تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن ابتدا به سلام مى كند و منافق منتظر سلام ديگران است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826449817




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نتیجه انتخابات یک نه بزرگ به خاطرات دوران احمدی‌نژاد بود


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



نتیجه انتخابات یک نه بزرگ به خاطرات دوران احمدی‌نژاد بود
روز نو : صبا شعردوست| پیروزی 30 بر صفر لیست ائتلاف اصلاح‌طلبان در تهران، موجب شد که اصولگرایان به نقد درون جناحی بپردازند. نقدهایی بر این اساس که چرا لیست اصولگرایان در تهران حتی یک رأی هم نیاورد. برخی بر این باورند که مجلس نیاز به یک خانه تکانی اساسی داشت و حضور مردم پای صندوق‌های رأی و تغییر 80‌درصدی ترکیب مجلس گویای این مطلب است. اما اصولگرایان بر این باورند که همچنان پایگاه رأی خوبی در تهران دارند و تنها مشکل رأی نیاوردنشان در تهران هم شیوه غلط لیست بستن بود. حسین کنعانی‌مقدم، دبیر کمیته سیاسی جبهه ایستادگی، یکی از کسانی است که از ابتدا در ائتلاف اصولگرایان حضور داشت و اکنون در مصاحبه‌اش با «امید ایرانیان» می‌گوید که از ابتدا امید نداشته که حتی پنج نفر هم از لیست اصولگرایان رأی بیاورد. مشروح این گفت‌وگو در پی می‌آید.


 


آقای کنعانی‌مقدم، انتخاباتی که برگزار شد را چه‌طور دیدید؟


به نظرم این انتخابات یک حماسه سیاسی بود که تکرار سال 92 بود و از نظر حضور مردم در انتخابات، نمره بالایی می‌توان به آن داد. حضور و مشارکت سیاسی مردم در انتخابات نشان داد که مردم در دفاع از آرمان‌های انقلاب همچنان پایدار هستند و تحت تاثیر هیچ شانتاژ سیاسی یا اقدامات مایوس‌گرایانه بیگانگان قرار نمی‌گیرد. به اعتقاد من این‌بار صحنه سیاسی کشور شاهد تولد یک جناح جدید در هندسه سیاسی کشور بود که عمدتا مستقلین و اعتدالیون را شامل می‌شود. در مجلس آینده هم همین‌طور است، به نظرم ترکیب مجلس بیشتر در اختیار اعتدالیون، مستقلین و بعد اصلاح‌طلبان و اصولگرایان باشد.


 


آیا اصولگرایان فکر می‌کردند که در تهران حتی یک رأی هم نیاورند؟


نوزدهم بهمن بود که من در همین رابطه مصاحبه کردم و گفتم که لیستی که اصولگرایان بسته‌اند حتی پنج نفر هم نخواهد آورد.


 چرا؟


 چون لیست اصولگرایان هیچ نوع جذابیتی برای به میدان کشاندن آراء خاکستری نداشت. ضمن اینکه مردم هنوز خاطرات زمان احمدی‌نژاد را در ذهن دارند و وقتی اسامی از آن طیف در ائتلاف اصولگرایان می‌آید، مردم آن جریان را پس می‌زنند. در واقع لیست‌هایی که کمی بوی احمدی‌نژاد می‌داد، مورد اقبال واقع نشد. این درحالی بود که لیست اصلاح‌طلبان در عین حال که حامیان دولت و مستقلین را در خود داشت، توانست اجماعی ایجاد کند که رأی‌های خفته به میدان بیایند اما اصولگرایان نتوانستند این کار را کنند یعنی نتوانستند نظر آراء خاکستری را جلب کنند. به نظرم نتیجه انتخابات یک «نه» بزرگ به خاطرات دوران احمدی‌نژاد بود.


 


یعنی شکست اصولگرایان به‌خاطر احمدی‌نژاد و حامیانش بود؟ فردی که حتی خود را اصولگرا نمی‌دانست اما در عین حال اصولگرایان دوباره روی او و حامیانش ریسک کردند.


بله. حقیقت این است که اصولگرایان برای نخستین بار دنبال این بودند که وحدت ایجاد کنند و ما هم از این تفکر استقبال کردیم چراکه وحدت را مساله مهمی می‌دانستیم اما اصولگرایان وحدت را تنها در سازوکار انتخابات دیدند و نه وحدت استراتژیک به‌عنوان مثال سازمان وحدت مشترک یعنی هم رهبری، هم تاکتیک و هم نقشه راه مشترک باشد اما این‌طور نبود و به همین دلیل من از ابتدا گفتم که ائتلاف‌هایی که انتخاباتی باشد، شکست می‌خورد.


 با این تفاسیر اصولگرایان شکست را قبل از به میدان آمدن، پذیرفته بودند. درست است؟


به‌نظرم که افرادی این موضوع را پیش‌بینی می‌کردند و اتفاقا به همین دلایل پا به عرصه انتخابات نگذاشتند. مثلا آقای باهنر به‌نظرم یکی از کسانی بود که پیش‌بینی می‌کرد.


 آقای بیادی گفته بودند که بارها به آقای حدادعادل گفته شده بود که در انتخابات شرکت نکند اما او گوش نکرد. این توصیه از سوی همه اصولگرایان بود؟


در این رابطه اطلاعی ندارم. اما نکته این است که واقعا نمی‌دانم چرا برخی نمایندگان حاضر نیستند صندلی‌هایشان را ترک کنند و فضا را برای نیروهای جدید باز کنند. کاری که اصلاح‌طلبان کردند، همین بود. آنها از نیروهای ناشناس استفاده کردند تا نیروسازی کرده باشند اما ما در لیست هم چنین نوآوری‌ای نداشتیم. به نظر من باید به‌دلیل روحیه برخی نمایندگان قانونی نوشته شود که نمایندگان بیش از دو دوره نمی‌توانند در انتخابات مجلس شرکت کنند.




تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن