تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805275199




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محمدصادق کوشکی: ادبیات سیاسی ما باید برآمده از دین باشد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: محمدصادق کوشکی: ادبیات سیاسی ما باید برآمده از دین باشد
محمدصادق کوشکی گفت: ادبیات سیاسی ما باید برآمده از ادبیات دینی‌مان باشد و آنچه در ادبیات سیاسی دنیا مرسوم و رایج است، الزاماً برای نظام و انقلاب ما کارآمد نخواهد بود.
به گزارش نامه‌نیوز، رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با مردم نجف‌آباد استفاده از دوگانه «تندرو و میانه‌رو» را برگرفته از ادبیات سیاسی دشمنان خواندند. ایشان با بیان اینکه «میانه روی» در برابر «انحراف» است و نه «تندروی» تصریح کردند: «تندروی در صراط مستقیم چیز بدی نیست. آنهایی که میگویند تندرو، منظورشان کسانی است که در راه انقلاب مصمّم‌تر و پایدارترند؛ حزب‌اللّهی‌ها را می‌گویند تندرو. میانه‌رو [هم‌] کسی است که در مقابل آنها تسلیم باشد.» در تشریح این بیانات رهبری با دکتر محمدصادق کوشکی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفتگویی انجام داده ایم که از نظر می گذرد؛

کوشکی در تشریح بیانات مقام معظم رهبری درباره عدم استفاده از ادبیات سیاسی دشمن به خبرنگار مهرگفت: یکی از نکاتی که در انقلاب اسلامی و پس از آن جمهوری اسلامی به عنوان مبنا قرار گرفته است، این است که ادبیات سیاسی ما باید برآمده از ادبیات دینی مان باشد؛ یعنی اینکه آنچه که در ادبیات سیاسی دنیا مرسوم و رایج است الزاما برای نظام و انقلاب ما کارآمد نخواهد بود.

وی افزود: به همین خاطر می بینیم حضرت امام(ره) در مقاطع مختلف از واژه هایی که برای بیان قطب بندی های جهان استفاه می شد، استفاده نمی کردند بلکه از مفاهیم قرآنی مانند جهان استکبار، مستکبرین، مستضعف و امثالهم استفاده می کردند. انقلاب اسلامی می خواهد مفاهیم را هم مفاهیم متفاوتی بکند.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد: به همین خاطر وقتی از مفاهیم سیاسی دنیا از واژه میانه رو  و تندرو استفاده می شود، در چارچوب باورها و ارزش های غیر دینی چنین بحث هایی طرح می شود. ما در مفاهیم دینی تعبیری به معنای تندرو و میانه رو نداریم، اگر کسی تکالیف الهی را به دقت انجام دهد یک مکلفی است که توانسته سربلند در برابر خدا بیرون بیاید و اگر کسی وظایف و تکالیف خودش را در برابر خدا انجام ندهد آن وقت شرمنده و سر افکنده است. اگر کسی در انجام تکالیف الهی تندروی کند، بدین معنی که بخواهد با دقت و سرعت تکالیف الهی را انجام دهد این یک امتیاز است و در حوزه انجام تکالیف الهی تندروی را باید به عنوان یک ارزش تلقی نمود.

کوشکی تصریح کرد: معمولا کسانی که از این واژه ها (تندرو- میانه رو) استفاده می کنند، خیلی تعلقی به مبانی و مفاهیم دینی ندارند و شاید آشنایی با مفاهیم دینی ندارند؛ و الا ما در بیانات حضرت امام(ره) یا رهبر انقلاب هیچ وقت از این مفاهیم وارداتی نمی بینیم، بلکه از مفاهیمی استفاده می کنند که ریشه دینی و قرآنی دارد. مثل خودی و غیر خودی یا انقلابی و ضد انقلاب، اینها واژه هایی هستند که ریشه شان در فرهنگ و هویت دینی و ملی ماست.

این استاد دانشگاه تهران در مورد اینکه ادبیات سیاسی تندرو و میانه رو از چه اندیشه ای ناشی شده است گفت: این مفاهیم برآمده از ادبیات لیبرالیستی و ادبیات مارکسیستی است و براساس آن مبانی و ارزش هایی است که در آن دو عرصه وجود دارد. از گذشته تا به امروز در مقطعی که ادبیات چپ و مارکسیستی در برابر ادبیات لیبرالیستی مسلط بود، از مفاهیمی مثل تندرو و میانه رو استفاده شد که به نوعی معادل و برابر نهاد مفاهیمی مثل محافظه کاری یا نقطه مقابلش نیروهایی بود که به دنبال تغییر و دگرگونی کامل بودند؛ یعنی دوگانه محافظه کار و انقلابی یا دوگانه رفورمیسم و انقلابی. اینها واژه هایی بودند که تبدیل به میانه رو و تندرو شدند. حتی اگر دقت کنیم در نظام و انقلاب خودمان هم می بینیم که این واژه ها از سوی رادیوها و رسانه های بیگانه در ابتدای انقلاب و پس از آن در شبکه های ماهواره ای و بعضا سایت های بیگانه وارد ادبیات سیاسی برخی از چهره های ما شده است.

کوشکی در پایان گفت: این ادبیات سیاسی را معمولاً کسانی به کار می برند که تحت تاثیر فضای رسانه های بیگانه قرار می گیرند و آشنایی چندانی با مفاهیم بومی و دینی و اعتقادی ما ندارند و معمولا تسلیم می شوند و از این واژه ها استفاده می کنند.



منبع: مهر


۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن