تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):منتظران ظهور امام مهدى(ع) برترينِ اهل هر زمان‏اند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829972769




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ملاقات با تاریخ بر بلندای «فورگ»


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جاذبه های گردشگری خراسان جنوبی را بشناسید؛
ملاقات با تاریخ بر بلندای «فورگ»

گردشگری خراسان جنوبی


شناسهٔ خبر: 3578889 - شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۵
استانها > خراسان جنوبی

بیرجند- قلعه فورگ یکی از منحصربه‌فردترین اثرهای تاریخی شهرستان درمیان در خراسان جنوبی است که در ایام نوروز آماده پذیرش گردشگران داخلی و خارجی است. خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: در همه جای جهان برای معرفی نام، مکان و یا اشیاء از بهترین ویژگی و یا اسم آن نیز استفاده می‌شود. اندکی که تفکر کنی متوجه خواهی شد که کتاب را با بهترین فصل یا عنوان آن شناخته و یا هر انسان با بهترین ویژگی اخلاقی یا ظاهری‌اش به دیگران می‌شناسند. این موضوع در شهر‌ها و استان‌ها نیز نقش بسزایی را ایفا می‌کند چرا که به‌طور معمول هر شهر و یا حتی روستا‌ها با محصولات استراتژیک منطقه، نام و یا بهترین آثار باستانی و بناهای تاریخی آن نیز شناخته می‌شوند.  «فورگ» نیز یکی از روستاهای شهرستان درمیان خراسان جنوبی بوده که نگینی بر تاج تاریخی خود دارد که از آن به نام قلعه یاد می‌شود. مرمت بناهای تاریخی و جذب گردشگر این منطقه نیازمند همت و توجه ویژه مسئولان استانی و شهرستانی است.

گذری بر تولد قلعه بر مهد زمین مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری  درمیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: ساخت بنای قلعه فورگ، در سال ۱۱۶۰ هجری قمری، در زمان حکومت نادرشاه افشار شروع شده است. علی صالحی با بیان اینکه همچنین ساخت قلعه فورگ به‌وسیله میرزا بقاخان که از طرف نادرشاه به‌عنوان حاکم منطقه تعیین شده بود، درست شده است، ادامه داد: اسناد مربوط به ساخت آن در کتاب دیوان لامع نوشته محمد رفیع بن عبدالکریم درمیانی موجود است. وی ادامه داد: با توجه به این اسناد، مراحل ساخت قلعه توسط پسر میرزا بقاخان یعنی میرزا رفیع خان به پایان رسیده است. صالحی با اشاره به چگونگی تخریب قلعه فورگ، بیان کرد: ابن بنا به دلیل شورش حاکم قلعه و درزمان حکومت شوکت الملک بر منطقه بیرجند و قائنات، تخریب شد. مدیر پایگاه میراث فرهنگی شهرستان درمیان ادامه داد: هم اکنون درحالی‌که مدت زیادی از ساخت این بنا می‌گذرد، تأثیری در فراموشی آن نیز نداشته است.

قلعه فورگ را بیشتر بشناسیم صالحی با اشاره به معرفی بیشتر قلعه فورگ، بیان کرد: این قلعه دارای پلان نامنظم بوده که مهم‌ترین عامل شکل‌دهنده قلعه شکل خاص کوه و توپوگرافی آن است. وی با بیان اینکه برای دیدن این‌گونه از بناهای تاریخی باید متوسل به دیدن آن‌ها شد، ادامه داد: بنای قلعه طوری احداث‌شده و که بر کل روستا و راه‌های ارتباطی پیرامون منطقه اشراف داشته است. مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری  درمیان اظهار کرد: قلعه دارای ۱۸ برج مدور جهت نگهبانی بوده و بیشتر مصالح به‌کاررفته در قلعه سنگ، آجر، خشت، گچ، آهک و ساروج بوده است. وی در توصیف نمای داخلی این بنای تاریخی، بیان کرد: فضای داخلی قلعه از سمت شرق به غرب دارای سه قسمت اصلی بوده که بخش اول در سمت شرق شامل انبار علوفه، محل زندگی خدمه، محل نگهداری احشام و حوض انبار اختصاص دارد. صالحی ادامه داد: سومین بخش که حالت مرکزیت قلعه را داراست در دوطبقه احداث‌شده که محل سکونت حاکم و نزدیکانش بوده و مرتفع‌تر از سایر قسمت‌های قلعه بوده است. قلعه فورگ نیازمند مرمت مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری درمیان با بیان اینکه قلعه فورگ به دلیل تخریب قسمت‌های داخل و اثر زمان نیازمند مرمت زیادی است، افزود: طی سال‌های گذشته بازسازی این بنا به‌صورت مشخص آغاز شده است. وی ادامه داد: خاک‌برداری بخش‌هایی از این قسمت‌های داخل، پوشش قسمت انبار، استحکام‌بخشی جرز‌ها و پایه بخشی از دیوار‌ها و سنگ چینی بخشی از دیوارهای داخلی و برج‌ها از جمله مرمت‌هایی که طی سال‌های گذشته انجام‌شده است. صالحی پوشش هشتی حاکم‌نشین، مرمت قسمتی از جان‌پناه برج‌ها و دیوار شاه‌نشین و آواربرداری قسمتی از بنا و استحکام‌بخشی دیوارهای آن، ترمیم نماهای فرسوده و ریخته دیوار‌ها، حفاظت و استحکام‌بخشی و خوانا سازی بخش از پلان قلعه را از دیگر مرمت‌های انجام‌شده دانست. وی میزان اعتبار مصوب بازسازی بنای قلعه فورگ در سال جاری را ۳۰۰ میلیون ریال ذکر کرد و افزود: بندکشی نماهای داخلی و خارجی بخشی از دیوار‌ها و احداث سرویس بهداشتی و نمازخانه در بیرون از قلعه برای استفاده گردشگران از دیگر اقدامات انجام‌شده در راستای بازسازی این بنا است. صالحی با بیان اینکه قسمتی از زیرساخت‌های این روستا برای جذب گردشگر صورت گرفته است، ادامه داد: احداث سرویس بهداشتی نمازخانه سایت گردشگری، اسفالت و مرمت بافت تاریخی روستا توسط بنیاد مسکن شهرستان از اقدامات انجام‌شده در این راستا است.

کمبود اقامتگاه بوم گردی در فورگ مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری درمیان ادامه داد: برای کامل شدن این زیرساخت‌ها علاوه بر کمک نهاد‌های دولتی، بخش خصوصی هم باید وارد میدان شود تا بتوان به کمک همه نهاد‌ها زیرساخت‌های لازم برای جذب گردشگر و رفاه حال آن‌ها ایجاد کرد. وی اقامت‌های بوم گردی را یکی از کمبودهای روستای فورگ دانست و گفت: با فراهم کردن این اقامتگاه‌ها می‌توان ماندگاری گردشگر در این روستا را بیشتر کرد.  صالحی ادامه داد: با توجه به اینکه تسهیلات بسیار مناسب از طرف بانک جهت تجهیز و احداث این اقامت گاه‌ها پرداخت می‌شود، بهترین فرصت برای سرمایه‌گذاران در این عرصه است. وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای جذب گردشگر برای این قلعه، افزود: ایجاد تورهای داخلی و خارجی ازجمله برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای جذب گردشگر است. صالحی ادامه داد: در این راستا چندین لیدر از کشورهای مختلف از جمله آلمان از قلعه و روستای هدف گردشگری فورگ بازدید نموده‌اند و مورد استقبال آن‌ها قرار گرفته است. مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری  درمیان اظهار کرد: همچنین دو تور خارجی طی سال جاری از این روستا و قلعه بازدید نموده‌اند که پیش‌بینی می‌شود در طی سال‌های آینده آمار بیشتر شود. وی معرفی از طریق جراید، صداوسیما، شرکت‌های گردشگری استان، اردوهای دانشجویی، تورهای خارجی، شبکه‌های برون‌مرزی العالم، پرس تی وی و معرفی قلعه فورگ از طریق سایت اینترنتی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی را از دیگر اقدامات انجام‌شده در راستای معرفی این بنای تاریخی به جامعه عنوان کرد.

قلعه فورگ نماد استقامت تاریخ در شهرستان درمیان است فرماندار درمیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار مهر، با بیا اینکه قلعه فورگ استقامت تاریخ در شهرستان درمیان است، اظهار کرد: باید از این بناهای تاریخی به‌خوبی محافظت کرده و اجازه ندهیم باگذشت زمان رو به تخریب و فراموشی بروند. بشیری‌زاده با اشاره به‌ویژگی‌های روستای فورگ، بیان کرد: این روستا بافت‌های تاریخی زیادی را در دل خود جای داده است. وی با بیان اینکه حتی بسیاری از کوچه‌های این روستا نیز دارای نماهای تاریخی است، اظهار کرد: کوچه‌ها، قلعه و مسجد هندوالان از جمله مکان‌های تاریخی و موردعلاقه گردشگران است. بشیری‌زاده با بیان اینکه تاکنون اقدامات زیادی برای معرفی این بنا‌ها به مردم و گردشگران انجام‌شده است، افزود: امید است بتوانیم در راستای شناسایی این مکان‌های باارزش گام‌های بلندتری را برداریم. در میان قلعه‌های تاریخی خراسان جنوبی، قلعه فورگ نه تنها یکی از زیباترین قلاع منطقه به شمار می‌رود، بلکه در نوع خود از لحاظ جایگاه قرارگیری و ساختار معماری، یکی از منحصربفردترین قلعه‌های تاریخی ایران است. فورگ به تجربه آدمی عمق تازه می‌بخشد و این تجربه که تجربه‌ای شادی‌آور، سوداگر و شورانگیز و همراه بااحساس تعلق است که در ایام نوروز پذیرای گردشگران خواهد بود.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن