تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 3 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817969200




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگهداری کتاب در منزل آفت است


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نگهداری کتاب در منزل آفت است
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه نگهداری کتاب در منزل آفت است، توصیه کرد، افراد کتاب های خریداری شده خود را بخوانند.


علیرضا مختارپور روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: طی یکسال گذشته بیش از 135 کتابخانه به مجموع کتابخانه های کشور و بیش از یک میلیون و 600 هزار کتاب به منابع آنها اضافه شده است.
وی ادامه داد: برگزاری حدود هزار نشست کتابخوان، دوره های مشاوره کتاب و مدرسه خواندن از جمله برنامه های سال جاری نهاد کتابخانه های عمومی کشور در سالجاری بود که نسبت به سال گذشته توسعه قابل توجهی از نظر کمی و کیفی داشت.


مختارپور با بیان اینکه 97 درصد از کتابخانه های کشور دارای بخش کتابخانه کودک هستند، اضافه کرد: با این حال برخی از روستاها و شهرهای کشور فاقد کتابخانه یا کتابخانه های مطابق با استاندارهای تعریف شده هستند از این رو هنوز با وضعیت مطلوب بسیار فاصله داریم. 


دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور خاطر نشان کرد: تاسیس کتابخانه بخصوص کتابخانه های شهری نیاز به زمین و پروژه های عمرانی دارد که این مساله با دشواری هایی روبروست بخصوص با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، کاهش قیمت نفت و تحریم هایی که هنوز آثار آن باقی است.


وی ابراز امیدواری کرد با گشایش در مسائل فرهنگی و اقتصادی در سال 95 بتوان، نسبت به امسال پیشرفت قابل توجهی داشت.


مختارپور با اشاره به تعداد کتابخانه های کل کشور ادامه داد: متولی دو هزار و 200 کتابخانه در کشور نهاد کتابخانه های عمومی کشور است و یک هزار و200 کتابخانه مشارکتی نیز وجود دارد که تامین منابع آن با این نهاد است.


دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: بزودی آماری از تعداد کتابخانه های مدارس، مساجد و دانشگاه ها منتشر خواهد شد، این مساله نشان می دهد، کتابخانه و محیط کتابخوانی در کشور گسترده است اما از نظر تعداد کتابخانه های عمومی باید به 5 برابر این تعداد برسیم.
وی افزود: فقط در کتابخانه های نهاد و کتابخانه های مشارکتی حدود 40 میلیون کتاب وجود دارد هرچند تلاش می شود، این کتابخانه ها با کتابهای جدید تغذیه شوند.


به گفته مختارپور، اکنون کتابخانه ها از نظر منابع تقریبا غنی هستند اما با توجه به فضای موجود باید به موازات کتابهای جدید که اضافه می شود، کتابهایی قدیمی که پس از چند سال خوانده نشده اند، به اصطلاح کتابداری "وجین" شوند تا فضا باز شود.


دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور توضیح داد: برخی کتابخانه ها مانند کتابخانه ملی موظف هستند، نسخه ای از تمام کتب منتشره در کشور را دارا باشند اما کتابخانه های عمومی این گنجایش را حتی از نظر فیزیکی ندارد که همه کتابها را نگهداری کند، باید علاوه بر اضافه شدن کتابها، برخی دیگر که مراجعه ای نداشته و یا فرسوده شده اند از رده خارج شوند.


** حدود دو میلیون و 500 هزار عضو 


وی افزود: حدود 2 میلیون و 500 هزار نفر فقط در کتابخانه های عمومی نهاد عضو هستند البته در کتابخانه های دیگر این رقم بیشتر است هرچند این تعداد باز هم نسبت به جمعیت و جامعه فرهنگی ما عدد پایینی است.


مختارپور گفت: باید در مدارس، مساجد و دانشگاه ها افراد بیشتری را به کتابخانه ها جذب و اگر افراد دارای کتابهایی در منزل هستند، آنها را تشویق به مطالعه کرد زیرا مشکل موجود این است که بسیاری تمایل دارند فقط کتاب را خریداری و در منزل نگهداری کنند.


وی تصریح کرد: این مسئله به تعبیر برخی از متخصصان، آفت کتاب است زیرا وقتی ده ها کتاب در منزل وجود داشته باشد، فرد احساس می کند، هر زمان فرصت داشته باشد، به سراغ آنها برای مطالعه می رود در نتیجه میل، انگیزش و شتابی برای خواندن به موقع آنها وجود ندارد .


مختارپور با اشاره به این مطلب که روز به روز کتاب به کتابخانه های شخصی افزوده اما خوانده نمی شود، گفت: باید فعالیت های ترویجی به گونه ای باشد که یا مردم به کتابخانه ها مراجعه کنند، کتاب بخرند و اگر کتابی دارند،آن را بخوانند زیرا این فعالیت ها موجب تشویق به خواندن می شوند.


** خواندن کتاب در مترو و اتوبوس


مختارپور گفت: تجربه نشان داده، افراد کمتر از روش الکترونیکی(تبلت، لبتاب) اقدام به خواندن کتاب می کنند و بیشتر از این دستگاه ها برای خبرخوانی و خدمات دیگر بهره برده می شود در حالیکه آنها قابلیت کتابخوانی دارند و می توان از طریق فایل های پی دی اف ، کتابها را در تاکسی و مترو مطالعه کرد. وی ابراز امیدواری کرد، کتابخوانی در کشور گسترش یابد. 


دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور اضافه کرد: آمار جدیدی از تعداد افراد کتابخوان که بر اساس سنجش های دقیق انجام شده باشد، در اختیار نداریم اما برخی موسسات رسمی در حال برنامه ریزی هستند، تا سنجشی را در این باره در سال آینده انجام دهند. 


تاریخ انتشار: ۱۶:۰۷ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - 12 March 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن