واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: وزیر آموزش و پرورش: بدون مشارکت خانواده ها قادر به حمل این بار سنگین نیستیم وزیر آموزش و پرورش گفت: ما می دانیم و به یقین رسیدیم که بدون مشارکت خانواده ها و معلمین و عوامل موثر در تربیت به تنهایی قادر به حمل این بار سنگین نیستیم.
۱۳۹۴ سه شنبه ۱۱ اسفند ساعت 21:44
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ علی اصغرفانی که شامگاه 11 اسفند 94 در همایش تجلیل از پیشکسوتان امور تربیتی در جمع برگزیدگان امور تربیتی سراسر کشور سخن می گفت اظهار داشت: با توجه به تحولاتی که در جامعه چه جامعه حقیقی و چه مجازی ، چه بیرون و درون کشور رخ داده جا دارد نقش مربی تربیتی به راهبر تربیتی تبدیل شود.
وی افزود: همکاران باید نقش راهبری تربیت ، استفاده از توانمندی های داخل و خارج مدرسه را ایفا کنند تا در آینده شاهد تحولاتی در تربیت دانش آموزان باشیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تحولاتی که در جامعه امروز رخ می دهد اظهار داشت: توجه به مطالعات محیطی که باید در حوزه معاونت پرورشی به طور اخص و آموزش و پرورش به طور اعم انجام شود از نکات مهم امروز است. ما باید جامعه را رصد کنیم و نمی توانیم تحولات فضای مجازی را نادیده بگیریم.
وی در همین خصوص ادامه داد: اخیرا وزیرآموزش و پرورش با حکم مقام معظم رهبری در شورای عالی فضای مجازی عضویت پیدا کرده که این نشان از اهمیت موضوع در فضای آموزش و پرورش دارد. اگر ما چالش های درونی خودمان را حل و فصل نکنیم محیط بر ما غلبه می کند. لذا رصد تحولات محیطی ، گسست موجود در خانواده ها و تحولات محیطی آموزش و پرورش ایجاب می کند معاونت پرورشی برنامه ای متناسب با تحولات تدوین ، اجرا و پیگیری کند.
فانی سپس به موضوع اجرای سند تحول آموزش و پرورش پرداخت و در این خصوص گفت : در برنامه ششم توسعه که از سال 95 تا 99 اجرا خواهد شد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار دارد مبنای برنامه ششم توسعه در حوزه آموزش و پرورش قرار گرفته است. اصولا سند تحول پیام اصلی اش پیام تربیتی است . جای جای این سند در رابطه با تربیت و شکل گیری رفتار دانش آموزان متناسب با فرهنگ دینی و ملی صحبت شده است. لذا دوستان ما در بخش تربیتی باید توجه به سند تحول را در جای جای برنامه تربیتی لحاظ کنند.
وزیر آموزش و پرورش به ساحت های ششگانه تربیت ذکر شده در سند تحول اشاره کرد و گفت: توجه به تربیت همه جانبه دانش آموزان ایجاب می کند حداقل در 4 ساحت از این 6 ساحت در بخش پرورشی ورود پیدا کنیم که در این خصوص مسئولیت سنگینی بر دوش ما است. ما نقشه راه سند تحول را تدوین کردیم و در این نقشه راه پیش بینی شده که در هر زمان از برنامه چه بخشهایی از سند اجرا شود.
وی به دعوت دانش آموزان به اقامه نماز جماعت در داخل مدارس اشاره کرد و گفت: سند ارزشمندی که به تصویب دوم شورای عالی رسیده است در اختیار داریم که بر اساس آن دعوت از دانش آموزان برای اقامه نماز می تواند در نهادینه کردن این حرکت موثر باشد. حضور مدیر ، معاونان ، معلمان در کنار دانش آموزان آنها را به برگزاری نماز جماعت تشویق می کند.
فانی به موضوع مشارکت خانواده ها در فعالیت های پرورشی اشاره کرد و گفت: ما می دانیم و به یقین رسیدیم که بدون مشارکت خانواده ها و معلمین و عوامل موثر در تربیت به تنهایی قادر به حمل این بار سنگین نیستیم. تربیت یک فرایند است و عوامل متعددی در این فرایند موثر است. ما در حوزه آموزش و پرورش باید تلاش کنیم خانواده ها و معلمین را به مشارکت تشویق کنیم تا این تربیت را به نحو فعال تر به ثمر برسانیم.
مشارکت دانش آموزان در اداره مدرسه موضوع بخش دیگری از سخنان وزیر بود که در این خصوص گفت: دانش آموزان باید در اداره مدرسه مشارکت کنند و تقویت شوراهای دانش آموزی و انجمن های اولیا و مربیان می تواند در این مشارکت به ما کمک کند.
فانی در پایان بر اهمیت بزرگداشت شهیدان دانش آموز و مربیان شهید و سرکشی از خانواده های شهدا اشاره کرد و گفت: سرکشی از خانواده های شهدا تکلیفی است که بر عهده ما است و ما با حضور در منازل شهدا اول خودمان شاد می شویم بعد خانواده های شهدا شاد می شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]