واضح آرشیو وب فارسی:مهر: یادداشت بین الملل؛
سفر راحیل شریف به تاجیکستان؛ ماموریت ویژه آل سعود
شناسهٔ خبر: 3570799 - چهارشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۷
بین الملل > آسیای غربی
«راحیل شریف» فرمانده کل ارتش پاکستان در ماموریت ویژه خود به دوشنبه تلاش کرد تا نظر مساعد «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان در پیوستن به ائتلاف سعودی جلب نماید. خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-علی کاوسی نژاد: «راحیل شریف» فرمانده کل ارتش پاکستان در سفر یکروزه خود به دوشنبه با «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان دیدار و گفتگو کرد. هدف و غایت سفر راحیل شریف به دوشنبه و دیدار با امامعلی رحمان و فرماندهان ارشد نظامی ارتش تاجیکستان در حقیقت اقدامی است در راستای سیاستهای آل سعود تا وی بتواند نظر مساعد تاجیکها را در پیوستن به ائتلاف به اصطلاح ضد تروریسم سعودی جلب نمایند. راحیل شریف در دیدار با امام علی رحمان گفته بود که ارتش پاکستان آمادگی دارد نیروهای امنیتی تاجیکستان را در مبارزه با تروریسم آموزش دهد. راحیل شریف با وزیر دفاع و فرمانده ستاد مشترک ارتش تاجیکستان نیز دیدار کرد. وی هنگام بازدید از ستاد فرماندهی ارتش تاجیکستان از نیروهای مسلح سان دید. لازم به ذکر است ژنرال «راشد محمود» از فرماندهان ارشد نظامی ارتش پاکستان با فرماندهان نظامی جمهوری آذربایجان دیدار و درباره مسایل منطقه و مبارزه با تروریسم به بحث و گفتگو پرداخت.
ارتش پاکستان تاکنون توضیحاتی درباره هدف سفر فرماندهان ارشد نظامی این کشور با آسیای میانه ارایه نداده است. احتمال می رود راحیل شریف به نمایندگی از سران سعودی به تاجیکستان رفته باشد تا بتواند نظر مساعد آنها را درباره شرکت در ائتلاف به اصطلاح مبارزه با تروریسم سعودی جلب نماید. سفر راحیل شریف فرمانده ارتش پاکستان در حالی صورت می گیرد که «امامعلی رحمان» به فاصله دو روز پس از اعدام «شیخ نمر باقر النمر» روحانی مبارز عربستان سعودی و قطع روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و عربستان به ریاض سفر کرد و با «ملک سلمان» پادشاه و «محمد بن سلمان» وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان سعودی دیدار و گفتگو کرد. در این سفر ۳ روزه سران سعودی در تلاش بودند نظر مساعد امامعلی رحمان را در پیوستن به ائتلاف مبارزه با تروریسم خود جلب نمایند و کشور تاجیکستان را نیز به عنوان عضو ۳۵ به این ائتلاف اضافه نمایند. از آنجایی که کشور تاجیکستان از کشورهای فارسی زبان در منطقه آسیای مرکزی بشمار می رود که با جمهوری اسلامی ایران روابط دیرینه ای از لحاظ فرهنگی و تمدنی دارد و از طرفی با کشور روسیه در منطقه مناسبات مشترکی دارد نمی توان انتظار داشت دولت دوشنبه به راحتی پیشنهاد پیوستن به ائتلاف سعودی را بپذیرد.
عربستان سعودی اتئلافی موسوم به ائتلاف مبارزه با تروریسم پایه ریزی کرده است و نام پاکستان را در لیست خود قرار داده است. راحیل شریف که رابطه نزدیکی با دولت سعودی دارد و به دستور وی مستشاران نظامی ارتش پاکستان در جنگ علیه یمن به ارتش سعودی کمک می کنند در سفر به تاجیکستان به بهانه مبارزه با تروریسم سعی دارد نظر مساعد «امامعلی رحمان» و فرماندهان ارتش تاجیکستان را در مبارزه با تروریسم و پیوستن به ائتلاف سعودی جلب نماید. عربستان خود یکی از کشورهایی است که در حال ترویج افراطی گرایی و وهابیت در تاجیکستان است. حال این پرسش مطرح است که چگونه سران سعودی می توانند خیر خواه دولت و ملت تاجیکستان باشند در حالیکه با آتش افروزی در منطقه خاورمیانه جنگی نابرابر را در یمن به راه انداخته اند و کشورمسلمان سوریه را آماج افراطی گرایی و خوی درندگی خود قرار داده اند. با نگاهی واقع گرایانه می توان گفت که سعودی ها و سرسپردگان آنها از جمله راحیل شریف نمی توانند نظر مساعد سران تاجیکستان را در منطقه برای عضویت در ائتلاف سعودی جلب نمایند و این اقدام ارتش پاکستان محکوم به شکست است. تاجیکها شاید از نفوذ تروریستهای داعش در کشورشان وحشت زده باشند اما آنها به این نکته مهم و استراتژیک در منطقه آسیای میانه آشنایی کامل دارند که در صورت پیوستن به ائتلاف ضد تروریسم یا به عبارت دیگر ضد شیعی سعودیها با روسیه و جمهوری اسلامی ایران ساز دشمنی خود را کوک کرده اند، پس با اتخاذ سیاستی مناسب و کارآمد از پیوستن به این ائتلاف سعودی دوری خواهند جست. از سوی دیگر نیز باید توجه داشت که داعش در آسیای مرکزی در حال قوت گرفتن است و یکی از حامیان اصلی این گروهها نیز سعودیها به شمار می روند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]