تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ما اهل بيت، وعده‏هاى خود را براى خودمان، بدهى و دِين حساب مى‏كنيم، چنانكه رسول اكر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830259586




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اثرات منفی كافئين بر كودكان


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



اثرات منفی كافئين بر كودكان
روز نو : معمولاً پدر و مادرها سعی می‌كنند هیچ‌گاه به كودك خود یك لیوان پر از قهوه ندهند، اما از طرف دیگر به آنها سایر نوشیدنی‌های كافئین‌دار می‌دهند! نوشیدنی‌ها و غذاهای كافئین‌دار فراوانند؛ اما باید مصرف آنها را به حداقل رساند؛ به‌خصوص در مورد كودكان.در حال حاضر هیچ توصیه‌ای برای مقدار مجاز مصرف كافئین در كودكان وجود ندارد، اما گروهی از پزشكان كانادایی معتقدند كه كودكان زیر هفت سال نباید بیشتر از 45 میلی‌گرم كافئین در روز مصرف كنند. این مقدار كافئین معادل 355 میلی‌لیتر نوشابه یا 43 گرم شكلات است.
تأثیر كافئین روی كودكانكافئین یك محرك است كه تأثیر مشابهی روی كودكان و بزرگسالان دارد. این ماده دارویی است كه به‌طور طبیعی در برگ‌ها و دانه‌های گیاهان زیادی تولید و به‌طور مصنوعی به برخی غذاهای خاص افزوده می‌شود. كافئین سیستم اعصاب مركزی را تحریك می‌كند؛ به همین دلیل نوعی دارو به شمار می‌آید. مقدار كم آن باعث افزایش انرژی و بالا رفتن میزان هوشیاری بدن می‌شود.
عوارض مصرف بیش از حد كافئینعصبانیت و ناآرامی  آشفتگی معده سردرد  عدم تمركز كافی مشكلات مربوط به خواب   افزایش تپش قلب افزایش فشار خون  كودكانی كه هر روز بیش از 355 میلی‌لیتر نوشابه مصرف می‌كنند، 60 درصد بیشتر از سایر كودكان در معرض چاقی هستند. معمولاً نوشیدنی‌های حاوی كافئین ارزش غذایی ندارند و مصرف آنها هیچ نوع ویتامین و املاحی به بدن كودكان نمی‌رساند و به این ترتیب آنها با كمبود مواد مغذی روبه‌رو می‌گردند.كودكانی كه نوشابه زیادی می‌خورند، معمولاً دچار كمبود كلسیم می‌شوند و كمبود كلسیم نیز به استخوان‌ها و دندان‌ها آسیب می‌رساند. مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های شیرین كافئین‌دار، باعث كرم خوردگی و فرسایش مینای دندان‌ها می‌شود؛ زیرا حاوی شكر بسیار زیادی هستند. 355 میلی‌لیتر نوشیدنی غیر رژیمی كربنات‌دار، حاوی 10 قاشق چایخوری شكر (حدود 49 میلی‌لیتر) و 150 كالری است.كافئین‌ ادرار آور است و باعث از دست رفتن آب بدن و در نهایت كم‌آبی می‌شود. بنابراین بهتر است از مصرف زیاد كافئین، به خصوص در هوای گرم، خودداری كنید. ترك یكباره نوشیدنی‌ها و مواد غذایی كافئین‌دار با علائمی همچون درد عضلانی، سردرد، افسردگی و حساسیت و زود رنجی همراه است؛ به‌خصوص در افرادی كه مصرف بسیار زیادی داشتند. كافئین، بیماری‌های قلبی و اختلالات عصبی را تشدید می‌كند. یكی از شایعات رایج در مورد مصرف كافئین این است كه مصرف آن باعث كاهش رشد می‌شود؛ در حالی‌كه تا به حال چنین چیزی ثابت نشده است. كودكان بیشترین میزان كافئین را از طریق نوشابه دریافت می‌كنند.اما كافئین در قهوه، چای، شكلات، بستنی، ماست یخ زده و انواع مسكن‌ها نیز وجود دارد. برخی والدین به كودكان خود چای سرد می‌دهند؛ با این تصور كه كافئین كمتری دارد؛ در حالی‌كه چای سرد حاوی قند و كافئین بیشتری است (درست به اندازه نوشابه). هر 355 میلی‌لیتر نوشیدنی شیرین و اسیدی 71/2 میلی‌گرم كافئین دارد.
 كافئین، بیماری‌های قلبی و اختلالات عصبی را تشدید می‌كند 
حساسیت به كافئین حساسیت به كافئین به معنای تأثیر مصرف حد معینی از كافئین روی فرد می‌باشد كه این تأثیر در افراد متفاوت است. حساسیت در اثر مصرف روزانه ایجاد می‌شود. افرادی كه مرتباً كافئین مصرف می‌كنند، كم‌كم مقدار مصرف خود را افزایش می‌دهند تا به تأثیر دلخواه برسند.تأثیر مصرف كافئین بستگی به وزن خود دارد؛ بنابراین كودكان تأثیر بیشتری از آن می‌گیرند. كافئین در عرض چند ساعت از طریق ادرار از بدن دفع می‌شود. این ماده در بدن ذخیره نمی‌شود و كودكان تا شش ساعت پس از مصرف، اثرات آن را احساس می‌كنند.
كاهش مصرف كافئینبهترین راه برای كاهش مصرف كافئین و البته قند اضافی این است كه نوشابه را از فهرست غذایی حذف كرده و به جای آن آب، شیر و آب‌میوه‌های صددرصد طبیعی به كودكان خود بدهید. به همین منظور بهتر است كودك‌تان یا خود شما همیشه یك بطری آب به همراه داشته باشید تا در صورت تشنگی، به سراغ نوشابه نروید و فقط گاهی اوقات چای و نوشابه مصرف كنید.همچنین به محتویات مواد غذایی نیز توجه كنید. برخی از آنها حاوی كافئین هستند و ممكن است شما متوجه آن نشوید. مصرف كافئین را باید آهسته‌آهسته كاهش داد. اگر این‌كار را به یكباره انجام دهید، كودك‌تان دچار سردرد و افسردگی خفیف می‌شود. سعی كنید نوشیدنی‌های بدون كافئین را جایگزین نوشابه‌های كافئین‌دار كنید؛ مثل آب، آبمیوه و چای بدون كافئین.گاهی اوقات كاهش مصرف كافئین منجر به خستگی می‌شود. جای نگرانی نیست و این خستگی با استراحت بیشتر و افزایش سطح انرژی بدن برطرف می‌گردد. گاهی اجازه دهید كودك‌تان مواد كافئین‌دار نیز بخورد؛ مثلاً هیچ اشكالی ندارد اگر كیك تولدش طعم قهوه داشته باشد و یا در یك روز سرد، كاكائوی گرم بخورد. میانه روی و اعتدال در هر كاری كلید تندرستی و سلامت شما و كودكتان است. مصرف كافئین را می‌توان به راحتی كنترل كرد.



تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن