واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تاسیس مرکز تحقیقات ایران در پایتخت عربستان سعودی
رئیس مرکز، مدرک دکتری خود را در فوریه 2014 در رشته "ادبیات و تاریخ معاصر ایران" از بخش تحقیقات ایران در دانشگاه لایدن هلند دریافت کرده است.
مرکز تحقیقات درباره ایران در عربستان سعودی آغاز به کار می کند.
به گزارش عصرایران به نقل از رسانه های سعودی، مرکز تحقیقات جدیدی برای پژوهش و بررسی درباره ایران با عنوان " مرکز خلیج عربی (خلیج فارس) تحقیقات ایران" در پایتخت عربستان سعودی راه اندازی می شود. این نخستین از این نوع در کشورهای جنوب خلیج فارس است.
ریاست این مرکز برعهده دکتر "محمد بن صقر السلمی" کارشناس سعودی امور ایران است.
محمد السملی در مصاحبه با سایت خبری سعودی " سبق" گفت: این مرکز به تحولات ایران می پردازد و تحقیقات وگزارش های استراتژیک، مشاوره ها و دوره هایی را برای افراد علاقمند به تحولات ایران شامل روزنامه نگاران و پژوهشگران برگزار می کند.
وی افزود: "این مرکز دوره های آموزش زبان فارسی در سطوح مختلف برگزار خواهد کرد. همچنین مجموعه ای از کارشناسان از داخل و خارج عربستان سعودی با این مرکز در زمینه تحقیقات ایران همکاری خواهند کرد."
به گفته محمد السلمی، سایت مرکز هم به زودی به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی راه اندازی خواهد شد. علاوه بر این، مرکز ماهنامه ای را درباره تحقیقات مربوط به ایران منتشر خواهد کرد.
رئیس مرکز کیست؟
محمد السلمی که خود به زبان فارسی به خوبی صحبت می کند هم اکنون مجری و تهیه کننده برنامه ای با عنوان "همسایه" در شبکه خبر تلویزیون دولتی عربستان سعودی ( الاخباریه) است. این برنامه به طور ویژه به ایران می پردازد.
او همچنین در روزنامه سعودی الشرق الاوسط چاپ لندن مقالاتی را منتشر و در برنامه های تلویزیونی شبکه های عربی درباره موضوعات مرتبط با ایران اظهار نظر می کند.
دکتر "محمد بن صقر السلمی" رئیس مرکز تحقیقات ایران در ریاض
وی مدرک دکتری خود را در رشته "ادبیات و تاریخ معاصر ایران" از بخش تحقیقات ایران در دانشگاه لایدن هلند در فوریه 2014 دریافت کرده است.
عنوان پایان نامه دکتری او نیز " الإستشراق الإيراني - مفهوم الآخر العربي في الفكر الإيراني الحديث" ( استشراق ایرانی - مفهوم دیگر عربی در اندیشه معاصر ایرانی) است.
السلمی دوره فوق لیسانسش را نیز در همین رشته و دانشگاه به پایان برده بود. او با استفاده از بورسیه دولتی، در مقطع فوق لیسانس و دکتری تحصیل کرد.
وی همچنین وبلاگی را با نام "شؤون إيرانية" ( امور ایران) و صفحه ای را با همین نام در توئیتر دارد.
او علاوه بر عربی، به زبان های فارسی و انگلیسی تسلط کامل (نوشتن و سخن گفتن) دارد. زبان هلندی را می داند و در حال یادگیری دو زبان ترکی و کُردی است.
افزایش فعالیت به زبان فارسی در عربستان سعودی
از زمان اغاز به کار سلمان بن عبدالعزیز پادشاه جدید عربستان سعودی در سال 2014 رابطه دیپلماتیک تهران - ریاض در سراشیبی قرار گرفت و در آذر ماه نیز رابطه دوجانبه میان دو کشور قطع و سفارتخانه های ایران و عربستان سعودی در ریاض و تهران تعطیل شدند.
با این حال در یک سال اخیر دولت عربستان سعودی تلاش کرده است فعالیت های خود را در زمینه رسانه های فارسی زبان افزایش دهد. قبل از این شبکه تلویزیونی به زبان فارسی با موضوع حج راه اندازی شد و بخش فارسی خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس) نیز به طور آزمایشی آغاز به کار کرد.
عادل الطریقی وزیر جوان اطلاع رسانی عربستان سعودی نیز که تحصیلکرده لندن و سابقه مدیریت روزنامه سعودی الشرق الاوسط چاپ لندن و شبکه سعودی العربیه مستقر در دبی را دارد از حامیان ایده گسترش فعالیت های رسانه های فارسی زبان توسط کشورهای عربی است.
تاریخ انتشار: ۰۲:۲۷ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ - 10 March 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]