تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835140121
نقش تعیین کننده تلگرام در رقابت لیست های انتخاباتی
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نقش تعیین کننده تلگرام در رقابت لیست های انتخاباتی
در طی دو سال و اندی بعد از آخرین رای گیری در ایران اتفاقی در ایران رخ داد که به نظر باید با واژگان تخصصی تازه ای آن را تعریف و تحلیل کرد. در این دو سال پدیده ای در ایران ظهور کرد که حالا بسیاری آن را پیروز اصلی انتخابات 7 اسفند می دانند؛ تلگرام!
کد خبر: ۵۷۱۴۴۵
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۱ - 29 February 2016
محمد جلائی- تحریریه اطلس خبر/ بعد از گذشت دو روز از پنجمین انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین سپری شدن ساعت های پر استرس اعلام نتایج حالا کم کم به آخرین نقطه ماجرای انتخابات 7 اسفند 94 می رسیم. حالا نمایندگان بازنده و برنده تکلیف خود را کم و بیش می دانند و رسانه ها به راحتی میتوانند پیروز میدان انتخابات را اعلام کنند.
انتخابات را می توان داربی سیاستمداران ایران دانست. بازی مهمی که هر چند سال یکبار در انتظار آنند تا خودی نشان رقیب دهند و همچنین میزان توجه جامعه نسبت به خود را بسنجند. در این بازی مهم و حساس آنچه که حائز اهمیت بسیاری است، تبلیغات کاندیدا های انتخابات است. با نگاهی به سیر تاریخی انتخابات نه در ایران که در جهان می توان فهمید که روز های تبلیغات چه روز های مهم و موثری اند.
تبلیغات نامزد های انتخابات در ایران تا همین چند سال پیش به شکل سنتی و البته متداول خود پیگیری می شد. نامزد ها در یک هفته منتهی به روز رای گیری مبلغی را به چاپ تراکت و پوستر و نهایتا بروشور تخصیص می دادند و در صورت شهرت بالای یک نامزد یا وضعیت مالی خوب آن یک یا دو جلسه میتینگ تبلیغاتی در محلی برگزار می شد و کاندیدا تبلیغات خود را در همین سطح انجام می داد.
این شکل از تبلیغات حتی تا یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری نیز تداوم داشت. اما در طی دو سال و اندی بعد از آخرین رای گیری در ایران اتفاقی در ایران رخ داد که به نظر باید با واژگان تخصصی تازه ای آن را تعریف و تحلیل کرد. در این دو سال پدیده ای در ایران ظهور کرد که حالا بسیاری آن را پیروز اصلی انتخابات 7 اسفند می دانند؛ تلگرام!
یک نرم افزار پیام رسان که در آغاز به کار خود چیزی شبیه به نرم افزار های با سابقه تر مثل واتسآپ و وایبر می نمود اما با گذشت زمان و تولید تدریجی امکانات تازه و کاربردی به وسیله شرکت تولید کننده این نرم افزار نوع نگاه مردم به این پدیده عوض شد و این عزیز کرده اینترنتی تا جایی پیشرفت کرد که توانست جای تراکت و پوستر و میتینگ و... را بگیرد و میدان اصلی بازی حساس تبلیغات انتخاباتی شود!
در هفته های پیش از 7 اسفند، کاندیدا های حاضر در انتخابات در اقصا نقاط کشور متوسل به این نرم افزار شدند و از اصولگرا ترین تا اصلاحطلب ترین ، از جوان ترین تا پیر ترین ، از کاندیدا های پایتخت تا نامزد های شهر های کوچک کشور همگی تلگرام را بهترین و راحت ترین و احتمالا کارآمد ترین گزینه برای تبلیغ از خود یافتند و با انتشار تصاویر دیجیتالی پوستر های خود به جمع چهره های سیاسی تلگرام پیوستند.
تلگرام، رسانه محبوب انتخابات 7 اسفند
قادر باستانی، مدرس علوم ارتباطات طی یادداشتی در ایلنا نوشت: «همه کسانی که در رأی گیری شرکت کردند، شاهد استفاده مردم از موبایل هنگام نوشتن برگ رای بودند. تلگرام، رسانه موبایلی محبوب این روزها، کانال ارتباطی مردم با یکدیگر بود. نخبگان تاثیرگذار از طریق تولید محتوا و انتشار آن از طریق کانالهای موجود در تلگرام، شبکهای بسیار گسترده و نامرئی در سراسر کشور ایجاد کرده بودند. توجیه و اقناع رأی دهندگان برای دادن رأی لیستی، در این شبکه صورت گرفت.
مردم ما معمولاً به کسی که مشهور نیست و نمی شناسند، رأی نمی دهند، اما چنان محتواهای جذاب و اثربخشی توسط رهبران افکار عمومی تولید و پخش شد که اکثریت مردم توجیه شدند و به اشخاصی که نمی شناختند، در لیست مجلس و به افرادی که نمی خواستند، در لیست خبرگان رأی دادند. این کار در حالی به انجام رسید که رسانههای پُرتعداد اصولگرایان و در رأس آن سازمان صدا و سیما، همه توش و توان خود را بر تخریب متمرکز کرده بودند و با متهم کردن ارائه کنندگان لیست به عامل انگلیس بودن، تبلیغات منفی پُردامنهای را سامان داده و با قدرت پیش میبردند.»
هفته تبلیغات برای بسیاری از نامزد ها همراه با پرداخت هزینه های کلان نیز دارد. به خصوص اگر نامزدی در شهر بزرگی کاندیدا شده باشد یا اینکه رقیب او توانایی مالی بهتری نسبت به او داشته باشد که عملا دست کاندیدا بسته خواهد بود و گار برای این کاندیدا سخت خواهد شد.
این کارشناس ارتباطات درباره تاثیر تلگرام بر کاهش هزینه های پرداحتی کاندیدا ها در روز های تبلیغات نوشت: «شبکههای اجتماعی اینترنتی، هزینههای حضور در صحنه انتخابات را برای افراد تازه وارد به شدت کاهش داد. گروه هایی که به دلیل مضیقه هایی مالی، نمی توانستند پول خرج کنند و حضور مؤثری در رقابت انتخاباتی داشته باشند، توان آن را یافتند که فضاهای شبکه ای جدید برای مشارکت و قلمروافزایی خود ایجاد کنند. سرمایه اطلاعاتی و کانالهای کم هزینه ارتباطی مانند تلگرام که توسط اینترنت فراهم شده، فرصت مغتنم برای اشخاص و گروههای سیاسی بود تا از کارایی تکنولوژی های جدید بهره ببرند.»
وی همچنین درباره تاثیر تلگرام بر کاهش نابرابری بین گروه های سیاسی و شهروندان نوشت: «اینترنت شکاف آگاهی و نابرابریهای سیاسی میان شهروندان و گروه ها را کاهش داد و به عاملی برای افزایش میزان اطلاعات در دسترس و همچنین کثرت منابع و محتواهای سیاسی تبدیل شد که تاکنون فقط در اختیار نخبگان سیاسی بوده است. اینترنت میدان رقابت برابر برای احزاب را فراهم ساخت و قدرت پویایی سیاسی در جامعه را افزایش داد.
امروز به برکت اینترنت و رسانههای آنلاین مثل تلگرام، دیگر همه تریبون دارند؛ میگویند و میشنوند. فناوریهای دوسویه ارتباطی، قاعده بازی را به هم زد. اینک کنترل سیستمهای ارتباطی از تولیدکننده پیام به مصرفکننده پیام یا مخاطب منتقل شده است. دیگر مرکزیت ارتباط با فرستندههای پیام نیست، با افراد است. از طرف دیگر، ارتباطات مثل پُست، سفارشپذیر شده است و میتواند پیام دلخواه هرکسی را فقط به خود او برساند. هر چه فناوری ارتباطی پیشرفتهتر میشود، نقش مردم، پُررنگتر جلوه میکند و واقعاً سخت است برای کسانی که یک عمر، یکسویه سخن گفتهاند، اکنون باید با مخاطب تعامل کنند و سخنان او را همسنگ سخنان خود، گوش فرادهند. اما امروز کسانی که به پیام خود ارزش قائل هستند، و دوست دارند از دایره ارتباطی جامعه، ناخواسته حذف نشوند، مجبورند تعامل را بپذیرند.»
تلگرام، بلای جان چاپخانه ها
انتخابات در ایران طی سالهای گذشته جدای از اینکه فضای بسیار خوبی برای رشد و اعتلای سیاست در کشور و همچنین نزدیکی بیشتر شهروندان به بدنه سیاسی کشور و این دست رخداد های مثبت بوده است، فرصت خوبی نیز برای فعالان صنعت چاپ بوده تا با چاپ تراکت و پوستر کاندیدا های انتخابات اندکی سرعت چرخ اقتصاد را افزایش دهند و با وارد شدن پول به این صنعت کمی وضعیت این صنعت مهم بهبود یابد.
عیب تلگرام در کنار تمام حسناتش گریبان این صنعت را گرفت و آنطور که پیداست چاپخانه ها رضایت چندانی از فصل کاری اخیر خود ندارند.
جلال ذکایی، مدیرکل سابق دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این باره و در تحلیل وضعیت گردش مالی چاپخانه ها در سال 94 به ایلنا گفت: «انتظاری که چاپخانهها از رویداد انتخاباتی در 7 اسفند داشته؛ گریزی زد و یادآور شد: پیش از این انتظار داشتیم باتوجه به تحرکات انتخاباتی و سفارشهای اقلام تبلیغاتی نامزدها دستکم به طور موقت روکود صنعت چاپ به پویایی مبدل شود، اما باتوجه به ورود نامزدها به دنیای مجازی و گردش تبلیغات در اینترنت، تلگرام و ... چنین اتفاقی نیفتاد و در دروهی انتخابات هم چندان تحرکی در چاپخانهها جریان نداشت. البته تا حدودی پیشبینی حضور بیشتر نامزدها در فضای مجازی و اینترنت نسبت به کارهای چاپی را داشتیم، اما به هر حال به عنوان درمانی موقت و هرچند زودگذر نه عمیق و ماندگار از آن غافل نبودیم.»
حالا انتخبات مجلسین در ایران پایان یافته است و تلگرام رسانه محبوب و عزیز کرده اینترنتی ایران است. با این حال باید منتظر بود و دید این نرم افزار پیام رسان تا چه اندازه می تواند گسترش یابد و البته باید دید تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم هم در میدان تلگرام پیگیری خواهد شد یا اینکه دنیای فناوری پدیده تازه ای برای سیاستمداران خواهد داشت ؟!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
نقش خاتمی در پیروزی لیست امید تعیین کننده بود
روز نو وزیر علوم دولت اصلاحات با بیان اینکه اصلاح طلبان علیرغم محدودیت ها و رقابت در یک موازنه نابرابر باز لیست مورد حمایت شان حایز بهترین آراء شد تاکید کرد رای مردم نشان داد که آنها همچنان علیرغم محدودیت ها و تنگناها حامی جریان اصلاحات و پشتیبان دولت هستند جعفر توفیقی در گفنقش رسانه در شکل گیری رفتارهای انتخاباتی تعیین کننده است
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گیلان با بیان اینکه توجه به جایگاه رسانه در تحقق مشارکت سیاسی مردم نقش بسزایی دارد گفت رسانه در چگونگی شکل گیری رفتارهای سیاسی و انتخاباتی موثر و تعیین کننده است معصومه نیک کار در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه گیلان بامردم نشان دادند پشتیبان دولت هستند/نقش خاتمی در پیروزی لیست امید تعیینکننده بود
گیل نگاه وزیر علوم دولت اصلاحات با بیان اینکه اصلاحطلبان علیرغم محدودیتها و رقابت در یک موازنه نابرابر باز لیست مورد حمایتشان حایز بهترین آراء شد تاکید کرد رای مردم نشان داد که آنها همچنان علیرغم محدودیتها و تنگناها حامی جریان اصلاحات و پشتیبان دولت هستند جعفر توفیقی با اانتخاب مردم نقش تعیین کننده ای در سرنوشت کشور دارد
وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر نقش مردم در تعیین سرنوشت کشور اظهار کرد حضور مردم پای صندوق های رأی نقش تعیین کننده ای دارد به گزارش سرویس اقتصادی صبح قزوین عباس آخوندی صبح امروز پس از انداختن رأی خود در صندوق با اشاره به نقش مردم در تعیین سرنوشت خود اظهار کرد حضور مردم پاینشست خبری لیست انتخاباتی یاران اعتدال و امید
نشست خبری لیست انتخاباتی یاران اعتدال و امید نشست خبری لیست انتخاباتی یاران اعتدال و امید در خبرگزاری دانشجویان ایران برگزار شد به گزارش نامه نیوز در این نشست خبری سیدمحمد میرلوحی سخنگوی ستاد انتخاباتی اصلاح طلبان علی صوفی رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان آذر منصوری قاپست انتخاباتی مذاکره کننده هسته ای
پست انتخاباتی مذاکره کننده هسته ای مدیرکل سیاسی و امنیت بینالملل وزارت امور خارجه و از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان در صفحه اینستاگرام خود مطلبی انتخاباتی منتشر کرد خبرگزاری ایسنا مدیرکل سیاسی و امنیت بینالملل وزارت امور خارجه و از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای کسردار نقدی: مردم ایران جنازه نیستند که انگلیس برای آنها لیست تعیین کنند
سردار نقدی مردم ایران جنازه نیستند که انگلیس برای آنها لیست تعیین کنند رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر اینکه مردم ایران جنازه نیستند که انگلیسیها برای آنها لیست تعیین کنند گفت انتخابات مجلس دهم حادثهای تاریخی در تعیین سرنوشت انقلاب است خبرگزاری فارس سردار محمدرضا نقاللهیان: هر نتیجهای از انتخابات مورد احترام و تعیین کننده است
جمعه ۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷ ۱۱ یک نماینده سابق مجلس و عضو ائتلاف اصولگرایان حضور مردم در پای صندوقهای رای را بسیار چشمگیر و حاکی از پیوند مردم با نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت که با انتخابات سالم نتیجه انتخابات هر چه باشد مورد احترام و تعیینکننده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری داناظهار نظرهای امروز انتخاباتی، راز سقوط دختر والیبالیست و بقیه اخبار پربازدید 2 اسفند خبرآنلاین
اظهار نظرهای امروز انتخاباتی راز سقوط دختر والیبالیست و بقیه اخبار پربازدید 2 اسفند خبرآنلاین سیاست > احزاب و شخصیتها - تصاویر کشف تعداد پنج کامیون در مرز گمرک شلمچه که با هوشیاری ماموران گمرک شناسایی شد میوه عبور خارجی در داخل تخلیه و به جای آن پیاز سیب زمینی کنتایج نهایی انتخابات خبرگان در 5 استان/رقابت تنگاتنگ نامزدهای جامعتین با لیست امید و خبرگان مردم
نتایج نهایی انتخابات خبرگان در 5 استان رقابت تنگاتنگ نامزدهای جامعتین با لیست امید و خبرگان مردم سیاست > انتخابات - نتایج نهایی انتخابات خبرگان رهبری تا کنون در 5 استان خراسان جنوبی سیستان و بلوچستان مرکزی کهکیلویه و بویراحمد و گلستان اعلام شده است به گزارش خبرآن-
سیاسی
پربازدیدترینها