واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مراقبت از هويت ولايتفقيه حساسترين وظيفه خبرگان است
رئيس مجلس خبرگان رهبري، يکي از حساسترين وظايف اين نهاد را مراقبت از تغيير مسئله هويت ولايت فقيه (يعني همان ولايتفقيه که حضرت امام طراح آن بودند) عنوان کرد.
آيتالله محمد يزدي که روز گذشته در نوزدهمين و آخرين اجلاسيه دور چهارم مجلس خبرگان رهبري سخن ميگفت، ابتدا به مسئله انتخابات اشاره کرد و گفت: من به همه کساني که رأي آوردند و موفق شدند در دور پنجم نيز در مجلس خبرگان رهبري باشند تبريک ميگويم و انشاءالله که به وظايف قانوني و شرعي خود عمل کنند.
وي با بيان اينکه خوشبختانه من براي شرکت در مجلس بعدي خبرگان رأي نياوردم، گفت: خوشحالم از اينکه باري که روي دوشم بود، برداشته شد.
رئيس مجلس خبرگان رهبري در ادامه به برخي شايعهسازيها و مطالب کذب در رسانههاي خبري پيرامون تلاش براي ورود وي به مجلس بعدي خبرگان اشاره کرد و افزود: آنچه که در سايتها و رسانههاي خبري درباره اين حقير عنوان شده، دروغ است. اقدامي براي انصراف شخصي به نفع بنده نه از سوي جامعه مدرسين و نه از سوي خودم صورت نگرفته و همه اينها شايعهسازي و بيتقوايي است.
وي ادامه داد: من بعد از اينکه وزارت کشور اعلام رسمي نتيجه انتخابات را اعلام کرد، اطاعت قانون کردم، چراکه من مثل همه افراد مطيع قانون هستم و قانون را مقدم ميشمارم و راضي نيستم در قانون کمترين تخلفي انجام شود.
آيتالله يزدي سپس به جريانات و حوادث پس از دوران پيامبر مکرم اسلام(ص) اشاره کرد و اظهار داشت: شما ديديد که عدهاي به اسم حاکميت به سمت سلطنت و موروثي شدن پيش رفتند و هر کاري که دلشان خواست کردند.
وي تأکيد کرد: سيستم حاکميت فقيه که امام(ره) براي حاکميت در کشور ما پياده کردند، همان سيستم پيامبر اکرم(ص) و امامان معصوم عليهمالسلام است.
رئيس مجلس خبرگان رهبري گفت: بايد در نظام جمهوري اسلامي ايران، اعضاي خبرگان رهبري اضافه بر تعيين وليفقيه و اضافه بر شرايط تعيين آن، از سيستم حاکميت ولايتفقيه نيز مراقبت کنند تا عوض نشود.
رئيس مجلس خبرگان رهبري خطاب به نمايندگان فعلي و مجلس خبرگان دور بعدي گفت: همه دوستاني که در خبرگان هستند مراقبت کنند و به وظايف آييننامهاي و مراقبت از هويت سيستم حاکميت ولايتفقيه را در دستور کار داشته باشند.
ارتباط با دشمن شناخته شده مفهوم درستي ندارد
رئيس مجلس خبرگان رهبري ضمن تاکيد بر اينکه ارتباط با همه کشورها بسيار امري خوب و مورد پسند است، گفت: دولت فعلي، دولت اعتدال و ارتباط با همه کشورهاست، اما با لبخند دشمن خوشحال نشويد؛ با همه کشورها ارتباط باشد اما ارتباط با دشمن شناخته شده مفهوم درستي ندارد. وي تأکيد کرد: به دشمن شناخته شدهاي که گاهي لبخند ميزند و جملهاي ميگويد نبايد اعتماد داشت؛ اين را بنده و امثال رئيسجمهور بايد متوجه باشيم که فريب عوامفريبي دشمن شناخته شده را که چندين بار قول داده ولي بدعهدي کرده، يعني شيطان بزرگ که در رأس آن امريکاست، را نخوريم.
خواستند شوراي نگهبان را به چالش بکشند
گزارش روند برگزاري انتخابات هفتم اسفند، از موضوعاتي بود که آيتالله جنتي، دبير شوراي نگهبان قانون اساسي به عنوان ميهمان ويژه ارائه کرد.
دبير شوراي نگهبان در ابتدا با تأکيد بر اين نکته که هجمههاي بيروني و طرح شبهات عليه شورا خللي در کار اعضاي شوراي نگهبان که خداترسي را سرلوحه کار خود قرار دادهاند وارد نميکند، اظهار داشت: عدهاي در تلاش بودند که شوراي نگهبان را به چالش بکشند که اين امر نياز به بررسي و واکاوي بيشتري دارد. هرچند بحمدالله شوراي نگهبان با تکيه بر مباني اصيل انقلاب و آرمانهاي حضرت امام و رهنمودهاي مقام معظم رهبري، اين بار نيز از آزمايش سربلند بيرون آمد.
وي با انتقاد از کثرت ثبتنامکنندگان در انتخابات خبرگان و مجلس شورا، اين موضوع را مورد تحليل و ارزيابي قرار داد و گفت: «در اين ايام، فشار سنگيني بر شوراي نگهبان وارد آمد، در حالي که اگر در حين ثبتنام نامزدهاي دو مجلس يک چارچوب مشخص، معين ميشد از حجم اين فشار کاري کاسته ميشد؛ چراکه مثلاً براي کانديداتوري مجلس خبرگان رهبري که علميت و شرايطي ديگر وضع شده افرادي ثبتنام کرده بودند که اساساً تحصيلات حوزوي نداشتند و در ابعاد ديگر هم فاقد شرايط اوليه بودند.»
دبير شوراي نگهبان افزود: «افرادي نيز بودند که از نظر علمي مورد تأييد بودند، اما در ساير شرايط، صلاحيت آنها احراز نشده و عدهاي همين را مستمسکي براي فشار به شوراي نگهبان قرار دادند.»
وي خاطرنشان ساخت: «در آزمون مقدماتي که در شهريورماه برگزار شد، 223 نفر ثبتنام کردند که از اين تعداد 187 نفر در آزمون کتبي شرکت کردند و در ميان آنها 34 نفر قبول و براي امتحان شفاهي دعوت شدند و در پايان از ميان آنها 15 نفر پذيرفته شدند. همچنين در ثبتنام رسمي ديماه نيز 795 نفر ثبتنام نمودند که 33 نفر فاقد تحصيلات حوزوي، 79 نفر فاقد صلاحيت علمي و 72 نفر نيز از نمايندگان فعلي مجلس خبرگان بودند. در مجموع از ميان آنها 62 نفر سابقه تأييد گذشته، 15 نفر قبولي آزمون شهريور، شش نفر قبولي با بررسي تأليفات، چهار نفر احراز صلاحيت شده توسط آقايان فقهاي شوراي نگهبان، 185 نفر انصراف و در نهايت 159 نفر تأييد صلاحيت نهايي شدند.»
وي ادامه داد: پس از بررسي صلاحيتهاي علمي، صلاحيتهاي ديگر با استعلام از مراجع مختلف، مورد بررسي قرار گرفت. بر اين اساس، نتيجه نهايي منتخبان ملت 88 نفر ميباشد که در پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري راه يافتند.
آيتالله جنتي با اشاره به قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبري، اشتهار به ديانت و وثوق و شايستگي اخلاقي، اجتهاد، بينش صحيح سياسي و اجتماعي، آشنايي به مسائل روز به اعتقاد به نظام جمهوري اسلامي و عدم سوءسابقه را براي کانديداهاي اين مجلس، لازم و ضروري دانست و تأکيد کرد: رد يا قبول در امتحان علمي گرچه شرط است، ولي احراز ساير موارد کار بسيار دشواري است و شورا در اين ايام، فشار کاري زيادي را تحمل کرد.
دبير شوراي نگهبان در پايان گفت: «تضعيف جايگاه وليفقيه و رهبري نظام نتيجهاي جز به مخاطره انداختن نظام اسلامي و کشور ندارد. چرا عدهاي نميخواهند ببينند که وجود و حضور وليفقيه چگونه کشور را از بحرانها به ويژه بحرانهاي منطقهاي که امروز در کشورهاي همسايه شاهد آن هستيم حفظ نموده، اميدواريم خداوند به مقام معظم رهبري، سلامتي و طول عمر با عزت عنايت فرمايد.»
پس از پايان سخنان آيتالله جنتي، پنج نفر از نمايندگان مجلس خبرگان، طبق آييننامه داخلي اين مجلس به اظهارنظر پرداختند و در پايان نيز دبير شوراي نگهبان به سؤالات و ابهامات طرح شده از سوي اين نمايندگان پاسخ دادند.
مجلس تضمينکننده استمرار جمهوريت و اسلاميت
حجتالاسلام سيدابراهيم رئيسي، عضو مجلس خبرگان رهبري، که با حکم رهبر معظم انقلاب رداي توليت استان قدس رضوي را بر تن کرده است، طي سخناني در اجلاس خبرگان گفت: مجلس خبرگان رهبري تضمينکننده استمرار جمهوريت و اسلاميت نظام جمهوري اسلامي است، قانون اساسي سازوکاري را در نظر گرفته است که اين ساز و کار به نام مجلس خبرگان رهبري، هم رمز تداوم جريان جمهوريت نظام و هم اسلاميت نظام را تضمين کرده است.
حجتالاسلام رئيسي با اشاره به دو مسئله مهمي که در دستور کار دوره چهارم مجلس خبرگان بوده است، اظهار داشت: يکي از آن وظايف بر اساس قانون اساسي، مراقبت از تداوم صفات و شرايط در رهبري است. وي با اشاره به عملکرد خبرگان خاطرنشان کرد: بعضيها تصور ميکنند که وظيفه خبرگان فقط تعيين رهبري است، در حالي که بحث صيانت و حمايت از جايگاه ولايت و رهبري وظيفه خبرگان است.
رئيسي گفت: اين دوره از دورههايي است که توانسته در همه اجلاسها و موضعگيريها حمايت از ولايت و رهبري را مدنظر قرار دهد و مجلس خبرگان چهارم اين وظيفه را انجام داده است.
وي در پايان تصريح کرد: اميدواريم در مجلس خبرگان پنجم هم شاهد اين باشيم که مواضع مجلس خبرگان مواضعي دشمنشکن باشد و دل دوستداران انقلاب و نظام را در سراسر عالم شادمان کند که آن هم در گرو حمايت از ولايت و رهبري است.
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]