واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: فصل همدلی و همزبانی
جمهوری اسلامی در سرمقاله خود آورده است:
به گزارش نامهنیوز، بعد از هر انتخاباتی معمولاً اردوکشیها تشدید میشود. جناح پیروز با غرور به صحنه میآید و به جناح شکست خورده طعنه میزند و جناح شکست خورده به کمینگاه میرود و برای مچگیری و ضربه زدن و تضعیف رقیب با هدف تغییر دادن معادله قدرت در انتخابات بعدی آماده میشود.
این روش، در جوامع غیردینی مرسوم است و حکومتهای لائیک از آن برای کسب قدرت استفاده میکنند ولی در جوامع دینی آن هم جامعهای انقلابی با نظام اسلامی همچون ایران این روش با بنیانهای دینی، اخلاقی و ضوابط قانونی خود نظام که در قانون اساسی وجود دارد در تضاد است. اصل دوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ضمن تشریح ویژگیهای این نظام حکومتی، طرق گوناگونی را برای رسیدن به هدف اصلی نظام مشخص میکند وهدف اصلی را تامین «قسط و عدل و استقلال سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و همبستگی ملی» میداند.
عنوان «همبستگی ملی» که در کنار «قسط و عدل و استقلال سیاسی و اقتصادی و اجتماعی» آمده، پشتوانه اصلی نظام است که بدون تامین آن، تحقق هیچیک از اهداف نظام امکانپذیر نخواهد بود. جامعهای که گرفتار اختلاف، تنش و درگیری باشد، تمام توان خود را در همین مسیر بیهوده خرج میکند و چیزی که بتواند با آن به حرکت برای رسیدن به اهداف مهمی همچون قسط و عدل و استقلال اقتصادی ادامه دهد نخواهد داشت. حتی استقلال سیاسی نیز اگر وجود داشته باشدبا فروپاشی همبستگی ملی از دست خواهد رفت. تکیه قانون اساسی جمهوری اسلامی بر همبستگی ملی به همین دلیل است.
با توجه به اهمیت همبستگی ملی، میتوان فلسفه نامگذاری سال جاری به سال «همدلی و همزبانی» هم در بخش دولتی و هم در بخش ملی توسط رهبر معظم انقلاب را روشن کرد. درست است که انتخابات همچون یک عمل جراحی عوارضی برای جامعه دارد، ولی داروی موثر و مفیدی که میتواند این عوارض منفی را از بین ببرد، همدلی و همزبانی است.
در یک جامعه دینی و انقلابی مثل ایرا ن، رسیدن به همدلی و هم زبانی بسیار آسان است بشرط آنکه عقلای قوم و فعالان سیاسی اهمیت موضوع را درک کنند و منافع ملی و مصالح عمومی را بر منافع و مصالح خود ترجیح دهند. گذشتن از منافع شخصی هر چند ممکن است در ظاهرو کوتاه مدت به زیان فرد باشد ولی در دراز مدت به نفع همگان خواهد بود.
اکنون که انتخابات هفتم اسفند با مشارکت 62 درصدی مردم بیدار و استوار ایران به پایان رسیده، وقت آنست که دلسوزان کشور و نظام برای نزدیک ساختن قلبها و تقویت همبستگی در میان فعالان سیاسی همت کنند و برای تحقق همدلی و همزبانی، راههای عملی و روشنی را طراحی نمایند.
اعتراف کنیم که در سال همدلی و همزبانی جامعه ما شاهد نامهربانیها و ناهمزبانیهای زیادی بود و از این رهگذر خساراتی متوجه اخلاق کشور شده است. در عین حال، از آنجا که میتوان با درایت و تدبیر، تهدید را به فرصت تبدیل کرد، همه باید برای برقراری یک آشتی ملی تلاش کنند و از فرصت بعد از انتخابات برای رسیدن به این هدف ارزشمند استفاده نمایند. کوبیدن بر طبل مخالفتها و تلاش برای تضعیف همدیگر، هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد. دیدیم که آنهمه تبلیغ سوء علیه بعضی از افراد شاخص کشور نه تنها آنها را از چشم مردم نینداخت بلکه گرایش مردم را به آنها افزایش داد. این درس بزرگ را باید همه به ذهن خود بسپرند و در روشهای برخورد با دیگران تجدیدنظر کنند.
کسانی که در انتخابات هفتم اسفند مورد تایید مردم قرار گرفتهاند نیز باید به این واقعیت توجه داشته باشند که اقبال دنیا به هیچکس همیشگی نیست. مردم نیز به عملکردها نگاه میکنند و اگر برندگان امروز، کارنامه خوبی از خود به جا نگذارند قطعاً بازندگان فردا خواهند بود.
آنچه باید مورد توجه جناحهای مختلف و تمام فعالان سیاسی، اعم از برندگان و بازندگان انتخابات قرار گیرد اینست که منطقه ما اکنون ملتهب است و برای کشور ما نیز نقشهها کشیده شده و برنامهریزیهائی صورت گرفته است. ما در قبال امنیت و آرامش کشور مسئولیت داریم و تنها راه حفاظت از امنیت و آرامش اینست که نظام و کشورمان دارای اقتدار باشد، چیزی که فقط با همبستگی ملّی تامین میشود.
تردید نکنیم که دوران بعد از انتخابات، بهترین زمان برای نزدیک ساختن دلها به یکدیگر است. کسانی که در خدمت به کشور صداقت دارند باید گلایهها را کنار بگذارند و برای حل مشکلات مردم و تحکیم همبستگی ملی هرچه از دستشان میآید انجام دهند. اکنون فصل همدلی و همزبانی است و همه باید برای تحقق این هدف مقدس تلاش نمایند.
منبع: روزنامه جمهوری اسلامی
۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]