واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
از "ضد انقلابی" خواندن رای دهندگان اصلاح طلب تا نگرانی از لباس های تنگ
روز نو : سایت تحلیلی "میدل ایست آی" با انتشار گزارشی به سراغ شهروندان تهرانی ها رفته است. این سایت اشاره می کند که اکثر نظرسنجی ها نشان می دهند که اغلب رای دهندگان نسبت به نتیجه انتخابات و کمک آن به بهبود شرایط اقتصادی و سیاسی کشور با سکانداری حسن روحانی رییس جمهوری امیدوار هستند. این در حالیست که از دید این سایت محافظه کاران رای دهندگان تهرانی را به "ضد انقلابی" بودن متهم کرده اند و برای فرافکنی و عدم پذیرش شکست سنگین خود سعی دارند مردم را منحرف شده قلمداد کنند.
به گزارش خرداد، سایت "میدل ایست آی" درباره نظر مردم پیرامون نتیجه انتخابات می نویسد:"حامیان نامزدهای اصلاح طلب و اعتدالی در انتخابات ایران توانستند به موفقیت قابل توجهی دست پیدا کنند. این یک مسیر امیدوار کننده برای آینده کشورشان است. در تهران تمامی 30 کرسی مجلس از آن لیست اصلاح طلبان و اعتدلیون شد. با این حال محافظه کاران شکست خورده رای دهندگان تهرانی را متهم به "ضد انقلابی" بودن کرده اند. "فرین فریدی" دانشجویی از دانشگت آزاد اسلامی می گوید:""اصلاح طلبان بازی را با حداقل تبلیغات و قدرت برنده شدند. به طور کلی هر زمانی که اصلاح طلبان به قدرت می رسند شاهد پیشرفت در زمینه های اقتصادی و فرهنگی هستیم. به عنوان مثال، هنر و سینما و صنعت موسیقی و روابط خارجی در دوران اصلاح طلبان همواره بهتر از دوره زمامداری محافظه کاران بوده است".
"رضا مردمی نژاد" معلم ریاضیات می گوید"نتایج انتخابات شگفت انگیز بود. ایت الله هاشمی رفسنجانی پس از رد صلاحیت سید حسن خمینی نوسط شورای نگهبان که خبر خوبی نبود توانست با نتیجه ای مثبت مواجه شود". "رضا تارخ" فروشنده تلفن همراه می گوید:"واقعا ناراحت هستم که چرا حسن خمینی نتوانست در رقابت های انتخاباتی شرکت کند. من به همین خاطر نام او را در برگه رای خود نوشتم".
"سارا عابدینی" که خود یک فعال فرهنگی است می گوید:"برخی ممکن است که فکر کنند رای ما به حساب آورده نمی شود اما پس از انتخابات اخیر و نتایج آن احساس کردم که سهم خودم را برای کشورم ادا کرده ام و نقش آفرین بوده ام. ما می توانیم تغییرات بزرگی را شاهد باشیم".
"جاسم احمری" کارمند یک شرکت تولید خودرو می گئوید:"دموکراسی زمان بر است. باید گام به گام آن را اجرایی کرد. به عنوان مثال، یک مرد سیاه پوست در امریکا به ریاست جمهوری رسیده است و اکنون یک نامزد زن در رقابت های انتخاباتی شرکت کرده است. توسعه سیاسی نیاز جامعه ماست. اصلاح طلبان پیروزی بزرگی بدست آوردند و محافظه کاران اشتباه شان این بود که قدرت مردم را دست کم گرفتند. آنان درک درستی از جامعه ندارند".
برخی از رای دهندگان گفته اند که تنها برای ابراز مخالفت با محافظه کاران در انتخابات شرکت کرده اند. "سمانه قاسم زاده" دانشجوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این باره می گوید:"من به اصلاح طلبان رای دادم حتی آن هایی که نمی شناختم. ده سال محافظه کاران بر امور مسلط بودند هیچ اتفاق خاصی نیفتاد. به همین دلیل است که من فقط برای جلوگیری از تداوم قدرت آنان به اصلاح طلبان رای دادم".
میدل ایست آی در ادامه اشاره می کند که عده ای نیز هستند که نگران از دست رفتن ارزش های فرهنگی محافظه کارانه هستند. "عباس ابوالفضلیان" از مخالفان سرسخت سیاست های روحانی می گوید:"من به آیت الله جنتی و اصولگرایان رای دادم. چون وضعیت فعلی جامعه ناراحت کننده است. زنان موهای خود را نمی پوشانند و لباس های تنگ می پوشند. نامزدهای مدنظر من درباره مشکلات فرهنگی کشور دغدغه دارند. آنان می خواهند این مشکلات حل شوند".
میدل ایست آی در ادامه به واکنش دلواپسان درباره وضعیت فرهنگی جامعه اشاره کرده و می نویسد:"برخی از دلواپسان از رای دهندگان تهرانی انتقاد کرده و آنان را با اهالی کوفه مقایسه کرده اند که اشاره آنان به خیانت ساکنان کوفه در صدراسلام به امام حسین (ع) پیشوای سوم شیعیان است. میدل ایست آی اشاره می کند که "جعفر شجونی" یکی از روحانیون شناخته شده نزدیک به دلواپسان در گفت و گو با سایتی محلی گفته است:"تهران پایگاه اصلی ضد انقلاب است پیروزی اصلاح طلبان این موضوع را نشان می دهد".
"پریسا خردمند" پژوهشگر مطالعات خاورمیانه در دانشگاه تهران اما دیدگاه دیگری دارد و می گوید:"فکر می کنم مردم بدان خاطر اصلاح طلبان را انتخاب کردند چرا که به طور کامل با دستاوردهای رییس جمهور روحانی هماهنگی دارند و از آن راضی هستند آنان به اعتدالیون و اصلاح طلبان رای دادند. آنان تصمیم گرفتند زمان و فرصت بیش تری به اعتدالیون و اصلاح طلبان داده اند. به نظر من مخالفان روحانی باید دیدگاه های کهنه خود را کنار بگذارند و نگاهی جامع تر به سیاست داخلی و خارجی داشته باشند".
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]