تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805127696




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تسهیلات خاص برای پاکی سربازان معتاد/مرخصی ترک اعتیاد،فرصت یا تهدید؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تسهیلات خاص برای پاکی سربازان معتاد/مرخصی ترک اعتیاد،فرصت یا تهدید؟
معضل اعتیاد بخش ها و لایه های بسیاری از جامعه را در نوردیده است، سالمند، زنان، مردان، جوانان، نوجوانان، دانشگاه ها،مدارس و حتی سربازخانه ها و پادگان های نظامی را و این امر موید عمق فاجعه و خطرجدی این معضل برای بنیان جامعه است.

تسهیلات خاص برای پاکی سربازان معتاد/مرخصی ترک اعتیاد،فرصت یا تهدید؟
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،پادگان های نظامی و سربازخانه ها نیز از دام شوم اعتیاد مصون نماده اند،مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر بارها اعلام کرده اند یک درصد جمعیت دانش آموزی و بیش از دو و نیم درصد از جمعیت دانشجویی کشور مصرف کننده مواد مخدر هستند،بطور طبیعی سربازخانه ها و پادگان های نظامی نیز نیروهای خود را از همین جوانان تامین می کنند و به تبع وجود تعدادی از افراد معتاد در سربازخانه ها دور از ذهن نخواهد بود.

پرویز افشار،معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص تعداد سربازان معتاد می گوید:از آنجا که سربازان ما از جامعه دانشجویی و دانش آموزی جدا نخواهند بود می توان بصورت تخمینی میزان مورد اشاره را حدس زد.

وی معتقد است به نوعی می توان آمار معتادان مشمول خدمت سربازی را به میزان اعداد و ارقام اشاره شده در خصوص میزان اعتیاد در دانش آموزان و جمعیت دانشجویی کشور تخمین زد.

اگرچه نمی توان به آمار دقیقی در خصوص تعداد افراد  معتاد سرباز اشاره کرد اما بدون تردید انکار وجود چنین پدیده تلخی در پادگان ها و در میان سربازان نظام وظیفه نیز غیر ممکن است.

فروش مواد مخدر میان آنها،شیوه های مصرف مواد مخدر به اشکال نامتعارف و گاه دودکردن و استعمال دم عقرب به امید نئشگی،موید وجود پدیده مذکور در چنین مناطقی است.

**ارائه تسهیلات خاص به سربازان معتاد

چندی پیش پرویز افشار،معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر از مهلتی خبر داد که مقرر است به مشولان و سربازان معتاد داده شود تا در بازه زمانی تعریف شده به ترک اعتیاد و قطع مصرف مواد مخدر مبادرت ورزند.

تسهیلاتی که صرفا به سربازان آلوده به مواد مخدر داده می شود و جوانان و نوجوانان سالم دیگر از آن بی بهره هستند.

تسهیلات در نظر گرفته شده شامل تامین فرصت ترک اعتیاد برای سربازان مبتلا می شود و برای افراد و سربازانی که اعتیاد آنها در دوران خدمت اثبات می شود نیز مرخصی استعلاجی در نظر گرفته می شود تا  به ترک مواد مخدر اقدام کنند و در صورت اثبات اعتیاد در طول سنوات خدمت، سربازان معتاد مشمول اضافه خدمت نخواهند شد.

بطور یقین تسهیلات فوق خوشایند آن عده از سربازانی خواهد بود که گرفتار اعتیاد شده اند،البته چنین تصمیماتی نه برای خوشحالی و خشنودی مشمولان،بلکه با هدف کاهش و مهار اعتیاد نیروهای سربازِ زیر پرچم اتخاذ شده است.

لذا دور از ذهن نخواهد بود که در سایه ترک اعتیاد،تعدادی از سربازان ورود به خدمت نظام وظیفه را به تعویق می اندازد والبته برخی دیگر نیز آن را فرصتی می پندارند که در پی آن قادر خواهند بود از مرخصی ویژه ای برخوردار شوند.

**فرصت ترک،تدبیر یا تبعیض؟

ایجاد فرصت ترک برای معتادان به عقیده برخی از کارشناسان،تصمیمی تبعیض آمیز است که باعث پدیدار شدن حسی ناخوشایند در میان سربازان پاک خواهد شد،سربازانی که به دلیل پاکی از فرصت و مرخصی ویژه ای که برای مبتلایان به اعتیاد در نظر گرفته شده،محروم هستند.

هومان نارنجی ها،کارشناس اعتیاد و مدیرکل سابق امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر از نمونه افرادی است که به این نظریه اعتقاد دارد و آن را تبعیض آمیز می پندارد.

سعید صفاتیان،عضو کمیته مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز از نمونه صاحب نظرانی است که اصل تصمیم را سازنده عنوان می کند که البته معتقد است در اجرا باید دقت نظر بسیاری لحاظ شود.

دغدغه های صفاتیان از جنس دیگری است،دل مشغولی وی معطوف به شفاف نبودن شیوه های درمان،هزینه های آن و مراکزی است که مقرر است پذیرای مشمولان و سربازان باشند،طولانی بودن پروسه درمان و اینکه آیا دستگاه های اجرایی دخیل در این کار،پای کار می آیند یا خیر از نمونه دغدغه های صفاتیان در این عرصه محسوب می شود.

وی عمده ترین چالش پیش رو در درمان و ترک جوانان ونوجوانان مشمول این تسهیلات را،معطوف به سن و سال این طیف می داند، یعنی افراد زیر 20سال که معمولا با مقاومت برای ترک روبرو هستند، زیرا مقتضیات این سن و سال و روحیات خاص به این دوران،رغبت کمتری را برای ترک اعتیاد از خود نشان می دهد چراکه هنوز اعتیاد خویش را باور نکرده اند.

در  واقع،فرد معتاد برای ترک،نیاز به انگیزه دارد،جوانی که  نه خانواده خود را از دست داده و نه موقعیت و مقبولیت اجتماعی خود را،به تبع از انگیزه کافی برای ترک برخوردار نیست.

**منابع هزینه درمان چگونه تامین خواهد شد؟

دغدغه های دیگری نیز در خصوص طرح مورد اشاره مطرح است،نخست سوء استفاده از چنین تسهیلاتی با تظاهر به اعتیاد برای فرار از خدمت سربازی و از سوی دیگر استفاده از مرخصی در نظر گرفته شده برای اعتیاد و نحوه تامین منابع درآمدی درمان آن ،از نمونه دغدغه هایی به شمار می رود که از سوی برخی صاحب نظران و کارشناسان مطرح می شود.

اگر منابع مورد اشاره از محل درآمدها و اعتبارات دولتی تامین شود که باری سنگین خواهد بود بر دوش دولت و از سوی دیگر اگر تامین هزینه ها به افراد معتاد واگذار شود یقینا برخی از تقبل آن شانه خالی می کنند.

البته آنطور که افشار،معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرده،مقرر است هزینه های این طرح از محل بیمه سلامت تامین شود،اما بدون شک نام بیمه سلامت نیز با بدهی و معوقات بسیاری گره خورده، بدهی هایی که بخشی از آن که مربوط به سنوات و سالهای 93،92 و 94 می شود و هنوز پرداخت نشده است.

از سوی دیگر تجربیات پیشین نشان داده است که اساسا بیمه ها در تقبل و پرداخت هزینه های درمان معتادان ضعیف عمل می کنند.

با این اوصاف،بدون شک طرح مذکور،ایده ای سازنده در مهار،پیشگیری و کنترل اعتیاد در جمعیت گرفتار به این معضل  در مقطع سربازی محسوب می شود،اما طی طریق و طی مسیر این راه پر سنگلاخ و پر پیچ و خم با دشواری ها و موانع بسیاری روبرو است.




۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۵:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن