واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تیترامشب/ تعیین رقم افزایش دستمزد کارگران بازهم وقتی دیگر
مروج حسینی گفت: در صورت افزایش زیاد دستمزد کارگران، شاهد تورم در جامعه خواهیم بود و این به معنی کاهش قیمتها نیست بلکه روند افزایش قیمتها قدری کند شده است که این امر به مصلحت کشور نیست، اما به هر تقدیر به زودی سقف دستمزد کارگران تعیین می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، بررسی دستمزد کارگران در سال 95 توسط غلامرضا عباسی رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران و محمد مروج حسینی،دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران در برنامه تیترامشب بررسی شد.
غلامرضا عباسی رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران با اشاره به اینکه باز هم در جلسه شورای عالی کار نمایندگان دو گروه کارگری، مجمع عالی و انجمنهای صنفی دعوت نشدهاند، اظهارداشت: در حالی دعوتنامه به رؤسای کانونهای کارگری ارسال شده که طبق روال گذشته نمایندگان کانونهای کارگری به سبب مطالعات علمی و تخصصی در این نشستها حضور داشتند.
وی افزود: شورای عالی کار این هفته و هفته آینده برای جمعبندی مزد سال 95 کارگران نشستهای مهمی برگزار خواهد کرد، در حالیکه نمایندههای پیشین کانونهای کارگری طبق تصمیم وزارت کار به عبارتی حذف شدهاند.
عباسی گفت: تا چه زمانی باید قانون قدیمی کار مبنای تعیین مزد کارگران باشد در حالیکه هماکنون شوراهایی اسلامی کار به عنوان یک تشکل حداقلی در کشور هستند و براساس قانون تشکلهای مهم و اثرگذار دیگری از جمله انجمنهای صنفی سراسری و مجمع عالی با در بر گیری بیش از 70 درصد از کارگران تشکیل شدند. او تصریح کرد: با این وجود، وضعیت افزایش دستمزد کارگری تا این لحظه غیرقابل پیشبینی است. با توجه به پساتحریم و گشایشی که در صنعت در پیشرو است، باید دستمزد بیشتری را برای کارگران در نظر گرفت. محمد مروج حسینی دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران دیگر مهمان برنامه با اشاره به اینکه نظر کارفرمایان برای تعیین دستمزد افزایش مطابق نرخ تورم است گفت: در سال های اخیر قدرت خرید حقوق بگیران حدود 40 درصد کاهش یافته است، اما تولید، ظرفیت افزایش مزد بیشتر از این را ندارد. وی افزود: اگر میزان دستمزد بالا باشد، قراردادهای اول سال بعد کارگران تجدید نمیشود و در نتیجه ریزش تعداد زیادی از کارگران بروز میکند. وی با اشاره به فاصله درآمد و قدرت خرید خانوارهای کارگری گفت: فاصله زیادی بین درآمد با قدرت خرید مردم به وجود آمده که از 2 عامل نشات گرفته است؛ یکی میزان تورم در اقلام ضروری و مصرفی خانوار که بالاتر از میانگین تورم سالانه است اما عامل دوم این است که پس از اینکه این فاصله ایجاد شد، ما حتی اگر دستمزدها را سال به سال افزایش دهیم، این فاصله پُر نخواهد شد. برای مثال زمانی که تورم 15 درصدی داریم، اگر فرض کنیم هزینههای خانوار 3 میلیون تومان است، تورم 15 درصدی یعنی 450 هزار تومان به هزینههای خانوار هر ماه اضافه خواهد شد، در حالی که حداقل مزد یک میلیون تومان است، یعنی اگر 15 درصد افزایش دهیم، به آن معنی است که 150 هزارتومان به دستمزدها افزوده شده است؛ بنابراین سال به سال هم اگر افزایش بدهیم این فاصله نه تنها پُر نمیشود بلکه بیشتر نیز خواهد شد. او ادامه داد: در صورت افزایش زیاد دستمزد کارگران شاهد تورم در جامعه خواهیم بود و این به معنی کاهش قیمتها نیست بلکه روند افزایش قیمتها قدری کند شده است که این امر به مصلحت کشور نیست اما به هر تقدیر به زودی سقف دستمزد سال 95 تعیین می شود.
دوشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]