تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853460189




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کنایه مطهری به دادستان تهران روی آنتن زنده/ نگاه 3نماینده به مسائل انتخابات و پساانتخابات


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


کنایه مطهری به دادستان تهران روی آنتن زنده/ نگاه 3نماینده به مسائل انتخابات و پساانتخابات سیاست > انتخابات - علی مطهری، منتخب دوم مردم تهران در آنتن زنده تلویزیون به دادستان پایتخت توصیه کرد در روشهای خود و ممنوع التصویر کردن افراد، تجدید نظر کند چون به تعبیر او، کم کم برای مردم مرجع می شوند.


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برنامه گفتگوی ویژه خبری با اجرای محمد حسین رنجبران، با حضور دکتر علی مطهری در استودیو شکل گرفت. او مطهری را نامزد مستقل معرفی کرد، در حالی که مطهری در لیست امید نفر دوم بود. به صورت تلفنی نیز در این گفتگو علیرضا محجوب از لیست امید و حمیدرضا حاجی بابایی منتخب اصولگرای مردم همدان گفتگو شد. اصرار عجیب مجری برنامه برای پرسیدن سئوالاتی درباره بی اخلاقی های بعد از انتخابات با انکار هر سه مهمان نشست همراه بود. موضوعی که هنوز مشخص نیست به چه دلیل در این برنامه به عنوان سوال اول گنجانده شده بود. در ادامه مشروح این نشست خبری را می خوانید: برخی می گویند نتیجه انتخابات غیرقابل پیش بینی بود. همچنین احتمال بروز بداخلاقی های بعد از انتخابات را چطور دیدید؟
مطهری: این که نتیجه انتخابات غیرقابل پیش بینی است، درست است و قابل انکار نیست. کسانی که در متن انتخابات بودند فکر می کردند 20 نفر اصلاح طلب و 10 نفر اصولگرا در تهران رای بیاورند. در شهرستانها نتیجه طبیعی است ولی در تهران غیر منتظره بود. در کل شهرستان طبیعی بود و همیشه این تغییرات وجود دارد. باید به رفتارهای انتخاباتی گروه های مختلف برگردیم. حساسیت مردم برانگیخته شد و مقداری هم تخریب های انجام شده و احیانا برخی لیست ها که لیست انگلیسی نامیده شد و اتهام ارتباط با خارج به آنها زده شد، اینها مردم را حساس کرد و باعث عکس العمل مردم شد. برخی رفتارهای سیاسی هم که از لیست حامیان دولت و اصلاح طلبان حمایت کردند، باعث شد مردم متحد شوند و به لیست واحدی رای دهند.
احتمال بداخلاقی بعد از انتخابات را می دیدید؟
مطهری: من هنوز با این بداخلاقی ها مواجه نشده ام. الان با این بداخلاقی ها مواجه نشده ام. بداخلاقیها قبل از انتخابات و در روزهای منتهی به انتخابات انجام شد.
آقای حاج بابایی، شما هم معتقدید نتایج تهران غیرقابل پیش بینی بود؟
حاجی بابایی: بحث انتخابات را باید جامع دید. در کلان کشور، چیزی که اتفاق افتاده، بیانگر یک حضور گسترده مردمی و انتخاب افراد و احزاب گوناگون است. در تهران، نیاز به بررسی دقیق دارد. فرمایشات آقای مطهری می تواند تاثیرگذار باشد. باید واکاوی دقیق درباره انتخابات تهران و مسایلی از جمله زیرساختهای انتخابات را پیگیری کرد. الان زود است درباره انتخابات تهران، تحلیل واقع بینانه داشته باشیم. زوایای پنهان و آشکار قضایا باید روشن شود وپیگیری شود. انتخابات مردم محترم است. الان برای این کار زود است که تحلیل کنیم.
علیرضا محجوب به صورت تلفنی وارد گفتگو شد و به کارگران سلام کرد!
شما نتایج را غیرقابل پیش بینی دیدید؟
محجوب: در آغاز کلام باید از مقام معظم رهبری تشکر کرد به خاطر تاکیدهایی که به امر انتخابات داشتند. از مردم شریف تهران و همه اقشار مختلف که در انتخابات حاضر شدند، تشکر کنیم. در یک حوزه دیدم افرادی را با ویلچر آوردند. جوانان رای اولی را دیدم. باید اینها را در نظر بگیریم که همه در آن حاضر شدند و در منزل نماندند. این پاسخی به دعوت عام مسئولان و دلسوزان کشور بود. هر گاه ما متمرکز شویم، پاسخ واحد می گیریم. مردم خواسته و سخن با ما دارند. این سخن نیز باید رسیدگی شود. توقعات و درخواستهای مردم نیز باید رسیدگی شود. فکر می کنم درست است بیش از اندازه تصور حضور، خصوصا در ساعات آخر رای گیری قوی و قابل ملاحظه و شگفت انگیز بود اما نمی شود گفت غیرقابل پیش بینی بود. می شد تصور کرد چنین اتفاقی بیفتد. ما اعتقاد داشتیم که کاش همه چهره های دلسوز، خدوم و آماده همه بودند و حتما شکوهش بیشتر بود.
شما احتمال بروز بداخلاقی بعد از انتخابات را نمی دادید؟
محجوب: هنوز زود است. باید مرحله دوم انتخابات نیز برگزار شود. در روزهای اول، هنوز چیز قابل ملاحظه ای مشاهده نشده. معمولا حاشیه انتخابات تهران، در گذشته مسایلی داشته. ما قبلا نیز انتخاب 30 نفر از یک لیست را داشتیم. شاید دفعه 4 م است. معمولا من ندیده ام عواقب گسترده و قابل لمسی باشد. برخی حرفهای کوچک است که در روزنامه ها و فضای مجازی، این قابل ملاحظه نیست.
ما بعد از انتخابات 92 بلوغ سیاسی خاصی را دیدیم که شکست خورده ها به نامزد پیروز تبریک می گویند.
مطهری: این امر مبارکی است. هدف این است که مشکلات کشور حل شود و وحدت واقعی بین همه برقرار شود. امروز یکی از آسیبهای فضای سیاسی کشور تعصب گروهی بین فعالان سیاسی است. اگر مشاهده می کنیم یک دولت اصولگرا روی کار باشد، اصلاح طلبها از شکست او خوشحال می شوند و برعکس. اگر یک دولت اصلاح طلب یا دارای گرایش به اصلاح طلبان باشند، اصولگراها دنبال شکست کار او یا چوب گذاشتن لای چرخش هستند. این کار خوبی نیست. باید همدلی و همزبانی بین سیاسیون برقرار باشد. اگر این نگاه را داشته باشیم پیروزی و شکست معنا پیدا نمی کند. برخی را داشتیم زمانی که فقط پیروز هستند، عکس العمل مثبت دارند.این که در مرحله شکست نیز این مسایل را بروز دهند مهم است.
مطهری: بله، شخصیت آدمها در بزنگاه های شکست مشخص می شود.
اعتماد مردم در پذیرش نظام و حفظ امانت آرا در گستره کشور را چطور ارزیابی می کنید؟
مطهری: این حرف درستی است و مردم فکر می کنند با رای آنها تغییر ایجاد می شود. در سال 92 کاندیدای پیروز با بحث تغییر آمد و مردم نیز احساس کردند تغییراتی شد. در بحث اجرای برجام دیدند تغییراتی شد. مردم احساس می کنند رای شان تاثیرگذار است لذا با انگیزه بیشتری شرکت در انتخابات را دارند. به افرادی برخوردم که در سال 92 هم شرکت نکرده بودند. ولی در این انتخابات شرکت کردند. این پدیده خوب و امر مبارکی است که مردم به نظام اعتماد کنند که رای شان محفوظ است و تاثیرگذار است.
حاج بابایی: اگر انتخابات سراسری در 37 سال گذشته را مرور کنیم می بینیم در برخی انتخاباتها ما حضور بیش از 50 درصدی را داشتیم. شاید 40 میلیون نفر در انتخابات حضور یافتند. در این انتخابات 28 میلیون نفر شرکت کردند. جمعیت سال 88 تا سال 94 زیادتر شده. الان ما 55 میلیون نفر واجد شرایط داشتیم. مردم در همه دورانها این حس را داشتند که رای شان تاثیرگذار است. همه مسئولان از رهبری تا شورا را مردم با رای شان انتخاب می کنند. ممکن است برخی منتخبان با پمپاژهای منفی برخی تفکرات احساس دلسردی در مردم به وجود بیاید و در زمانی، تعداد شرکت کنندگان کاهش یابد. اخلاق انتخاباتی این است که تبریک بگوییم. مثلا در سال 92 همه تبریک گفتند. سال 76 نیز اولین کسی که تبریک گفت آقای ناطق نوری بود. باید انتخابات را در هر زمانی، مامن و جایگاه همه افراد و گروه ها بدانیم. همه انتخاباتها در سالهای گذشته سالم بوده و نظام امین مردم بوده. باید واکاوی کرد چطور می شود در یک جا، مشکل به وجود می آید و برخی جاهای دیگر مشکل ندارد. این ناشی از ایمان مردم به نظام است. در برخی از زمانها وقتی برخلاف تبریکات مرسوم شده، باید آن را اصلاح کنیم. این انتخابات نشان داد نظام امین مردم است و تک تک آرا حساب می شود. بعد از انتخابات، یک امنیت حاکم است. هر آنچه غیر از این بوده، نشان می دهد اشتباه بوده و باید اصلاح شود. دنیا به این جمع بندی رسید رای مردم بالاترین درجه حاکمیت را دارد. البته مشارکت 34 میلیون است. آقای محجوب نظر شما چیست؟
محجوب: باید اینطور گفت انتخابات صدای مردم بود. مردم می خواستند دیده شوند و صدایشان شنیده شود. در تصمیمات و مصوبات باید مشکلات مردم و تنگناها دیده شود. این حرف اصلی انتخابات با ماست. از این منظر به انتخابات نگاه می کنیم. این منطق کسانی است که انتخاب شدند و باید به آنها تبریک گفت. به کسانی که انتخاب نشدند نیز تبریک می گوییم.
اعتماد مردم به نظام و سازمان انتخابات نظام چگونه است؟
محجوب: اگر اعتماد نداشتند که حضور پیدا نمی کردند. این در درون معنای رای دادن خفته است. آنچه با نتیجه عملی در دراز مدت باشد، اعتماد پایدار است. اعتماد پایدار وقتی به وجود می آید که حرف مردم شنیده شود و مردم دیده شوند.
برخی بحثهای رسانه ای درباره ترکیب مجلس به طیفهای سیاسی شنیده می شود. این را مفید می دانید؟
مطهری: مسئله مهم است که گرایش سیاسی مجلس چگونه است. آیا اکثریت اصلاح طلب است یا اصولگرا. هنوز نمی شود در این باره حکم صادر کرد اکثریت با کیست. خیلی افراد هستند در لیست اصلاح طلبها بودند یا اصولگراها، در عین حال مستقل شمرده می شوند و تعصب گروهی ندارند. در جرگه مستقل ها وارد می شوند. لذا الان نمی شود قضاوت کرد.
این طیف بندی ها روی عملکرد مجلس تاثیر دارد؟
مطهری: بله، اینها فراکسیون تشکیل می دهند و تصمیمات ابتدا در فراکسیونها گرفته می شود و سپس در صحن علنی می روند. مردم می گویند شما اصلاح طلبید یا اصولگرا؟
مطهری: من اصلا این دیوارکشی را قبول ندارم. معتقدم همه مان باید هم اصولگرا باشیم و هم اصلاح طلب. قطعا محال است کسی اصولگرا باشد ولی اصلاحطلب نباشد. هر اصلاحی بر اساس اصول است و یکی از اصول اصولگرایی، اصلاح در امور است. ما به عنوان اصولگرای اصطلاحی هستم. در این دوره مستقل وارد شدیم و فهرست صدای ملت را منتشر کردیم. اصلاح طلبها نیز اسم من را قرار دادند. من هم مانع نشدم و ازشان تشکر می کنم. اگر اصولگراها هم قرار می دادند مانع نمی شدم. اصولگراها توجه کافی به حقوق شهروندی ندارند. اصلاح طلبان نیز در برخی مسایل فرهنگی دچار تسامح هستند.
شما این طیف بندیها را چقدر قبول دارید؟
حاجی بابایی: در عالم ذهن و تفکر ممکن است بشود گفت کسی اصولگراست دیگری اصلاح طلب و سومی مستقل، ولی اینها وجود خارجی شان آدمهایی است که اهل فکر و اندیشه اند. مولفه هایی در جامعه وجود دارد که معمولا نام یک فرد را اصولگرا یا اصلاح طلب یا مستقل می گویند. در جامعه اگر فردی در لیست این افراد باشد، گروهی به آنها رای می دهند. آن کارهایی که فکر می کنند اگر این فرد رای بیاورد، انجام می دهد. رابطه ما با غرب را چه طور می توان دید؟ رابطه ما حاکم و محکومی است و اخیرا از نوع فشارهایی که وارد شد به کشور، می شود ایستاد و مقاومت کرد یا نمی شود ایستاد. یا به مردم سوریه و فلسطین می شود توجه کرد یا نه. درباره اقتصاد نیز اینطور است. یکی از مشکلات اساسی ما این است که کمتر افرادی پیدا می شود که موضع اقتصادی خود را بیان کنند. شما به چه اقتصادی اعتقاد دارید. شما طرفدار کمک به اقشار ضعیف هستید یا نه.
درباره ترکیب مجلس بفرمایید:
حاجی بابایی: از اخبار و اطلاعات آمده که مجلس دهم می تواند شبیه به مجلس پنجم باشد. این که تکلیف حدود 70 کرسی چگونه است نیز مهم است. چون دور دوم مجلس است و همیشه این بوده که در هر دوره ای بدون استثنا عدد نمایندگانی که رای نمی آورند 180 نفر است.
این مجلس مانند مجلس دهم می شود؟
محجوب: نه اینطور نیست. انتخابات در تهران، تاثیر زیادی روی مجلس می گذارد. مجلس آینده پاسخی برای یاری دولت است. طیفی شکل می گیرد که حامیان مستقیم یا غیرمستقیم دولت هستند. این به واقعیت نزدیکتر است.
اولویت باید چه باشد؟
مطهری: مشارکت بالاو خوب خودش کمک می کند به جایگاه ایران در دنیا و باعث ارتقای جایگاه ایران در دنیا می شود. به سیاست خارجی ما و در بهبود وضع اقتصادی ما موثر است. دنیا می بیند در ایران ثبات سیاسی است و سرمایه گذاری در شرایط ثبات به وجود می آید. یکی از راههای خروج کشور از رکود، سرمایه گذاری است. مشارکت بالا تاثیر خوبی در امور کشور است. اولویت های مجلس به نظرم خروج از رکود و ایجاد رونق اقتصادی است. اولویت دوم نیز سیاست داخلی است. یعنی باید به موضوع سیاسی داخلی نیز پرداخت. نباید مجلس صرفا به مسایل اقتصادی بپردازد. این اولویت اول ماست. به سایر مسایل نیز باید بپردازد. همانطور که قانون اساسی نیز شامل همه این وجوه است. نمی شود مجلسی داشته باشیم که از حقوق ملت غافل باشد. باید مجلس متعادل و متوازنی داشته باشیم. اولویت اول را شما اقتصادی عنوان کردید. نظر شما چیست؟
حاجی بابایی: بحث مسایل اقتصادی و معیشتی، اشتغال و وضعیت وخیم اقتصادی به ویژه در بیکاری در کنار آن، رونق تولید و رفع مشکلات تولید، اعتماد و اعتنا به تولید داخلی، اجتناب از تبدیل شدن به اقتصاد وارداتی، دوری از تضعیف بخش خصوصی و در کنار اینها اصلاح نظام بانکی، رونق مسکن و ازدواج جوانان، بحث بی عدالتی هایی که در بین درآمد اقشار وجود دارد، مهم است. اینها را در سایه دفاع از اقتدار بین المللی می بینم. یکی از مسایل، نظارت بر تعهداتی است که جامعه بین المللی نسبت به ایران در برجام دارد. همه آنچه جامعه جهانی تعهد کرده، را باید انجام بدهند.
محجوب: اولویتهای مهم، رونق، آرامش و امید است. در کنار اینها موضوع اصلی ما پر کردن خلاء معیشتی حقوق بگیران، کارگران، بازنشستگان، کارمندان و فرهنگیان و کشاورزان است. فقرا باید اساس کار و برنامه ریزی ما باشد. آینده را باید بر مبنایآنها دید. ایران آباد در این است که هیچ فقیری در آن نباشد. این قدم بلندی است ولی قدمهای اولیه است. نظر شما درباره رئیس مجلس چیست؟ آقای لاریجانی خواهد بود؟
مطهری: این را زود است بحث کنیم. این نوع رایی که در تهران داده شد، یک پیام برای مسئولان و مدیران کشور دارد که به گونه ای رفتار نکنیم به خاطر برخی محدودیتها برای برخی افراد به شکلی شود اینها کم کم مرجع سیاسی مردم شوند. کسانی که رئیس جمهوری اسبق را ممنوع التصویر کردند، هدفشان این بود ایشان تاثیری در انتخابات نداشته باشد. در حالی که دیدیم برعکس شد. امیدوارم مسئولان امنیتی و اطلاعاتی ما باید از این انتخابات درس بگیرند این روشها درست نیست.
17231  

کلید واژه ها: انتخابات مجلس دهم - انتخابات مجلس - علی مطهری - رقابت انتخاباتی -




چهارشنبه 12 اسفند 1394 - 06:44:31





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن