تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833558049
تقابل یا توافق منافع آمریکا و روسیه در سوریه
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تقابل یا توافق منافع آمریکا و روسیه در سوریه
ائتلاف ایران و روسیه در سوریه با توجه به اختلاف ریشهای میان نظامهای سیاسی ایران و روسیه در ماهیت برای جمهوری اسلامی ایران نمیتواند چیزی جز یک ائتلاف کوتاهمدت و با موضوع یک پرونده خاص و نه فراتر از آن باشد.
عصرایران؛ سیدیاسر موسوی - محور مقاومت به رهبری ایران و با عضویت حزب الله لبنان، سوریه و عراق، برای مقابله با سیاستهای کشورهای قدرتمند غربی، عربی و ترکیه در سوریه با روسیه همپیمان شد و زمینه حضور نظامی روس ها در سوریه فراهم شد اما آیا روسیه به اهداف ایران و همپیمانانش وفادار خواهد ماند؟
بحران در سوریه از 5 سال پیش در ابتدا در قالب اعتراضات مسالمت آمیز آغاز شد اما دیری نپایید که به خشونت کشیده شد و در مراحل بعدی با فعال شدن برخی گروه های مسلح و تروریستی، با دخالت جدی بسیاری از کشورهای منطقه و جهان روبه رو شد.
این دخالت در چارچوب مقابله با خط مقاومت منطقه ای به رهبری ایران و ایجاد گسست جغرافیایی در آنچه سیاستمداران کشورهای رقیب منطقه از آن به عنوان «هلال شیعی» تعبیر میکنند، تحلیل و تفسیر می شود.
ایران نیز این مسئله را دریافت و به همین دلیل به حمایت همه جانبه از حکومت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه پرداخت. ایران از حکومت سوریه به ریاست جمهوری «بشار اسد» حمایت می کند و در مقابل، عربستان، ترکیه، قطر، فرانسه و آمریکا از مخالفان وی پشتیبانی می کنند.
این اتفاقات باعث شده یک جنگ نیابتی در سوریه شکل بگیرد.
تهران برای پایان دادن به جنگ 5 ساله در سوریه به روسیه روی آورد و با آن همپیمان شد مسئله ای که برخی از تحلیلگران داخلی کشورمان از آن به عنوان (اجاره خرس سفید برای شکار موش خانه) تعبیر کردند.
در این رابطه ذکر چند مسئله اهمیت دارد:
نخست: ائتلاف ایران و روسیه در سوریه با توجه به اختلاف ریشهای میان نظامهای سیاسی ایران و روسیه در ماهیت برای جمهوری اسلامی ایران نمیتواند چیزی جز یک ائتلاف کوتاهمدت و با موضوع یک پرونده خاص و نه فراتر از آن باشد.
روسیه نیز نمیتواند رویکردی بهتر از این به ائتلاف با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد زیرا شکاف بین گفتمانها، هژمونیها، سیاستها و اهداف دو کشور در هر دو سطح خرد و کلان امر آشکاری است.
دوم: در مقابل این ائتلاف، ائتلاف دیگری شامل عربستان سعودی، ترکیه، قطر، فرانسه و دیگر کشورها به رهبری آمریکا وجود دارد. البته این ائتلاف نیز همانند ائتلاف روسیه - ایران دارای اختلافات ریشهای داخلی است اما نه در ماهیت بلکه در چشماندازها و اهدافی که هر کدام در سوریه دنبال میکنند.
آنچه آمریکا در سوریه دنبال میکند با آنچه ترکیه و عربستان میخواهند متفاوت است.
ترکیه و عربستان همپیمانان سنتی آمریکا در منطقه به شمار میآیند اما آمریکا برای تحقق خواستههای آنها در سوریه اقدام جدی انجام نداده است زیرا هرگونه اقدامی باید خواستههای آمریکا در سوریه را محقق کند.
عدم همکاری آمریکا با همپیمانان خود در چند مسئله منعکس شد:
1- آمریکا در پی کشمکش سیاسی آنکارا و مسکو پس از سقوط جنگنده روسیه توسط ارتش ترکیه، مانع اتخاذ موضعی صریح توسط ناتو علیه روسیه شد و ترکیه را در مقابل روس ها تنها گذاشت.
2- از طرفی، کاخ سفید درخواست عربستان سعودی برای اعزام نیروی زمینی به سوریه را بی پاسخ گذاشت و سرانجام توسط سخنگوی خود آن را رد کرد.
3- عربستان پس از بیاعتنایی آمریکا به درخواستهایش اعلام کرد قصد دارد موشکهای زمین به هوا در اختیار ارتش آزاد سوریه (مخالفان مسلح لیبرال و نظامیان جدا شده از ارتش سوریه) بگذارد اما پس از تماس اوباما با ملک سلمان داستان این طرح عربستان هم به تاریخ پیوست و دیگر توسط «الجبیر» وزیر خارجه عربستان تکرار نشد؛ دلیل این امر ضرورت موافقت آمریکا با اعطای سلاح آمریکایی سعودی ها به طرف ثالث است که در قراردادهای نظامی میان عربستان و آمریکا قید شده بود.
این «نه» گفتنهای آمریکا به همپیمانان خود ناشی از اختلافات ریشهای این کشور با همپیمانان سنتی خود در بحث سوریه است.
سوم: این اختلافات میان آمریکا و همپیمانان تاریخی و سنتی خود در منطقه این سؤال را مطرح میکند که مرز اختلاف آمریکا با عربستان و ترکیه در سوریه کجاست؟
آیا آمریکا از حمایت از همپیمانان تاریخی و سنتی خود در منطقه دست کشیده است؟ و آیا امکان توافق آمریکا و روسیه در برخی مسائل مربوط به سوریه وجود دارد؟
پاسخ تمام این پرسشها در تحلیل وضعیت کردهای منطقه نهفته است.
در واقع وضعیت اقلیت نژادی کُرد در ترکیه و سوریه، اهرم فشار روسیه بر ترکیه و محور طرح آمریکا برای آینده منطقه است.
کردها مدتهاست که با دولت ترکیه در حالت جنگ هستند؛ ترکیه در مقابل مطالبات کردها راه نظامی را انتخاب کرده و علی رغم استفاده از توان نظامی بالای خود، نتوانسته است آنها را سرکوب کند. جنگ و درگیری میان دو طرف ادامه دارد.
ترکیه که در مقابله با مردم کرد در درون مرزهای خود عاجز است اکنون خود را در برابر احتمال تسلط کردهای سوریه بر مرزهای مشترک با ترکیه یافته است. در صورت عملی شدن چنین وضعیتی و با توجه به گرایش کردستان عراق به خودمختاری، امکان ایجاد ائتلاف میان بخش های کردنشین ترکیه، عراق و سویه وجود دارد مسئلهای که ترکیه به شدت از آن هراسان است.
چهار: روسیه به دنبال نزاع سیاسی با ترکیه از کردهای سوریه حمایت میکند امری که باعث شده کردهای سوریه به پیروزیهای متوالی در خط مرزی ترکیه دست یابد.
ترکیه در اقدامی که انگیزه آن همچنان برای تحلیلگران ناشناخته است، سوخوی روسیه را در خاک سوریه مورد حمله قرار داد و آن را سرنگون کرد. این اقدام خشم روسیه را برانگیخت و «پوتین» از انتقام سخت روسیه سخن گفت. او وعده داد در آینده، ترکیه هزینه این ماجراجویی اش را خواهد پرداخت اما به جزئیات آن اشاره ای نشد. هم اکنون معلوم شده است کردها دست توانای روسیه برای ضربه زدن و انتقام از ترکیه هستند.
پنجم: آمریکا ظاهراً در سوریه و منطقه طرحی را دنبال میکند که پیش از این در دوره «جورج بوش» رئیس وقت ایالات متحده آمریکا برای تقسیم کشورهای منطقه مطرح شده بود. در این طرح قرار است قرارداد «سایکس - پیکو» اصلاح شود و در شمال سوریه، عراق و ترکیه یک کشور کردی تشکیل شود.
این نقطه اختلاف آمریکا و ترکیه است اما راه عربستان را نیز از آمریکا جدا کرد زیرا عربستان سعودی در پی سقوط بشار اسد و جایگزین کردن همپیمانان خود در سوریه است و نه بیشتر اما آمریکا علی رغم موافقت با کنار گذاشتن بشار اسد حاضر نیست برای این هدف ناچیز هزینه کند بلکه اهداف دیگری را دنبال میکند.
ششم: کردهای سوریه در واقع نقطه اختلاف آمریکا با ترکیه و عربستان و نقطه اشتراک آن با روسیه هستند.
ترکیه برای آمریکا یک همپیمان تاریخ مصرف گذشته است زیرا اهمیت آن در زمان وجود شوروی قدرتمند ضروری بود اما اکنون دیگر نیازی به آن ندارد و از طرفی به کردها در سوریه و عراق به عنوان همپیمانان قدرتمند خود در منطقه مینگرد؛ زیرا آنها در جنگ علیه حکومت صدام حسین در عراق و پس از آن در جنگ علیه «داعش» با آن همپیمان شدند و از آن حمایت کردند.
سؤال مهمی که باید منتظر پاسخ آن در روزهای آینده بود، این است که آیا روسیه از مواضع خود چرخش کرده و برای تقسیم سوریه با آمریکا همپیمان شده است یا اینکه همچنان برای مقابله با طرح آمریکا همپیمان ایران می ماند؟
اگر کسی کمک روسیه به کردهای سوریه را در چاچوب حمایت از موافقان اسد تحلیل کند نیز باید به این سؤال پاسخ دهد که آیا حزب کُردی اتحاد دموکراتیک در سوریه که تا سال 2012 از سوی اسد به رسمیت شناخته نمیشد، پس از قدرت یافتن و تسلط بر سرزمینهای کردستان سوریه حاضر به تبعیت از اسد خواهد بود؟
هفتم: آمریکا آشکارا از کردها حمایت میکند و بارها علیه حمله ترکیه به کردها در خاک سوریه موضع گرفته است و این امر اخیراً در نشست سازمان ملل نیز مورد تاکید قرار گرفت. همچنین آمریکا بر خلاف ترکیه حزب کُردی اتحاد دموکراتیک سوریه را تروریستی نمیداند و اوباما نیز در تماس تلفنی با اردوغان از وی خواسته بود حمله به کردهای سوریه را متوقف کند.
این مخالفتهای آمریکا در حالی صورت میگیرد که تا کنون از روسیه برای توقف حمایت از کردها در سوریه درخواستی به عمل نیاورده است. این مسئله باعث شده تحلیلگران سیاسی مسائل منطقه توافق آمریکا و روسیه بر سر مسئله پشتیبانی از کردها در سوریه و کشورهای همسایه (ترکیه و عراق) را نتیجه بگیرند.
نتیجه: مسئله مهم اینکه، ترکیه، عراق و سوریه تا چه اندازه موافق فرو ریختن مرزهای خود به سود ائتلاف کردها در منطقه هستند؟
بدون شک هیچ یک از کشورهای عراق، ترکیه و حتی سوریه موافق تشکیل یک ائتلاف میان کردهای منطقه نیستند زیرا این مسئله استقلال کشورها و مرزهای به رسمیت شناخته شده آنها را زیر سؤال میبرد.
حال میتوان گفت که انتقام روسیه از ترکیه، انتقام از همه کشورهای منطقه خواهد بود. این انتقام سخت باعث ایجاد جنگ در چند کشور به طور همزمان و در نتیجه تضمینی برای حضور نظامی روسیه در منطقه خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۴ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - 09 March 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
اتهام جنایت جنگی به ایران، روسیه و سوریه از سوی مجلس نمایندگان آمریکا
پنجشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۰ کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب قطعنامهای دولت سوریه روسیه و ایران را به جنایات جنگی متهم کرد و تشکیل دادگاه بینالمللی درباره سوریه را خواستار شد به گزارش خبرگزاری دانشجویا ایران ایسنا به نقل از شبکه راشاتودی این قطعنامه که دتلاش سناتورهای آمریکایی برای متهمکردن ایران و روسیه به جنایات جنگی در سوریه
تلاش سناتورهای آمریکایی برای متهمکردن ایران و روسیه به جنایات جنگی در سوریهتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۴۳ تعدادی از سناتورهای آمریکایی در تلاش برای پیشبرد قطعنامهای هستند که ایران و روسیه و دولت بشار اسد را بهاتهام ارتکاب جنایات جنگی در سوریه محکوم کداود اوغلو: با ایران در مورد لزوم حفظ یکپارچگی سوریه توافق داریم
داود اوغلو با ایران در مورد لزوم حفظ یکپارچگی سوریه توافق داریمتاریخ انتشار سه شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۶ ۵۶ نخست وزیر ترکیه گفت کشورش با ایران درباره لزوم حفظ یکپارچگی سوریه به عنوان یک کشور قدرتمند توافق دارد به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آناتولی احمد دافواد معصوم: عراق مخالف ائتلاف ایران، سوریه و روسیه نیست
سهشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۲ رییسجمهور عراق گفت این کشور مخالف ائتلاف روسیه – ایران – سوریه در مبارزه با داعش نیست اما این موضوع به معنی حمایت بغداد از دولت دمشق نیست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از اسپوتنیک فواد معصوم رییس جمهور عراق در گفتوگو با خبرگزروسیه: توافق آتش بس در سوریه عموما اجرا می شود
پایگاه خبری علت – رییس مرکز هماهنگی روسیه در امور سوریه اعلام کرد که آتش بس مورد توافق در این کشور به طور کلی توسط نیروهای دولتی و گروه های مخالف مسلح اجرا شده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک مرکز هماهنگی روسیه در امور سوریه اعلام کردتوافق روسیه و آمریکا برای محدود کردن داعش و النصره
وزیر امور خارجه آمریکا از توافق واشنگتن با مسکو برای محدود شدن عملیات نظامی در سوریه به گروه تکفیری صهیونیستی داعش و جبهه النصره خبر داد به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الحدث جان کری اعلام کرد آمریکا و روسیه درباره سازوکاری توافق کردند کهحضور نظامی ایران در سوریه بر اساس توافقهای دو کشور است
جابری انصاری در پاسخ به ایلنا حضور نظامی ایران در سوریه بر اساس توافقهای دو کشور است سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت حضور نظامی ایران در سوریه بر اساس توافقهای دو کشور است و کشور دیگری نمیتواند در این امر دخالت کند به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایلنا صادق حسین جابری انصادر مورد سوریه با ایران توافق کردیم
داوود اوغلو در مورد سوریه با ایران توافق کردیم نخستوزیر ترکیه تاکید کرد کشورش خواهان تقسیم سوریه نیست و با مسوولان ایرانی درخصوص تداوم حضور سوریه به عنوان یک کشور قوی در منطقه توافق کرده است ۱۳۹۴ دوشنبه ۱۷ اسفند ساعت 15 15 به گزارش سرویس سیاسی پانا به نقل از خبرگزاری آناتولیداوود اوغلو :در مورد سوریه با ایران توافق کردیم
دوشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۰ نخستوزیر ترکیه تاکید کرد کشورش خواهان تقسیم سوریه نیست و با مسوولان ایرانی درخصوص تداوم حضور سوریه به عنوان یک کشور قوی در منطقه توافق کرده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه احمد داوود اوغلو نخستوزیرلاوروف و کری بر هماهنگی اقدامات روسیه و آمریکا در آتش بس سوریه تاکید کردند
مسکو-ایرنا- سرگئی لاوروف و جان کری وزیران امورخارجه روسیه و امریکا در گفت و گویی تلفنی در خصوص مساله آتش بس درسوریه گفت و گو کرده و دو طرف بر هماهنگی اقدامات دو کشور در این زمینه تاکید کردند به گزارش ایرنا به نقل از وزارت امور خارجه روسیه گفت و گوی تلفنی لاوروف و کری شامگاه س-
سیاسی
پربازدیدترینها