واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جواد لاریجانی: در ایران نوجوانان اعدام نمیشوند
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه انتخابات اخیر را تجربه بزرگ دموکراسی ایرانیان خواند و گفت: ایران در تجربه دموکراسی به تقلید محض از غرب نخواهد پرداخت.
کد خبر: ۵۷۱۷۴۳
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۷ - 01 March 2016
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه انتخابات اخیر را تجربه بزرگ دموکراسی ایرانیان خواند و گفت: ایران در تجربه دموکراسی به تقلید محض از غرب نخواهد پرداخت.
به گزارش ایسنا، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه که برای شرکت در سی و یکمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل به ژنو رفته است در گفتوگو با شبکه خبری سیانان در پاسخ به سئوالی درباره نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی و روی کار آمدن لیست اصلاحطلبان به عنوان نمایندگان تهران در این مجلس، گفت: به طور قطع رئیس جمهور روحانی با توجه به این نتایج احساس قدرت بیشتری خواهد کرد؛ چرا که توافق هستهای تأیید مجلس قبلی را نیز بدست آورد؛ بنابراین تمام ملت برای حمایت از مذاکرات هستهای رئیس جمهور با گروه 1+5 متحد شدهاند.
وی ادامه داد: اما من فکر میکنم که مسائل مهم دیگری نیز در این انتخابات وجود دارد. تمام عوامل و احزاب از طیفهای سیاسی مختلف مشتاقانه در این انتخابات شرکت کردهاند؛ بنابراین از نظر من این یک پیروزی بزرگ برای فرآیند دموکراتیک است، البته واضح است که در هر انتخاباتی یک برنده و بازنده وجود دارد.
لاریجانی در پاسخ به سئوالی درباره اظهارات حسن روحانی پس از برگزاری انتخابات که گفته بود رقابت پایان یافته و زمان باز شدن فصلی جدید در توسعه اقتصاد ایران بر اساس تواناییهای داخلی و فرصتهای بینالمللی فرا رسیده است، گفت: اغلب کسانی که در این انتخابات رأی دادهاند خواستار تغییر هستند و حوزهای که بیشترین انتظار تغییر در آن را دارند اقتصاد است؛ بنابراین حالا که تحریمها برداشته شده و قدرتهای غربی پایبند به تعهداتی هستند که در توافق با روحانی به آن دست یافتند ما باید توجه کنیم که زمان توسعه اقتصادی است، اما اقتصاد ما باید از داخل تقویت شود و باید از طریق دکترین توسعه اقتصادیمان رشد کند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه کشورمان در پاسخ به سئوال دیگری درباره خواست مردم ایران برای افزایش آزادیهای مدنی بیان کرد: من فکر میکنم این چیزی است که تمام ملتها خواهان آن هستند و تمام شهروندان کشور آن را خواستارند و این تنها محدود به ایران نیست، بلکه مردم آمریکا نیز خواهان شرایط بهتری در این زمینه هستند.
وی افزود: ما از آن استقبال میکنیم. ما در دموکراسی به دنبال رشد هستیم. من فکر میکنم هر بار که یک انتخابات دموکراتیک برگزار میشود ما یک پله به سمت رشد برداشتهایم، اما اولویت ملت ما زمانی که به شعارهای تمام عوامل شامل میانهروها، اصلاحطلبان و اصولگرایان نگاه میکنیم اقتصاد است. همهشان وعده توسعه اقتصادی را دادهاند، بنابراین از نظر من این مساله اول کشور ماست.
لاریجانی همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه تغییراتی که محمد خاتمی رییس جمهور پیشین ایران در زمینه آزادیهای سیاسی و مدنی در ایران بنیان گذاشت محقق نشد گفت: رقابت میان اصلاحطلبان و اصولگرایان یک رقابت سالم است. در غیر این صورت چرا ما باید تغییرات دموکراتیک داشته باشیم. من فکر میکنم خدماتی که رییس جمهور خاتمی به ایران کرد هیچ گاه از صحنه سیاسی پاک نمیشود و وی برای توسعه زندگی اجتماعی و مدنی مردم ایران بهطور جدی همکاری کرده است و هر رییسجمهوری همکاری خاص خود را در توسعه و گسترش کشور دارد.
وی در ادامه گفت: در نهایت باید بگویم که قدرت از یک گروه به گروهی دیگر از طریق یک انتخابات دموکراتیک منتقل شده است و جهان باید به آن عادت کند. یک استنباط وجود دارد که میگوید که اگر مدل غربی باشید میتوانید دموکراسی داشته باشید اما تجربه ما به ویژه برای جهان اسلام فرصتهایی به همراه دارد؛ اینکه برای داشتن دموکراسی نباید غربی باشید یا اینکه سلفی یا عضو داعش باشید. شما میتوانید یک مدل دیگر انتخاب کنید که هم دموکراتیک و هم اسلامی است.
لاریجانی در ادامه این گفتوگو در پاسخ به سئوال کریستین امانپور خبرنگار سیانان درباره شمار اعدامها در ایران، اعدام نوجوانان و اعدام برای جرایم مواد مخدر، گفت: متأسفانه 90 درصد اعدامها در ایران به دلیل جرایم مرتبط با قاچاق مواد مخدر است و ما برای تغییر این قانون تلاش میکنیم قانونی که فکر میکنم تاکنون نتیجه مورد نظر را در پی نداشته است. درباره اعدام نوجوانان نیز باید بگویم که ما در حال حاضر نیز چنین کاری انجام نمیدهیم.
وی در پاسخ به سئوالی درباره برخی گزارشات مبنی بر اعدام تمام مردان یک روستا به دلیل جرایم مربوط به قاچاق مواد مخدر، اظهار کرد: شما باید بدانید که جمعیت مردان روستایی که تنها 5 یا 6 خانواده در آن زندگی میکنند 5،6 نفر خواهد بود که ممکن است همگی در جرایم مواد مخدری دست داشته باشند، اما من این موضوع را پیگیری میکنم؛ چرا که در رسانههای ایران نیز شاهد خبرهایی در این زمینه بودهام. این تمام جامعه نیست، هرچند که قطعاً شمار اعدامها بالاست که اغلب هم مربوط به قاچاق مواد مخدر است اما میتواند یک روستا کوچک هم باشد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تصریح کرد: من معتقدم قانونی که نتیجه مورد نظر را در پی ندارد باید تغییر کند. ما در این میان به دو چیز نیاز داریم؛ یک مبارزه ملی با قاچاق مواد مخدر چون مواد مخدری که در افغانستان کاشت و برداشت میشود در نهایت به خارج از این کشور میرود که ما قربانی این مسیر هستیم و از طرف دیگر نیز باید با معضل اعتیاد در سطح کشور مقابله کنیم.
وی در پاسخ به این سئوال که منظور شما از تغییر این قانون توقف اعدامهای مرتبط با جرایم مواد مخدر است، گفت: بله. چون سبب میشود تا 90 درصد اعدامها حذف شود و این یک کاهش چشمگیر است. این یک گام بزرگ برای محقق کردن این رویکرد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]