واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش: تغییرنگرشهادر نحوه داوریها مسابقات قران مورد هدف قرار گرفت مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت :تغییرنگرشها به منظورایجاد عدالت بیشتردر نحوه داوریها است.
۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۰ اسفند ساعت 10:48
به گزارش خبرنگار پانا ، محمد رضا مسیبزاده مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: هدف از برگزاری دوره توانمندسازی داوران قرآن و عترت جهت تغییر نگرشها به منظور ایجاد عدالت بیشتر در نحوه داوریها است.
وی افزود: از آنجایی داوران و اساتید قرآنی در طول سال تجارب بسیاری کسب می کنند، میطلبد که این گروه نگاه ویژهای به فعالیتهای قرآن و عترت داشته باشند.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در سال جاری سه اصل را محوریت برنامههای خود قرار دادیم، افزود: محوریت اول، مدرسه است که به این معنا که هر فعالیتی که محوریت آن به مدرسه برگردد را باید بتوانیم در مدرسه دنبال کنیم.
وی مبحث دوم را فراگیری در عین اثربخشی دانست و گفت: فراگیری در عین اثربخشی به این معنا است که فعالیتهایی را دنبال می کنیم که برای همه دانشآموزان اعم از مذهبی و دیگر گروههای دانشآموزی رغم بخورد.
مسیب زاده ادامه داد: مشارکتپذیری برنامهها از دیگر موضوعات مهمی است که دنبال میکنیم بر این اساس از ظرفیت سازمانها و ارگان هایی که میتوانند به آموزش و پرورش کمک کنند، استفاده میکنیم.
وی با اشاره به اینکه شورای توسعه فرهنگ قرآنی که نخستین سند راهبری فعالیتهای قرآنی کشور است، گفت: این شورا مسئولیت آموزش عمومی قرآن کشور را به آموزش و پرروش واگذار کرده است و در واقع کمیسیون آموزش عمومی قرآن در آموزش و پرورش شکل گرفت.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در ادامه افزود: دبیرخانه مربوطه نیز در اداره کل قرآن، عترت و نماز معاونت پرورشی وزارتخانه مستقر است و این نشانگر آن است که وظیفه ما در مقابل آموزش عمومی قرآن، بسیار ویژه و سنگین است.
وی عنوان کرد: قانونگذار، آموزش و پروش را موظف به آموزش عمومی کرده است و سازمانهای دیگر را نیز در خدمت آموزش و پرورش قرار داده است.
مسیبزاده با اظهار اینکه در حال حاضر بیش از 13میلیون دانش آموز با 1 میلیون فرهنگی در کشور فعالیت میکنند، اضافه کرد: میطلبد که برنامه ریزی جامعی برای مخاطبانی که با ما در ارتباط هستند انجام دهیم.
وی ادامه داد: اداره کل قرآن، عترت و نماز وزارتخانه، در این راستا برنامههای مختلفی پیش بینی کرده است که یکی از این برنامهها، برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز است.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: تا پیش از سال جاری، حدود 9 عنوان مسابقه برگزار می شد این درحالی است که بعد از تفاهم انجام شده با سازمان اوقاف و امور خیریه اتفاقات مبارکی در این زمینه افتاد.
وی افزود: با وجود اینکه بیش از 36سال مسابقات شکوفه ها در اداره اوقاف و امور خیریه برگزار می شد، این مسابقات امسال برای اولین بار در اموزش و پرورش برگزار میشود که برگزیدگان دانشآموزی، به عنوان برگزیدگان کشوری خواهند بود.
مسیب زاده عنوان کرد: در حال حاضر تاکید داریم که دانشآموزان در دورههای آموزشی، حرفهای نشوند، بلکه حفظ قرآن و تربیت قرآنی باید مدنظر معلمان قرآنی قرار گرفته شود.
وی برگزاری دوره توانمندسازی داوران قرآنی را بسیار با اهمیت تلقی کرد و گفت: این دورهها باعث میشود که در نحوه برگزاری مسابقات و داوریها بازنگری مطلوبی صورت بگیرد.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: امروز شاهد هستیم که دانش آموزان با علاقه زیادی در کلاسهای قرآنی شرکت میکنند بنابراین میطلبد که بازنگری مطلوبی در فعالی های خود داشته باشیم.
وی، هدف اصلی از تشکیل دوره توانمندسازی داوران قرآنی را تغییر نگرش در بین داوران و اساتید کشوری مسابقات قرآنی ذکر کرد و افزود: در این دورهها، هدف ما آموزش صوت در بین داوران و اساتید مجرب قرآنی نیست، بلکه تغییر نگرشها به منظور ایجاد عدالت بیشتر در نحوه داوریها است.
مسیب زاده با شاره به اهمیت فعالیت مراکز دارالقرآن در کشور گفت: در حال حاضر 650 مرکز دارالقرآن فعالیت دارند که این آمار تا سال آینده به 50مرکز افزایش پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: دانشآموزان باید آموزشها تکمیلی خود را در این مراکز بگذرانند و به دنبال آن نیز معلمان در زمینه معرفی دانشآموزان به این مراکز گامهای اساسیتری بردارند.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سه عنوان کارمحوری در اداره کل قرآن، عترت و نماز دنبال کردهایم، گفت: در سال تحصیلی جاری، سال آموزش تربیت انسانی در اداره قرآن، عترت و نماز است به طوری که در بخش نماز، اقدام به اجرای طرح مبین کردیم که در آن، مدیریت برنامه یاوران نماز در کشور با بیش از 12دوره برگزار شد که در واقع اجرایی شدن سند جامع نماز از الویتهای اصلی است.
وی افزود: در بخش عترت نیز طرح امامشناسی را در بین دانشآموزان آغاز کردیم که براساس آن، اساتید باید در زمینه معرفی ائمه اطهار به دانشآموزان اقدامات ویژهای انجام دهند.
مسیب زاده، حفظ موضوعی آیات قرآن از دیگر موضوعات مهم در اداره کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش تلقی کرد و گفت: آموزش و پرورش با راهاندازی طرح نور، اولین اقدام را در این زمینه انجام داد.
وی با اشاره به مطلب فوق گفت: در این طرح، معلمان و اساتید با انتخاب آیاتی متناسب با سن دانشآموزان و برنامههای درسی آنها تهیه شده که در حال حاضر حدود 11عنوان کتاب برای دورههای مختلف تحصیلی تهیه شده است.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: هم اکنون موفق به دریافت مجوز جهت برگزاری مسابقات بینالمللی برای نیمه دوم سال آینده شدیم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]