واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزير بهداشت: 17 هزار كشته تصادفات مايه خجالت است
وزير بهداشت با اشاره به اينكه خجالت ميكشيم در مجامع بينالمللي اعلام كنيم سالانه ۱۷ هزار ايراني در تصادفات كشته ميشوند، از تحميل هزينه سالانه 2 هزار ميلياردي براي درمان مجروحان تصادفات خبر داد و گفت: ميتوان با تمهيدات لازم و ضروري از 80 درصد اين تصافات و هزينههاي اين فاجعه ملي كاست.
نویسنده : بيژن يانچشمه
هزينه پنهان و آشكاري كه تصادفات بر مردم و كشور تحميل ميكند بسيار بالاست تا جايي كه اعلام شده است ميتوان با تمهيدات لازم و ضروري از 80 درصد تصافات و هزينههاي آن كاست. در روزهاي پاياني هفته گذشته در اختتاميه پانزدهمين كنفرانس بينالمللي ترافيك كه معمولاً وزير بهداشت يك پاي ثابت آن است، وي از آمار كشتههاي تصادفات و هزينه تحميلي آن گلايه كرد و گفت: آمار تصادفات و كشتههاي ناشي از آن در كشورمان به يك فاجعه ملي تبديل شده است. دكتر سيدحسن هاشمي، موضوع تصادفات رانندگي را به عنوان مهمترين معضل امروز جامعه مورد آسيبشناسي قرار داد و گفت: آسيبهاي اجتماعي به اتفاق تصادفات، معضلات مهم امروز جامعه ما محسوب ميشوند كه اتفاقاً رابطه تنگاتنگي نيز با هم دارند. وي افزود: ترافيك، موضوعي است كه با سلامت جامعه مرتبط است و برشمردن آمار تصادفات و فوتيها و جراحات ناشي از آن، دردي دوا نميكند و آنقدر گفته شده كه تكراري به نظر ميرسد اما آنچه غيرتكراري و مهم است، موضوع ايمني ترافيك يا همان ترافيك ايمن است.
تحميل هزينههاي چند ده ميلياردي تصادفات
هاشمي با بيان اينكه افرادي كه در تصادفات جان خود را از دست ميدهند، عموماً مردان جواني هستند كه در سنين مولد قرار دارند، تصريح كرد: در حوزه اجتماعي، وقتي براي نانآور خانواده كه يك تنه، زندگي خود و ۱۰ سر عائله تحت تكفل خويش را تأمين ميكند، حادثه غيرقابلجبراني همچون مرگ يا معلوليت اتفاق ميافتد، براي خانواده وي نيز آيندهاي غير قابل پيشبيني رقم ميخورد.
وي با اشاره به اينكه در حوزه مجروحان و مصدومان تصادفات و درمان آنها، سالانه حداقل 2 هزار ميليارد تومان به صورت مستقيم در كشورمان هزينه ميكنيم، اظهار كرد: اين در حالي است كه هزينههاي ناشي از از كارافتادگي و معلوليت افراد در تصادفات، چندين برابر اين عدد و رقم است.
وزير بهداشت با تأكيد بر اينكه اصولاً مشكلات در كشور ما به دو بخش اصلي تقسيم ميشوند، اضافه كرد: يكي مشكلاتي است كه با گذر ايام و به تدريج حل و فصل ميشود و ديگري مشكلاتي همچون تراكم ترافيك، انبوه تصادفات و آلودگي هواست كه نه تنها با گذر زمان حل نميشود، بلكه پيچيدهتر نيز ميشود و كشور بايد هزينه بيشتري براي آن پرداخت كند.
فرصت سوزي ميكنيم
هاشمي با تأكيد بر اينكه بايد از قالب حرف و شعار خارج شويم، خاطرنشان كرد: واقعيت اين است كه آمار بالاي تصادفات به هيچ عنوان قابل قبول نيست و نمرهاي منفي در كارنامه مسئولان محسوب ميشود، با اين حال هرچند در سالهاي اخير در زمينه تلفات تصادفات، سير نزولي داشتهايم اما از نظر ما يك كشته هم زياد است كه البته همه بار مسئوليت تصادفات را نبايد به گردن مردم بيندازيم، بلكه بايد ببينيم چه وسيله نقليهاي زير پاي مردم قرار دادهايم كه از آنها انتظار داريم تصادف نكنند و خودمان با اين همه منابع در اختيارمان، چقدر فرصتسوزي كردهايم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]