم پوشانی با قابلیت های هوایی آمریکا را پیدا کند.
ژنرال مارک ولش در روز دوم ماه مارس در کمیته فرعی دفاعی کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا اعلام کرد: «بر اساس سطحی که آنها در حال پیشرفت هستند و در سطحی که الگوسازی می کنند، می توان گفت آنها تا سال دو هزار و سی می توانند شکاف های موجود در زمینه نیروی هوایی را از بین ببرند و یک نیروی هوایی به بزرگی نیروی هوایی ما در اختیار داشته باشند.»
در گزارش موسسه مطالعاتی رند کورپ -که یک موسسه دفاعی آمریکایی است- آمده است مسکو با وجود نیروهای کنونی ناتو، قادر خواهد بود آنها را در هر کجا ظرف سی و شش تا شصت ساعت شکست دهد، البته اگر تصمیم به چنین کاری بگیرد.
روسیه این اواخر در تلاش برای ارتقای ناوگان نیروی هوایی نظامی خود بر آمده است و ژنرال ویکتور بوندارف فرمانده نیروی هوایی این کشور دوم مارس در گفتگو با رسانه ها اعلام کرد مسکو «در حال کار کردن روی نسل ششم و شاید هم هفتم جت های جنگنده است و من نمی توانم به جزییات بیشتری در این باره اشاره کنم.» او همچنین گفت این جنگنده ها هم بدون سرنشین و هم با سرنشین هستند. علاوه بر این، پیش بینی می شود روسیه آزمایش جت نسل پنجم T-50 را تا پایان امسال تکمیل کند. این هواپیما به عنوان رقیب جنگنده F-22 Raptor آمریکایی طراحی شده است.
به نظر می رسد این اقدامات سبب افزایش نگرانی مقامات بخش دفاعی آمریکا شده است . فرماندهان نیروی هوایی آمریکا بر لزوم مقابله با رقبای خود در زمینه استیلای هوایی تأکید کرده اند و از سنا خواسته اند بودجه کافی بیشتری برای این بخش اختصاص دهد تا نیروی هوایی بتواند «به روند برتری خود در بخش هوایی ادامه دهد.»
در گزارش نیروی هوایی آمریکا به سنا آمده است: «نیروی هوایی آمریکا همچنان قابل ترین نیروی هوایی هنگام وقوع درگیری محسوب می شود اما رقبای بالقوه ما در حال بکار گیری سیستم های به شدت پیچیده، توانمند و مهلک هستند. نیروی هوایی باید مدرنیزه شود تا بدین ترتیب، بتوان مانع از آن شد تا هر بازیگری بتواند کشور و منافع ملی ما را تهدید کند. ما باید بتوانیم آنها را قاطعانه شکست دهیم.»
این گزارش می افزاید نیروی هوایی آمریکایی جنگنده های آمریکایی از قبیل F-22 و F-35 را «عناصری حیاتی در دفاع از کشور ما و عامل بازدارنده» قلمداد می کند و برنامه جدید تولید جنگنده F-35 «برای تلاش های ما در زمینه بهبود قابلیت های مرتبط با مقابله با تهدیدها امری حیاتی محسوب می شود.»
در این گزارش تأکید شده است که تأخیر در اجرای برنامه تولید جنگنده های F-35 ممکن است سبب ایجاد نقصان هایی در میان مدت و طولانی مدت در قابلیت های نظامی کشور شود. در این گزارش تصریح شده است: «ما باید روی هواپیماهای نسل چهارم خود بار دیگر سرمایه گذاری و اقدام به مدرنیزه کردن ناوگان نسل پنجم خود کنیم تا بتوانیم قابلیت خود را در زمینه اجرای راهبرد دفاع ملی خود حفظ و تداوم برتری در زمینه هوایی را تضمین کنیم.»
این گزارش با وجود این حقیقت منتشر شده است که برنامه تولید جنگنده F-35 با مشکلات فنی همراه شده است و پر هزینه ترین تلاش برای تولید تسلیحات در تاریخ آمریکا محسوب می شود.
در همین حال، رویکرد شهروندان آمریکایی در قبال افزایش بودجه دفاعی این کشور زیاد مثبت نیست. نظرسنجی اخیر دانشگاه مریلند در روز نهم ماه مارس نشان می دهد شهروندان آمریکایی خواستار کاهش بودجه دفاعی آمریکا در پنج بخش از هفت بخش مهم هستند. اکثر شهروندان آمریکایی (پنجاه و چهار درصد) برای نمونه ترجیح می دهند برنامه تولید F-35 به طور کامل و به نفع ارتقاء جنگنده های کنونی لغو شود زیرا برنامه ارتقای جنگنده های کنونی به هزینه کمتری نیاز دارد.
یک شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]