واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آقاي رئيس جمهور به ميان مردم برويد!
قانون در گزارشی آورده است:
به گزارش نامهنیوز، قرار است امروز (دوشنبه) آقای روحانی به استان یزد سفر کند. آهنگ سفرهای استانی رئیس جمهور بسیار کند پیش میرود و اگر قرار است حامی واقعی دولت باشیم، ناگزیریم از سر دلسوزی و همدلی به طور مشخص و صریح، نکاتی را با دولت یازدهم در میان بگذاریم و از آقای روحانی بخواهیم: «با مردم روستاها رودررو و بیواسطه دیدار کنید. بدون آنکه نیاز باشد کاروانی از اتومبیل ها شما را همراهی کنند.ساده و صمیمی به میانشان بروید. حضور وزرا، معاونان و مشاوران جاي خود، اما اين بار آستينبالا بزنيد و خودتان به ميان آنها برويد.» سیاست ورزی پوپولیستی و تاثیرات آن را بر سیاست ایران در سالهای گذشته شاهد بودیم. اتفاقاتی که هیچکس نمیتواند آن را انکار کند. دولتی که دم از مردمگرایی می زد درعمل حاضر نبود از خواستههای کاملا «خودخواهانه» و «شخصی» رئیسدولت، دست بردارد. برای اثبات اين ادعا تنها به یک نمونه اکتفا می کنم که بارها آن را تكرار كردهام و تا به نتيجه رسيدن هم خسته نخواهم شد. رئیس دولت های نهم و دهم در حالی دم از مردمگرایی می زد که در خفا ارز مربوط به دارو را به واردات ماشین های لوکس اختصاص ميداد. (یک نمونه آن هنوز بعد از 5 سال اصل پولش باز نگشته است). آقای احمدینژاد دم از مردمگرایی میزد اما حاضر نبود دست از اختلافات شخصیاش با خانواده لاریجانی بردارد و به خاطر حضور باقرلاریجانی در وزارت بهداشت، ارز این وزارتخانه را قطع کرد و بعد از اعتراض وزیر، خانم دستجردی را برکنار کرد. همین یک نمونه برای عدم صداقت در گفتار و کردار سیاستورزان دولت قبل کفایت می کند. اما با این حال هرگز نباید از این واهمه داشت که رفتارهای دولت، با روشهاي رئیس دولت قبل، «یکسان انگاری»شود.
این درست است که دولت قصد دارد برای مردم در عمل کاری انجام دهد و مهمترین اقدامش تلاش در زمینه بستن پرونده پیچیده هستهای بود که نزدیک به دو سال به طول انجامید. اما اجازه بدهید صریح و بیتعارف حرف بزنیم: برعکس آنچه رسانههای مخالف دولت تلاش و آن را در جامعه القا ميکنند، دولت روحانی دولتی مبتنی بر آراي طبقه محروم جامعه است. برای نمونه لازم است یادآوری کنیم در شهری که این روزها اصلاح طلبان و اعتدالگرایان توانستند در اقدامی شگفت انگیز 30 نفر اصولگرایی که سالها سابقه حضور در مجلس را داشتند خانه نشین کنند، تنها 51/48درصد آن به آقای روحانی رای داده بودند. درحالی که در استان محروم سیستان و بلوچستان آقاي روحاني در مجموع 30/73 درصد آرا را کسب کرده بودند. این آمار در شهرهاي كاملا محرومي چون سراوان، خاش، سرباز، میرجاوه و چابهار بالای 80 درصد آرا را شامل می شد. در استان یزد نيز آقای روحانی نزدیک به 70 درصد آرا را به خودش اختصاص داده بود.
با این مقدمه و از سردلسوزی خدمت رئیس جمهور محترم عرض می کنم: لطفا در سفرهای استانی به سراغ روستاهای محروم بروید. رودر رو با مردم گفت وگو کنید و اجازه بدهید حضور مسئولان طراز اول کشور را در میان خودشان حس کنند.کشور را از تهران می توان اداره کرد، اما قلب مردم در میان دیوارهای خشت و گلی می تپد.باور کنید که آنها جز توجه و ارزشگذاري هيچ چيز از رئيسجمهورشان نميخواهند.
نقل است که نخست وزیر دوران جنگ، موقع برگشت از بازدید مناطق جنگی، در میانه راه چادرهاي عشایری را می بیند. از خلبان هلی کوپتر درخواست می کند در میان آنها فرود بیاید و دمي چند با آنها گفتوگو میکند. گفتند که از آنها سوال ميكند: کاری هست که دولت بتواند برایتان انجام دهد؟ آن مردم پاک، ساده و بی آلایش نهتنها درخواستي نميكنند، بلکه عذرخواهی میکنند که چیز زیادی ندارند که بتوانند به جبههها کمک کنند. سطح توقع در طبقه تهیدست کشورمان بسیار پایین و توام با نجابت است. آنها حاضرند هر کمكی را به دولتشان بکنند و توقع چنداني هم نداشته باشند.
لازم نیست رئیس جمهور مانند مواجهه با شهرنشینان ساعت ها برای آنها سخنران کند. نوشیدن یک چای ساده در کنارشان اين حس را به آنها منتقل ميكند كه دولت آنها را فراموش نكرده است. همین که بشنوند و ببیند دولت آنها را می بیند برایشان كفايت ميكند. اگرچه وقتی از منظومه فکری آنها خارج شویم دولت موظف است در جهت رفع محرومیتی که دیده و لمس کرده، در حد وسع و توانش عمل کند.
دولت روحانی باید توجه داشته باشد که رای اصلی اش را از همین مردم گرفته است. روا نیست که به خاطر ترس از متهم شدن به رفتارهای پوپولیستی از طبقه محروم جامعه فاصله گرفته و نشستن در کنار آنها را فراموش کند. من تعمدا از نشستن در کنار آنها حرف میزنم که مشخص کنم با اين مردم نبايد از بالاي تريبونها حرف زد. یزد شهری است که در آن مناطق محروم زیادی وجود دارد. شایسته است رئيیس جمهور حتما یک روز از سفر را به سرزدن مستقیم به محروم ترین و دور افتاده ترین روستاها اختصاص دهد. سال آینده دیگر برای این کار دیر است چون سال آخر دولت است و اکثر دولتها در این سال به فکر همنشینی با مردم خواهند افتاد. پس تا دیر نشده فرصت را از دست ندهید.
منبع: روزنامه قانون
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]