تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس وصيت ميت را در كار حج بر عهده بگيرد، نبايد در آن كوتاهى كند، زيرا عقوبت آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842976606




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جزئیاتی از سیستم مالی و تجاری پیچیده «داعش»


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جزئیاتی از سیستم مالی و تجاری پیچیده «داعش»
علاوه بر کسب درآمد از نفت، گروه داعش یک منبع سنتی در زمینه بازارهای پولی است و میلیون ها دلار پول را در بازارهای مالی خاورمیانه به غارت می برد. یک روزنامه انگلیسی می نویسد رهبران داعش در حال بازی در بازارهای مالی و پولی هستند و قواعد بازی را در این زمینه به خوبی می دانند.
کد خبر: ۵۷۲۳۶۲
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۸ - 04 March 2016



جزئیاتی از سیستم مالی و تجاری پیچیده «داعش»
بدون شک در ذهن بسیاری این سوال مطرح می شود که منابع درآمدی داعش چیست و داعش برای اداره مناطق تحت تصرف خود از چه راه هایی و چگونه کسب درآمد می کند؟


به گزارش «تابناک»، پایگاه اینترنتی «اینترنشنال بیزنس تایمز»، به قسمتی از درآمدهای داعش در عراق و سوریه پرداخته است و می نویسد: «علاوه بر کسب درآمد از نفت، گروه داعش یک منبع سنتی در زمینه بازارهای پولی است و میلیون ها دلار پول را در بازارهای مالی خاورمیانه به غارت می برد».


جان بارون، رئیس کمیته امور خارجه بریتانیا می گوید: «پولی که داعش از کانال منابع مالی مستمری ها به دست آورده، سر از بانک های اردنی در آورده و دوباره در بغداد به سیستم مالی بازگشته است. این اتفاق اجازه می دهد تا سیستم پولی-مالی توسط داعش مورد بهره برداری و استثمار قرار گرفته و از این طریق امکان انجام اقداماتی در حوزه ارزهای خارجی به دست آورده و بتواند پول خود را باز گرداند».


بررسی ها نشان می دهد که داعش ماهیانه 25 میلیون دلار درآمد خود را از طریق غارت بازارهای پولی و مالی در موصل عراق بدست می آورد. کارشناسان می گویند داعش با استفاده از مزایده ارزهای خارجی بانک مرکزی عراق، در بازارهای خارجی کسب درآمد می کند. «دیلی تلگراف» نیز در گزارشی نوشته است که رهبران داعش در حال بازی در بازارهای مالی و پولی هستند و قواعد بازی را در این زمینه به خوبی می دانند.


دیوید باتر عضو موسسه «چتم هاوس» در همین زمینه گفته است: «دولت عراق به طور منظم مزایده ارزهای خارجی را انجام می دهد و پول داعش نیز در درون این سیستم قرار داده می شود و آن ها می توانند از تفاوت های موجود بین نرخ های ارز خارجی بهره بگیرند و سپس این پول را از طریق حواله (یک کانال انتقال پول جایگزین) به نواحی تحت تصرف خود باز می گردانند». طبق گزارش سی ان بی سی، این روشی از نقل و انتقال پول در خاورمیانه است که داعش از آن استفاده می کند.


بهره گیری و استفاده داعش از بازارهای مالی و مزایده ارزهای خارجی عراق تنها بخشی از منابع مالی این گروه تررویستی است. منابع مالی دیگر داعش چیست؟




فروش نفت


 چندی پیش «فایننشال‌تایمز» در گزارشی به فروش نفت توسط داعش و توصیف مسیری پرداخت که بشکه‌های نفت غارت و قاچاق شده از سوریه برای تحویل به مشتریان غیرقانونی آن توسط داعش پیموده می‌شود. در این گزارش تحلیلی آمده است که داعش کنترل اکثر میادین نفتی سوریه را بدست گرفته و نفت خام بزرگترین منبع درآمد این گروه به شمار می‌آید. 


استان دیرالزور در شرق سوریه منطقه اصلی داعش برای تولید نفت در سوریه محسوب می‌شود. به گفته اهالی این استان، تنها در ماه اکتبر داعش روزانه 34 تا 40 هزار بشکه نفت تولید کرده که این مقدار بواسطه حملات هوایی ائتلاف (آمریکایی) و همچنین ارتش روسیه در تاسیسات نفتی با کاهش روبرو شده است. داعش در پایانه نفتی «قیاره» در نزدیکی موصل نیز روزانه 8 هزار بشکه نفت تولید می‌کند.


داعش بخش اعظمی از نفت خام خود را مستقیماً به تجار مستقل در میادین نفتی می‌فروشد؛ بدین شکل که خریداران با کامیون به میادین نفتی رفته و مقدار نفت موردنظر خود را تهیه می‌کنند. از آنجا که کامیون‌ها مدتها در صف دریافت نفت در مناطق مرزی می‌مانند و اخیرا نیز حملات هوایی به این صفوف کامیونی تشدید شده، داعش سیستم تحویل نفت خود را تغییر داده است. آنها از قبل اسامی مشتریان را ثبت‌نام کرده و به هرکدام زمان ویژه‌ای برای حضور و تحویل کالا می‌دهد؛ با این روش صف واضحی که به آسانی مورد حمله قرار گیرد، تشکیل نمی‌شود.


تاجران نفتی پس از تحویل گرفتن کالای خود از تروریست‌ها، ترجیح می‌دهند که این محموله فوراً در بازار به فروش رسانده و به سراغ خرید تازه‌ای بروند. آنها در ازای هر بشکه نفت حدود 10 دلار بدست می‌آورند. فایننشال تایمز افزود: «هر بشکه نفت خام تولید شده در این مناطق بین 20 تا 45 دلار به فروش می رود که درآمد این گروه تروریستی از این محل به طور میانگین 1.5 میلیون دلار در روز است».


چندی پیش نیز روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف گزارش داد که داعش از فروش و قاچاق نفت موصل روزانه معادل یک میلیون دلار درآمد به دست می آورد. روزنامه انگلیسی زبان «هندو» نیز به نقل از مقامات اطلاعاتی عراق می نویسد: «داعش برای ادامه فروش نفت اقدام به جذب متخصصان صنعت نفت از کشورهای مختلف کرده است». ابراهیم بحرالعلوم یکی از اعضا کمیته انرژی مجلس عراق و وزیر سابق نفت این کشور نیز به آسوشیتدپرس گفته بود داعش در عراق روزانه بین 10 الی 20 هزار بشکه نفت از میادین نفتی خارج از موصل استخراج می کند».



جزئیاتی از سیستم مالی و تجاری پیچیده «داعش»



خطوط بنفش نشان دهنده محل عبور لوله های نفتی در عراق و سوریه است


اخذ مالیات


همه داده‌های اقتصادی و مالی نشان می‌دهند که گروه داعش به‌طور واقعی به صورت یک «دولت متعارف» عمل می‌کند و از کسب‌ درآمدهای گوناگون برای پیشبرد اهداف سیاسی خود به گونه‌ای نظام‌مند بهره می‌گیرد. برخلاف بسیاری از دولت ها در خاورمیانه داعش تنها متکی بر نفت و دلارهای نفتی نیست! بلکه از سیستم مالیات گیری مشخصی نیز در قبال خدماتی که ارائه نمی دهد نیز بهره می برد!


وضع مالیات بر کالاهای فروخته شده، آب، برق، مخابرات، برداشت نقدی از حساب های بانکی، حقوق کارمندان و غیره سبب درآمدزایی کلانی برای داعش شده است. بنا به تخمین رویترز، اخاذی سازمان های تروریستی سالانه بالغ بر 360 میلیون دلار کسب درآمد می کند.


دیمیتری یفیموف عضو شورای کارشناسی کمیسیون دومای مسکو در امور امنیت می گوید: «آن ها برای غیرمسلمانان نیز مالیات تعیین می کنند و افراد با پرداخت مالیات جدی، جان خود و خانواده اشان را می خرند. مالیات ها انواع مختلف دارند. قبلا ماهانه 300 هزار دلار درآمد حاصل از مالیات بود. از سال 2008 تا 2015 به واسطه غارت مناطق اشغالی و فروش اشیای گرانقیمت در حراج های بزرگ 3 میلیارد دلار درآمد کسب کرده اند».


فروش عتیقه‌جات و آثار باستانی


 با گسترش قلمرو داعش، موزه ها، مجموعه های خصوصی و سایت های باستان شناسی همچون کاخ بزرگ پادشاه آشوری "آشوربانیپال دوم" در اختیار این گروه تروریستی قرار گرفته است. در حالی که برخی از این عتیقه ها نابود می شوند، تعداد چشمگیر دیگری جهت درآمدزایی در تبادلات غیرقانونی به ترکیه، اردن و کشورهای پیشرفته اروپایی فروخته می شود.



جزئیاتی از سیستم مالی و تجاری پیچیده «داعش»



چندی پیش نیز پایگاه خبری تحلیلی بلومبرگ در گزارشی به بررسی فروش عتیقه‌جات باستانی ربوده شده توسط داعش و پوشش دادن برخی از هزینه‌های این گروه از این طریق پرداخته است. باستان شناسان تخمین می‌زنند در حال حاضر عتیقه‌جاتی با ارزش 300 میلیون دلار از طریق ترکیه، لبنان و اردن و توسط داعش وارد بازار شده‌اند.
 
بانک های عراق


وزارت خزانه داری آمریکا تخمین زده است که داعش دست کم 500 میلیون دلار در سال 2015 میلادی از طریق بانک های مستقر در شمال و غرب عراق بدست آورده است. یک افسر اطلاعاتی آمریکا در گفتگو با روزنامه گاردین گفت: «پیش از دسترسی داعش به این بانک ها، سرمایه این گروه تروریستی حدود 875 میلیون دلار برآورد شده بود. پس از غارت بانک ها، این مقدار به 1.5 میلیارد دلار رسید».


علاوه بر این موارد، باید به فروش زنان و دختران، فروش اعضای بدن انسان ها، قاچاق انسان، باج گیری و ... به عنوان منابع درآمدی داعش نیز اشاره کرد. در نهایت، توجه به این جمله  لوییس شلی، نویسنده «کلاف کثیف: فساد، جنایت، تروریسم» درباره نحوه مدیریت داعش و رویکرد اقتصادی آن ها قابل توجه است: «داعش مانند یک تجارت چند وجهی تبهکارانه عمل می‌کند؛ آنها مانند تاجران فکر می‌کنند».























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن