واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ناگفتنیهای انتخابات هفتم اسفند به روایت اعتماد
اعتماد در یادداشتی آورده است:
به گزارش نامهنیوز، نكاتي را كه در اين يادداشت مينويسم، نه پنهان است و نه هزار تا! اما همگان ميدانند كه در انتخابات هفتم اسفند آنقدر حرفهاي گفتني و ناگفتني هست كه بتوان از ناگفتنيهايش، هزار نكته دريافت. نكتههايي كه به دلايلي چند، پنهان است و صدالبته كه روزي از روزهاي آتي، رخ مينمايند و آشكار ميشوند. آن روز كي خواهد بود، خدا ميداند. اما نكات اين يادداشت:
١- اصلاحات مظلوم، كه روزگاري نهچندان دور- حدود هشت سال پيش- به قصد نابودي، زير ضربات رقيب قدرتمند قرار گرفت، در اين انتخابات تكاني خورد و از جايش بلند شد. به گونهاي كه مدعيان مرده بودن اصلاحات، انگشت به دهان و البته در سراشيبي قهر مردم با آنان، ايستاده و نميدانند چه بگويند و چه بكنند.
٢- ظاهرا در گذشته ردصلاحيتها در هر انتخاباتي يكسويه بوده اما در انتخابات مجلس خبرگان پنجم، ردصلاحيتها، دوسويه شده است. تفصيل اين حرف و ادعا بماند براي بعد.
٣- هاشميرفسنجاني خيلي سياسي است. البته زرنگ و باهوش و هواشناس هم هست. مخالفانش بسيار تلاش كردند كه او را از نظر مردم بيندازند.
رسانههاي فراوان در خدمت اين تصميم بودند. تهمتبارانش كردند، در مقابل همه تهمتها و افتراها هيچ كار نكرد، جز اينكه روي صندلياش جابهجا ميشد و مردم را به مشاركت در انتخابات دعوت ميكرد. از آن وقتي كه فهميده بود مردم چه راهي را انتخاب كردهاند كه ضمن حفظ موقعيت خود، رهسپار همان راهي شد كه مردم ميرفتند، لذا در انتخابات اسفندماه جاري، براي مجلس خبرگان رهبري، راي اول را از دست مردم كسب كرد.
٤- افراطيگري، با هر موقعيت و مسووليتي كه همراه باشد، مردم را خسته ميكند و مردم با راي خود به گوش همگان رساندند. كه جامعه ايران با تندروي مخالف است.
٥- حسن روحاني پس از قطعي و نهايي شدن شمارش آراي مردم براي مجلس شوراي اسلامي، عليالقاعده،روزهاي بدون دغدغهاي را ميگذراند. نه دغدغه معيشت و فرهنگ مردم كه دغدغه كساني كه به چرخ دولت او نگاه ميكنند تا وقتي كه از دستاندازهاي مرسوم نجات يافت، چوبها براي كند و بيخاصيت كردن حركت دولت، لاي چرخ آن فرو رود. رييسجمهوري دو سال زحمت كشيد و وزير خارجهاش را اين ور و آن ور فرستاد تا مصايب ناشي از رفتار قدرتهاي جهاني را كاهش دهد. اما اين بار مردم بودند كه روز هفتم اسفند، آشكارا مخالفين دولت را شكست دادند.
٦- روزنامه خاص كه مديريت اتاق فكر تعدادي از جرايد ريزهميزه اصولگرايان را به عهده دارد و به اصطلاح آنها را تغذيه خبري و محتوايي ميكند، در هفتههاي منتهي به جمعه هفتم اسفند، خيلي راهها را رفت كه هاشمي و يارانش به خصوص اصلاح طلبان راي نياورند. تعدادي از تيترهاي اول آن، به مثلا افشاگري عليه اصلاحطلبان و دولتمردان اختصاص داشت. جنگ نرم سختي را عليه رقباي خود افراطيون راه انداخته بود. اما انگار همه تيترهاي اول و دوم و خبرهاي ويژه و يادداشتهاي روز اين روزنامه قديمي در ديد مردم نيامد، هرچند براي تهيه اين روزنامه و اتاق فكر متعلقه، خيلي زحمت كشيده ميشود.
٧- نكته مهم انتخابات مجلس دهم مردم ايران بودند مردمي آزاده، استقلالطلب و متنفر از دخالت خارجي در سرنوشتشان هستند. كساني كه مردم را حقير ميدانند و فكر ميكنند كه انديشه و روحيه آزاديخواهي در جامعه از بين رفته و بيگانگان ميتوانند روي ملت ايران اثر بگذارند، در صورتي كه اين همه براي بر هم زدن بازي با رقيب در ميدان رقابت است؛ ميداني كه بايد مومنانه و اخلاقي اداره شود.
٨- در ايران افرادي هستند كه خود را ايدئولوگ فرض ميكنند و بر حسب ديدگاه ديني خويش، راي مردم را تزييني ميدانند و حتي معتقدند كه امام خميني نيز براي بستن دهان خارجيها، مردمسالاري را براي اداره جامعه برگزيده است (نقل به مضمون). آنان اين نوع نگرشها را پيگيري ميكنند، اما همين افراد براي مجلس خبرگان رهبري، خويشتن را در معرض راي مردم- مردمي كه رايشان را تزييني ميدانند- قرار دادند. اتفاقا مردم هوشيار هم در تهران، از راي دادن به چنين افرادي خودداري كردند و گفتند كه ما به كساني راي ميدهيم كه به رايمان اصالت ميدهند. اين پديده از عجايب انتخابات ٧ اسفندماه است.
٩- ايرانيان روز اخذ راي يك «نه» گفتند و يك «آري». آري به عملكرد دولت يازدهم و نه به عملكرد دولت پيشين. انتخابات هفتم اسفند سال جاري نشان داد كه مدافعان تحريم دشمنان عليه ايران، مورد اعتماد مردم نيستند و كساني كه دولت يازدهم يعني دولت موفق در برداشتن تحريمها را ياري ميكنند، مورد قبول ملت هستند. در تهران هيچ يك از مخالفان دكتر روحاني به مجلس راه پيدا نكردند و در سراسر كشور كساني كه دولت روحاني را حمايت نميكنند، به تعداد انگشتشماري راي مردم را به دست آوردهاند. پيشبيني ميشود، همين تعداد اندك نيز در مجلس دهم، حقيقت را دريابند و بر زحمت ديگران نيفزايند.
١٠- در اين انتخابات و آرايي كه تهرانيها به صندوق ريختند، آموزههاي ديگري نهفته است كه به مرور خود را به ديد مردمان ميآورد. علاوه بر اينكه بياعتقادان به اصالت و ارزش آراي مردم، خود را در معرض انتخاب قرار دادند و باختند، عدهاي از مدعيان شناخت مردم، دست خود را رو كردند و علاوه بر اينكه نشان دادند مردم را نميشناسند، بلكه ابايي از توهين به رايدهندگان ميليوني ندارند. يك روزنامه خيلي اصولگرا كه از طرف بعضي نهادها تغذيه فكري و مالي ميشود، بعد از اينكه در مقابل راي مردم به اصلاحطلبان و هواداران دولت يازدهم، مجبور به و از اينكه تعدادي از همفكران و همكاران سابقشان به مجلس دهم راه نيافتهاند، عصباني شده است، صبح روز دوشنبه ١٠/١٢/٩٤ در سرمقاله خود نوشت: «ورود مستقيم بيگانگان و ضدانقلابيون در عرصه رقابتها و حمايت از فهرست مشترك اصلاحات و اعتدال، در عين تخريب چهرههاي ولايتمدار و انقلابي و بهرهگيري از شبكههاي ماهوارهاي و مجازي براي تاثيرگذاري بر افكار عمومي، از شاخصههاي منحصر به فرد اين انتخاب است كه البته نميتوان تاثير آن را در بخشهايي از كلانشهر تهران ناديده انگاشت.»
چنين برداشتي از مردم در صحنه تهران و ناديده گرفتن تاثير فراوان وسايل ارتباطي مجازي از جمله تلگرام كه در اختيار فرد فرد جامعه و اطلاعرساني گسترده توسط متن توده مردم، آزاده قرار داشته و ميداند و از گستردگي و تبليغ شبانهروزي دهها شبكه وابسته به رسانه ملي و دراختيار اصولگرايان است، سخن و به ميان نميآورد.
منبع: روزنامه اعتماد
۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]