تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس حقيقت را از طريق قرآن نشناسد، از فتنه ها بركنار نمى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819360696




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با برداشته شدن تحریم‌های ایران سهم عرب‌ها در بازار نفت خام چین در خطر است


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: با برداشته شدن تحریم‌های ایران سهم عرب‌ها در بازار نفت خام چین در خطر است
کد خبر: ۵۷۳۲۷۳
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۲ - 08 March 2016


اگرچه عربستان در بین صادر‌کنندگان خاورمیانه بیشترین سهم را از بازار نفت خام چین دارد، اما به نظر می‌رسد با برداشته شدن تحریم‌های ایران زنگ خطر برای این کشور و البته سایر صادر‌کنندگان به صدا درآمده و آنها باید به دنبال راه‌حلی برای حفظ جایگاه خود باشند.


به گزارش خبرنگار ایسنا، آمارها نشان می‌دهد سهم کشورهای صادر‌کننده نفت خاورمیانه در میزان واردات نفت خام چین در چهار سال گذشته بدون تغییر حفظ شده است.


در این بین کشورهای خاورمیانه‌ای مانند عراق، عمان، عربستان و ایران در کنار روسیه و سایر صادرکنندگان غیراوپکی از جمله صادرکنندگان نفتی هستند که هر کدام سهمی را در بازار نفت چین دارند.


جدیدترین گزارش موسسه مشاوره‌ای FGE نشان می‌دهد که از واردات روزانه 5.1 میلیون بشکه‌ای چین بیش از 50 درصد آن توسط صادرکنندان خاورمیانه‌ای تامین شده است.


واردات نفت خام چین در سال گذشته میلادی با 32 درصد افزایش به 6.74 میلیون بشکه در روز رسید که باز هم خاورمیانه‌ای‌ها توانستند، سهم خود را از این بازار حفظ کرده و با صادرات 3.41 میلیون بشکه نفت خام بیش از 50 درصد سهم بازار نفت خام این کشور را در دست داشته باشند.


در این بین عربستان اما با صادرات 1.015 میلیون بشکه نفت خام در روز به چین توانسته در بین کشورهای خاورمیانه‌ای بیشترین سهم صادرات به این کشور را ازآن خود کند.


با این حال بازگشت ایران با افزایش تولید و صادرات نفت به دلیل برداشته شدن تحریم‌ها زنگ خطر را برای سهم سعودی‌ها از بازار نفت چشم‌بادامی‌ها به صدا در می‌آورد. اگرچه ایران به واسطه تحریم در سال گذشته نسبت به سال 2011 با کاهش 20 هزار بشکه‌ای از صادرات خود به چین سهمی از این بازار را از دست داده و در سال گذشته تنها به‌طور متوسط 535 هزار بشکه نفت خام در روز به این کشور صادر کرده است، اما در آینده و در پساتحریم شرایط به این شکل نخواهد بود.


عربستان که طی این سال‌ها به صادرات خود به چین پنج هزار بشکه افزوده است حالا باید منتظر ورود بیشتر نفت ایران به بازار چین باشد.


البته در کنار عربستان کشورهای دیگری نیز مانند روسیه سهمی جدی از بازار نفت خام چین دارند. به این ترتیب که روسیه از سال 2011 تا سال گذشته میلادی به طور متوسط صادرات خود به چین را به دو برابر یعنی حدود 850 هزار بشکه در روز رسانده است.


عراق نیز از متوسط 277 هزار بشکه در روز در سال 2011 صادرات خود را به این کشور به 650 هزار بشکه افزایش داده و کشور عمان در سال گذشته 645 هزار بشکه نفت خام در روز به چینی‌ها فروخته است که این رقم رشدی 76 درصدی را نسبت به 2011 نشان می‌دهد.


اما این کشورها برای مقابله با خطر احتمالی ورود جدی‌تر ایران به بازار‌های نفتی چین چند گزینه پیش‌رو دارند. برخی از آنها همچون عربستان و کویت به دنبال آن هستند تا با سرمایه‌گذاری در بخش پایین‌دستی صنعت نفت به این کشور امنیت تقاضا برای نفت خود را در سال جاری میلادی و سال‌های آتی تضمین کند.


با این حال زمان‌بر بودن این طرح باعث می‌شود که تا پیش از سال آینده میلادی نتایج و آثار آن برافزایش سهم این کشورها در بازار نفت خام چین قابل مشاهده نباشد، اما گزینه ساده و سریع‌تر دادن تخفیف‌ها است تا بدین وسیله تولید‌کنندگان نفتی حاشیه خلیج فارس بتوانند سهم خود را از واردات نفت چین حفظ کنند که البته استفاده از این گزینه با توجه به کاهش شدید بهای نفت از احتمال کمتری برخوردار است. 























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن