واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
نتیجه انتخابات یک نه بزرگ به خاطرات دوران احمدینژاد بود
روز نو : صبا شعردوست| پیروزی 30 بر صفر لیست ائتلاف اصلاحطلبان در تهران، موجب شد که اصولگرایان به نقد درون جناحی بپردازند. نقدهایی بر این اساس که چرا لیست اصولگرایان در تهران حتی یک رأی هم نیاورد. برخی بر این باورند که مجلس نیاز به یک خانه تکانی اساسی داشت و حضور مردم پای صندوقهای رأی و تغییر 80درصدی ترکیب مجلس گویای این مطلب است. اما اصولگرایان بر این باورند که همچنان پایگاه رأی خوبی در تهران دارند و تنها مشکل رأی نیاوردنشان در تهران هم شیوه غلط لیست بستن بود. حسین کنعانیمقدم، دبیر کمیته سیاسی جبهه ایستادگی، یکی از کسانی است که از ابتدا در ائتلاف اصولگرایان حضور داشت و اکنون در مصاحبهاش با «امید ایرانیان» میگوید که از ابتدا امید نداشته که حتی پنج نفر هم از لیست اصولگرایان رأی بیاورد. مشروح این گفتوگو در پی میآید.
آقای کنعانیمقدم، انتخاباتی که برگزار شد را چهطور دیدید؟
به نظرم این انتخابات یک حماسه سیاسی بود که تکرار سال 92 بود و از نظر حضور مردم در انتخابات، نمره بالایی میتوان به آن داد. حضور و مشارکت سیاسی مردم در انتخابات نشان داد که مردم در دفاع از آرمانهای انقلاب همچنان پایدار هستند و تحت تاثیر هیچ شانتاژ سیاسی یا اقدامات مایوسگرایانه بیگانگان قرار نمیگیرد. به اعتقاد من اینبار صحنه سیاسی کشور شاهد تولد یک جناح جدید در هندسه سیاسی کشور بود که عمدتا مستقلین و اعتدالیون را شامل میشود. در مجلس آینده هم همینطور است، به نظرم ترکیب مجلس بیشتر در اختیار اعتدالیون، مستقلین و بعد اصلاحطلبان و اصولگرایان باشد.
آیا اصولگرایان فکر میکردند که در تهران حتی یک رأی هم نیاورند؟
نوزدهم بهمن بود که من در همین رابطه مصاحبه کردم و گفتم که لیستی که اصولگرایان بستهاند حتی پنج نفر هم نخواهد آورد.
چرا؟
چون لیست اصولگرایان هیچ نوع جذابیتی برای به میدان کشاندن آراء خاکستری نداشت. ضمن اینکه مردم هنوز خاطرات زمان احمدینژاد را در ذهن دارند و وقتی اسامی از آن طیف در ائتلاف اصولگرایان میآید، مردم آن جریان را پس میزنند. در واقع لیستهایی که کمی بوی احمدینژاد میداد، مورد اقبال واقع نشد. این درحالی بود که لیست اصلاحطلبان در عین حال که حامیان دولت و مستقلین را در خود داشت، توانست اجماعی ایجاد کند که رأیهای خفته به میدان بیایند اما اصولگرایان نتوانستند این کار را کنند یعنی نتوانستند نظر آراء خاکستری را جلب کنند. به نظرم نتیجه انتخابات یک «نه» بزرگ به خاطرات دوران احمدینژاد بود.
یعنی شکست اصولگرایان بهخاطر احمدینژاد و حامیانش بود؟ فردی که حتی خود را اصولگرا نمیدانست اما در عین حال اصولگرایان دوباره روی او و حامیانش ریسک کردند.
بله. حقیقت این است که اصولگرایان برای نخستین بار دنبال این بودند که وحدت ایجاد کنند و ما هم از این تفکر استقبال کردیم چراکه وحدت را مساله مهمی میدانستیم اما اصولگرایان وحدت را تنها در سازوکار انتخابات دیدند و نه وحدت استراتژیک بهعنوان مثال سازمان وحدت مشترک یعنی هم رهبری، هم تاکتیک و هم نقشه راه مشترک باشد اما اینطور نبود و به همین دلیل من از ابتدا گفتم که ائتلافهایی که انتخاباتی باشد، شکست میخورد.
با این تفاسیر اصولگرایان شکست را قبل از به میدان آمدن، پذیرفته بودند. درست است؟
بهنظرم که افرادی این موضوع را پیشبینی میکردند و اتفاقا به همین دلایل پا به عرصه انتخابات نگذاشتند. مثلا آقای باهنر بهنظرم یکی از کسانی بود که پیشبینی میکرد.
آقای بیادی گفته بودند که بارها به آقای حدادعادل گفته شده بود که در انتخابات شرکت نکند اما او گوش نکرد. این توصیه از سوی همه اصولگرایان بود؟
در این رابطه اطلاعی ندارم. اما نکته این است که واقعا نمیدانم چرا برخی نمایندگان حاضر نیستند صندلیهایشان را ترک کنند و فضا را برای نیروهای جدید باز کنند. کاری که اصلاحطلبان کردند، همین بود. آنها از نیروهای ناشناس استفاده کردند تا نیروسازی کرده باشند اما ما در لیست هم چنین نوآوریای نداشتیم. به نظر من باید بهدلیل روحیه برخی نمایندگان قانونی نوشته شود که نمایندگان بیش از دو دوره نمیتوانند در انتخابات مجلس شرکت کنند.
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]