واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کشاورز کمترین بهره را از فروش محصولات خود میبرد
وزیر جهاد کشاورزی گفت: متاسفانه کشاورز کمترین بهره را از فروش محصولات خود میبرد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در دویست و چهل و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که در دورههای گذشته بحثی بین منابع طبیعی و شهرداری تهران در خصوص مدیریت اراضی و پارکها وجود داشته، اظهار داشت: به دلیل مشکلات و محدودیتهای و همچنین دخل و تصرفاتی که ممکن بود در اراضی اتفاق بیافتد این وزارت خانه دغدغه هایی را داشته است.
وی با بیان این که طبق مذاکرات و مکاتبات زیاد بالاخره پذیرفتیم که در چار چوب قوانین و مقررات به صورت امانت اراضی و پارکها را در اختیار شهرداریها به خصوص شهرداری تهران قرار دهیم، افزود: این اتفاق به شرطی بود که هیچ گونه دخل و تصرفی نباید در اراضی صورت گیرد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به جنگل کاری در منطقه جاجرود، سرخه حصار، شمال شهر، شمال شرق، شمال غرب و همچنین پارک کوهسار تصریح کرد: در حال حاضر شهرداری تهران به صورت امانتدار اراضی را در اختیار دارد تا مردم بتوانند از فضاهای سبز استفاده کنند و این در حالی است که هیچ گونه دخل و تصرفی در آن جا انجام نشود و همچنین منابع طبیعی هم نظارت داشته باشد.
حجتی به مشکلات میادین میوه و تره بار اشاره کرد و گفت: در این حوزه همه ما دچار مشکلات به خصوص در بخش کشاورزی هستیم.
وی با بیان این که قوانین و مقررات مصوب شده این وزارتخانه از میادین میوه و تره بار خارج شده است، تاکید کرد: در این زمینه باید یک ساز و کار همکاری مشترک در ارتباط با رفع نگرانی در خصوص میوه و تره بار و دیگر نهادهای ذیربط داشته باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید براین که امروزه در بخش تولید دغدغه هایی را داریم و به دنبال آن هستیم کشاورز بتواند از تولید محصولات خود حداقل بهره را ببرد، یادآور شد: پس از ارزیابیهای انجام شده مشخص شد بهره تولید کننده محصولات کشاورزی 30 درصد از مبلغ و 70 درصد در اختیار سایر بخشها قرار میگیرد.
حجتی با اشاره به برنامه ریزیهایی که در خصوص حمایت بیشتر تولید کنندگان محصولات کشاورزی در حال انجام است، افزود: به دنبال این هستیم که تولید کنندگان به طور مستقیم بتوانند محصولات خود در چار چوب قانون و مقررات عرضه کنند تا با این امر اقداماتی به نفع مردم و تولید کننده انجام شود.
وی به پانزدهم اسفند ماه و روز درخت کاری اشاره کرد و یادآور شد: در خصوص اراضی حریم بیشترین نگرانیها برای ما وجود دارد چرا که دست ما برای بررسی کوتاه است.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که در اراضی حریم شهرها این وزارتخانه حرف اول را نمیزند، گفت: این وزارتخانه در محدوده حریمها حضور ندارد چرا که در این محدودههای از تعداد رایها تنها یک رای به وزارتخانه اختصاص دادهاند.
حجتی با بیان این که در یک شهر 70 هزار نفری 170 برابر محدوده قانونی حریم به تصویب رسانده بودیم، تصریح کرد: نزدیک به صد هزار ساخت و ساز غیر مجاز در حریمها انجام شده و متاسفانه این امر با اجازه نهادهای ذیربط مانند شهرداری، شورای شهر و دهیاریها صورت گرفته، اما در این خصوص ما شکایت کرده و دادگاه نیز در حال رسیدگی به این موضوع است.
وی با تاکید بر این که مشکلاتی در حریم شهرها وجود دارد، گفت: این امر باید ریشه یابی شود و دستگاههای ذیربط مانند استاندارد و وزارت راه و شهرسازی باید این امر را پیگیری کنند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که به دنبال این هستیم که ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم تهران ساخته نشود، یادآور شد: بخش کشاورزی جزء نگرانی و دغدغههای مهم ما بوده و تا جایی که بتوانیم برای نگهداشت فضاهای کشاورزی هزینه پرداخت خواهیم کرد.
وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوالات اعضای شورای شهر بیان کرد: کشاورزی یک بخش راهبردی در اقتصاد کشورها به شمار میآید و تمام کشورهای صنعتی بر روی این بخش اصرار دارند در این شرایط محصولات کشاورزی فقط 10 تا 15 درصد تجارت جهانی شامل میشود و بقیه آن به خود مصرفی اختصاص پیدا میکند و عمده وارد کنندگان محصولات کشاورزی را کشورهای در حال توسعه تشکیل میدهند.
حجتی گفت: کشورهای توسعه یافته با اختصاص یارانههای بی حساب و کتاب به کشاورزان تحت عناوین مختلف بخش کشاورزیشان را توسعه دادهاند در شرایطی که دیگر کشورها توانایی پرداخت این یارانهها را نداشتند.
وی افزود: کشاورزان زحمت کش ترین و کم بهره ترین انسانها از کارشان هستند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در تولید گندم در شرایط خوبی قرار داریم و باید مدیریت به گونهای باشد که واردات به طور داخلی آسیبی نرساند امسال تراز واردات گندم یک و نیم تا دو میلیون تن است در شرایطی که در سال گذشته تراز واردات گندم 6 میلیون تن بوده است.
حجتی بیان کرد: امسال 8 میلیون و 100 تن گندم از کشاورزان داخلی گندم خریداری شده است و پیش بینی میکنیم که این میزان در سال آینده دو نیم میلیون تن برسد.
وی گفت: تراز غذایی در سال 92، 8.2- میلیارد دلار بوده که در سال 93 به 5.5- و در سال 94 به 4- میلیارد دلار رسیده و باید به سمتی برویم که تراز غذایی به صفر برسد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه کشاورزان خودشان عرضه کننده محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی هستند در صورتی که کشاورزان ما از عرضه یک سبد میوه به بازار ناتوان هستند و کشاورزی باید از معیشتی به کشاورزی اقتصادی تبدیل شود.
حجتی در پاسخ به سوال حافظی بیان کرد: سلامت غذایی در کشور نسبت به گذشته ارتقاء یافته است و محصولات ما به کشورهای صادر میشود که دارای استانداردهای سخت گیرانه هستند و امسال حدود 500 میلیون دلار صادرات محصولات کشاورزی داشتیم که حدود 100 میلیون دلار آن به کشورهای دارای استانداردهای سخت گیرانه بوده است.
۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]