واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
انتخابات ایران و اصلاحات اقتصادی در دوران پسا برجام
روز نو : اندیشکده بروکینگز در تازه ترین تحلیل خود از ارتباط میان نتایج انتخابات اخیر مجلس و اقتصاد ایران و تاثیر آن روی چشم انداز این موضوع گفته است.
به گزارش خرداد، بروکینگز با اشاره به نتایج انتخابات می نویسد:"نتایج نشان می دهند که اصلاح طلبان در ائتلاف با محافظه کاران معتدل پیروز انتخابات اخیر بودند. در مجلس خبرگان نیز وضعیت این گونه بود. نتایج به دست آمده پیروزی نمادینی برای اعتدال و یک همه پرسی برای توافق هسته ای و ایجاد روابط حسنه با غرب بود. این موضوع سبب می شود تا دولت بتواند دستور کار اصلاحاتی خود را با سرعت بیش تری اجرایی نماید. استراتژی اصلاح طلب در انتنخابات اخیر توانست موفقیت آمیز باتشد هر سی نامزد ائتلاف آنان با محافظه کاران معتدل موفق شدند".
بروکینگز اشاره می کند که پیش زمینه های اقتصادی به عنوان عاملی موثر در نتایج انتخابات اخیر می نویسد:"در انتخابات ریاست جمهوری ژوئن 2013 روحانی موفق شد تا با ارائه وعده اقتصادی بهتر است. پیروزی در انتخابات ماه گذشته یکی از دلایل عمده اش بهبود وضعیت اقتصادی بود. یکی از چالش های عمده بر سر راه پیشرفت اقتصاد ایران کاهش قیمت جهانی نفت است. این کاهش از زمانی که روحانی به قدرت رسیده تشدید شده است. این موضوع بر وضعیت زندگی مردم نیز تاثیرگذار بوده است. در تهران هزینه سرانه واقعی زندگی 8.5 درصد افزایش یافته است".
این اندیشکده می افزاید:"با این حال، روحانی دستاوردهای قابل توجهی هم داشته است. در دوران روحانی نرخ تورم از 34/7 درصد به کمتر از 10 درصد در سال جاری کاهش یافته است. حمایت قاطع رای دهندگان از اعتدالیون در تهران نشان می دهد که طبقه متوسط ایران در حال رشد است. اگر در کل ایران 60 درصد را طبقه متوسط تشکیل می دهند این میزان در تهران 84 درصد است".
بروکینگز اشاره می کند که روحانی نیاز دارد تا مجلس تازه اصلاحات اقتصادی او را تایید کند و در این باره می نویسد:"برنامه توسعه ششم با رویکرد بازار محور و افزایش جذب سرمایه های خارجی تنظیم شده است و مجلس آینده باید نظر خود را درباره آن اعلام کند. خیلی زود است که بگوییم هواداران روحانی اکثریت کرسی های مجلس آینده را از آن خود خواهند کرد. تقریبا به طور مساوی کرسی های میان اعتدالیون، محافظه کاران و مستقل ها تقسیم شده اند.
این اندیشکده در ادامه به چالش های پیش روی روحانی با مجلس آینده پرداخته و می نویسد:"سیاست های در دستور کار مجلس به ترکیب نمایندگان بستگی دارد. دولذت روحانی در حوزه قوانین کار بیش تر سیاست هایش باب میل کارفرمایان است این موضوع ممکن است باعث نالرضایتی نمایندگان اصلاح طلب وابسته به طیف چپ باشد که اکثرا در فهرست ائتلاف تهران صدر نشین بوده اند. هم چنین، ابتکار عمل دولت برای کاهش نفوذ شرکت های نیمه دولتی در اقتصاد نیز احتمالا باب میل نمایندگان محافظه کار و بسیاری از مستقل ها نخواهد بود. هم چنین سیاست جذب سرمایه گذاری های خارجی نیز احتمالا باب میل بسیاری از نمایندگان نخواهد بود".
بروکینگز در پایان نتیجه گیری می کند که علیرغم چالش هایی که احتمالا پیش روی روحانی قرار خواهد داشت شکی نیست که انتخابات اخیر نشان داده که او موضعش تقویت و مستحکم تر از گذشته شده است.
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]