تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منافق به آنچه مؤمنان بواسطه آن خوشبخت مى‏شوند، ميلى ندارد، ولى خوشبخت سفارش به تق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820858162




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روان‌درمانی، درمان اصلی اعتیاد است


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: روان‌درمانی، درمان اصلی اعتیاد است
فرید براتی‌سده
کد خبر: ۵۷۱۴۹۲
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۳ - 29 February 2016


شیوه‌های مختلف درمان معتادان همیشه موضوعی بوده است که مسئولان و کارشناسان اختلاف‌نظرهایی در موردش دارند، اما موضوعی که بیشتر کارشناسان در مورد آن اتفاق‌نظر دارند این است که روان‌درمانی و کار روانشناسی برای درمان اعتیاد بهترین راهکار است که به گفته برخی کارشناسان این شیوه در بیشتر کلینیک‌ها و مراکز درمانی کشور ما انجام نمی‌شود.

شاید در نگاه اول «پاک شدن» تنها برای جسم باشد، اما زمانی که کار درمانی تنها روی جسم صورت گیرد و روح و روان فرد بیمار همچنان درگیر باشد، معتاد بعد از ترک باز هم به چرخه اعتیاد بازمی‌گردد. به گفته بیوک تاجری، مدیر گروه کارشناس‌ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی کرج در مورد اعتیاد، روان‌درمانی در کشور ما وجود ندارد؛ به همین دلیل کلینیک‌های ترک اعتیاد یکی از علل اصلی اعتیاد در کشور هستند؛ زیرا کار درمانی را به‌درستی انجام نمی‌دهند.

همچنین فرید براتی‌سده، مدیرکل سابق درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر می‌گوید: «درمان اعتیاد مجموعه‌ای از کارهایی است که باید با هم انجام شود. اینکه افراد فکر کنند ترک فیزیکی تنها راه درمان است باور غلط و عامیانه‌ای است؛ زیرا اعتیاد بیشتر از اینکه بیماری جسمی باشد، بیماری روحی است.»

 او به «فرهیختگان» می‌گوید: «در تمامی مراکز درمان پروتکل‌های کاردرمانی، روانشناسی و روان‌درمانی وجود دارد و تمامی مراکز موظف هستند که با توجه به پروتکل‌ها عمل کنند، اما متاسفانه بیشتر کلینیک‌ها یا مراکز درمانی خلاف پروتکل‌هایشان عمل می‌کنند.»

براتی‌سده با بیان اینکه نبود نظارت کافی بزرگترین مشکلی است که در مراکز وجود دارد، تاکید می‌کند: «مسئولان باید بر نحوه اداره کردن مراکز نظارت داشته باشند که آیا مراکز براساس پروتکل‌هایشان کار انجام می‌دهند یا خیر. نه اینکه از زمانی که مجوز کار مراکز صادر می‌شود دیگر کاری به کارشان نداشته باشند، تا زمانی که اتفاق ناگواری رخ دهد.»

او معتقد است: «اصلی‌ترین بخش درمان اعتیاد، روان‌درمانی و کارهای روانشناسی است که این قسمت از درمان خیلی ضعیف انجام می‌شود و می‌توان به جرات گفت که در بیشتر کلینیک‌ها و مراکز درمان اعتیاد اصلا کار روان‌درمانی انجام نمی‌شود.»

 براتی‌سده در مورد مصرف متادون و شربت تریاک در کلینیک‌ها می‌گوید: «روش استفاده از متادون در کشور ما از ابتدا غلط بود، زیرا متادون باید در سم‌زدایی مورد استفاده قرار گیرد، نه اینکه به عنوان درمان نگهدارنده استفاده شود.» متادون مدت‌هاست که در کشورهای مختلف تنها در سم‌زدایی استفاده می‌شود و فرد بیمار بعد از به پایان رساندن دوران سم‌زدایی هرگز وابستگی به مصرف متادون ندارد، اما در کشور ما دقیقا برعکس تمام پروتکل‌‌های جهانی عمل می‌شود.»

 او می‌گوید: «شاید یکی از دلایلی که از متادون‌درمانی در کشور ما استقبال زیادی شده، نبود روان‌درمانی قوی است. زیرا روان‌درمانی در کشور ما خیلی ضعیف انجام می‌شود، به همین دلیل باید به روش‌های غیراستاندارد دیگر متوسل شوند.»






















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن