واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: يك بار كتابفروشي از استراليا گفت تو شيعه هستي؟! نميخواهم كسي مستقيما متوجه شود شيعه هستم ولي اغلب مشتريهايي كه براي كار(كتاب و...) از طريق اينترنت و از كشورهاي مختلف به من رجوع كردهاند شيعه بودهاند.
به گزارش تراز ، مهدی طباطبایی یزدی هنرمندی است که در رشته معماری از دانشگاه فردوسی مشهد فارغالتحصیل شده است اما از آنجا که از بچگی به نقاشی و طراحی علاقه داشت و به گفته خودش در معماری اقناع نمیشد بعد از مدتی کار معماری به سراغ علاقه قلبی خود رفت و در حوزه کمیک استریپ مشغول بهکار شد بعد از انجام یک سری کار به دلیل بازخوردهای مثبتی که از این فعالیتها داشت انگیزه بیشتری برای کار در این حوزه را پیدا کرد او در حال حاضر سازنده سایت کمیک استریپ اسلامی به نام salamcomics.com است که بازخورد های مثبتی از سوی مخاطبین بین المللی مواجه شده است.همین موضوع بهانه ای شد بهانهای شد تا با کمک انجمن شهید ادواردو آنیلی (مهدی) با وی گپ وگفت کوتاهی داشته باشیم:چطور شد که به فکر راه اندازی چنین پروژه ای افتادهاید؟البته هنوز جای کار دارد؛ ولی خداروشکر با اقبال خوبی از سوی مخاطب مسلمان از سرتاسر جهان مواجه شده است هدف من گسترش صلح و معرفی مسلمانان بود از وقتی داعش به نام اسلام تشکیل شد با اقدامات غیرانسانی باعث گردید تا مسلمانان تحت فشار و انزاجار جهانی قرار بگیرند و خیلیها که با اسلام آشنایی ندارند تحت تاثیر فعالیتهای اسلام هراسان و کارهای رسانهای داعش این گروه تروریستی را نمود اسلام و مسلمانی بدانند. من میخواستم بگویم حقیقت امر چیز دیگری است و مفاهیم اسلام و قرآن خلاف عملکرد داعشیهاست که باعث کنجکاوی خیلیها هم شده است به خصوص در فرانسه که با قضیه« شارلی ابدو » کنجکاویها شروع شده است. البته این را باید اشاره کنم که سایت سلام کامیکس در واقع ماکتی از کاری است که می خواهم شروع کنم. چون هنوز تعداد کمی کامیک در آن وجود دارد و به یک نظم در بروز کردن سایت نرسیدم که انشاالله بزودی به این اهداف خواهم رسید.شما معماری خواندهاید از چه زمانی وارد این حرفه شدید؟درباره کمیک استریپ مطالعه زیادی داشتم و وقتی احساس کردم نیاز درونی من با معماری ارضا نمیشود به دنبال علاقه شخصیام رفتم و یکسال پیش حوالی فروردین ماه بود که کار را شروع کردم ولی به صورت حرفهای از اسفند کارم را کلید زدم در حال حاضر فعالیت سایت بصورت مقطعی است ولی خیلی زود انشالله منظم و دنبالهدار میشود
تا به حال کمیک استریپهای تولیدی خودتان را چاپ هم کردهاید؟نه به دنبال چاپ کاغذی نبودم به نظرم اگر روی همین کار متمرکز بشوم بهتر است زیرا میخواهم از همین طریق در فضای مجازی کاری جهان شمول برای معرفی اسلام به جهانیان بهره ببرمسایتهایی دیگری هم در این رابطه داریم؟تقریبا یازده تا دوازده مورد دیگر از سایتهایی که به بحث کمیک استریپ اسلامی میپردازند نیز داریم ولی کامل نیستند مثلا یکسری کمیک استریپ تنها چند کاراکتر اسلامی دارد، یک سری تنها تم اسلامی دارند مانند قهرمان خوب و قهرمان بد دارند. یکسری کار هم است که در مجلات خارجی زیادی است یک کار فرانسوی هم داریم که به زندگی مسلمانان به صورت کمیک استریپ میپردازد خیلی هم موثر بوده است . صوفی کامیک www.suficomics.com هم مربوط به یک هندی شیعه است مفاهیم دینی و احادیث را به صورت کمیک استریپ ارائه میدهد به دلیل اینکه در منطقه هند شناخت به صوفی بیشتر از شیعه است مجبور شده با نام صوفی کار کند ولی محتوای مطالب اکثرا از منابع و احادیث شیعی است و بازخورد خوبی هم داشته است.چه کشورهای اسلامی در این حوزه ورود دارند؟بحث و نگاه افراد است نه کشورها از هرجایی میتوانند باشند ولی در قطر، دبی، اندونزی و برخی کشورهای خاورمیانه کمیک استریپ فروش داردهزینههای کار چگونه تامین میشود؟مشکلی از نظرتامین هزینه نیست زیرا تبلیغات سایت وجود دارد شاید خوبی کار سایت بر چاپ کتاب همین باشد که مشکلات چاپ را ندارد و وقتی هم یک ایده خوب جهانی در رابطه با صلح داشته باشیم از ایده حمایت میشود مهم این است که کار خوب باشد و افراد اعتماد پیدا کنند وقتی از کارتان خوششان بیاید. پول هم میدهند و مشکلی نیست. برای این کار بریخی از سایتها در کنار فعالیت رایگانشان لینکهایی برای کسانی که میخواهد از فعالیت رایگان انها حمایت کنند میگذارند و هزینه فعالیتهایشان را از همین طریق تامین می کنند.
آیا سلفیهای وهابی هم در این عرصه حضور و بروزی دارند؟هرچند در فضای رسانه خیلی فعال هستند و سرمایهگذاری میکنند اما خوشبختانه در این حوزه ورود ندارند و اعتقادی به تبلیغ از این طریق ندارند حتی کمیک استریپ the 99 در که در کویت تولید شده در عربستان ممنوع شده بود زیرا برخی کاراکترها حجاب ندارند و برایشان قابل قبول نیست البته این کمیک استریپ مجازی نیست و به صورت چاپی ارائه میشود ولی برد خوبی داشتهدر بحث تبلیغ کمیک استریپ ورود داشته است؟نه فکر نمیکنم شاید مواردی بوده است ولی خیلی در این زمینه کارنشده است ممکن است کشورهای عربی چنین شیوهای استفاده کنند در دبی هم کارهایی با تم عربی تولید شده است ولی جنبه تبلیغی نداشتهاند. در کارهای شما شیعه بودنتان مشخصو آشکار است؟سعی کردم از کل به جزء بروم و ابتدا مفاهیم اسلام و قران را کامیک کنم تا کم کم به مسایل شیعی و اهل بیت ورود داشته باشم تا بستر کار فراهم شود ولی یک بار کتابفروشی از استرالیا گفت تو شیعه هستی؟! نمیخواهم کسی مستقیما متوجه شود شیعه هستم ولی اغلب مشتریهایی که برای کار(کتاب و…) از طریق اینترنت و از کشورهای مختلف به من رجوع کردهاند شیعه بودهاند.در بحث تبشیری چطور آیا مسیحیان تبشیری از این شیوه تبلیغ بهره میبرند؟در این زمینه مطالعهای نداشتم.
به نظر شما چقدر کمیک استریپ روی تربیت فرزندان اثر میگذارد؟به صورت تخصصی برای بچهها کار نکردهام آثارم برای همه گروهای سنی بوده است. ولی تازگی سفارش کار کودک دارم فکر میکنم نیاز به آشنایی روانشناسی است و اینکه کار کودک باید ساده و روان و مختصر باشد مثلا درباره موضوعاتی مثل لبخند زدن، تا هم کودکان خسته نشوند و هم درک مفهوم برایشان سادهتر و راحتتر باشد ولی در کل معتقدم کمیک استریپ زمین بکری است که جای کار زیادی دارد و اگر خوب کار کنیم بسیار تاثیر گذار خواهد بودسایت چقدر بازدید کننده دارد؟تا به حال اندازه گیری نکردهام ولی به طور نسبی و کلی نزدیک به ۵۵ نفر بازدید میکنند البته این را هم بگویم سایت هنوز جا نیفتاده و تازه کار است تبلیغی هم برای آن نشده، ان شالله کارها منظمتر بشود بهتر هم میشود و شناخته میشویم طیفهای مختلفی بازدید کردهاند.خاطرهای هم از تولید سایت خود دارید؟دانیل پیترسون نویسنده و شرقشناس که استاد دانشگاه هم هست سایت را دیده بود و نظرات جالبی در فیسبوکش داده بود او ضمن تعریف از سایت به من توصیه کرده بود این کار را ادامه بدهم.
چرا برای مخاطب ایرانی کار نمیکنید؟مخاطب سایت غیر ایرانیها هستند چون هم موضوعات برای ایرانیها آشناست و باید اسلام و مسلمانان را به جهان غیرایرانی معرفی کرد و دوم اینکه ایرانیان کمی حساستر هستند مثلا چرا فلان کاراکتر مثبت چاق است چرا فلانی سبیل دارد و چرا و.. خیلی روی این امور ریز میشوند و حساس هستند اما ان شالله کار که شناخته شد و جلو رفت، قرار است به زبانهای فارسی و عربی و اردو هم داشته باشیمدر حال حاضر سایت به چه زبانهایی است؟فنلاندی ، برمهای، لهستانی، چینی و انگلیسی که انکلیسی زبان اصلی سایت هست.منبع: ماهنامه رایانما
زمانبندی انتشار: 11 اسفند 1394 - 14:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]