واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: « گرد و غبارعربي» ناخوانده ميهماني ديگر!
روز گذشته دكتر معصومه ابتكار بالاخره رأي خود را به صندوق انداخت! شايد اين خبر ابتدا به ساكن خنثي و بيربط به نظر بيايد اما در وانفساي محيطزيست ميتواند خبري نويدبخش است!
نویسنده : علی خدایی بیجاری
روز گذشته دكتر معصومه ابتكار بالاخره رأي خود را به صندوق انداخت! شايد اين خبر ابتدا به ساكن خنثي و بيربط به نظر بيايد اما در وانفساي محيطزيست ميتواند خبري نويدبخش است! چراكه بنا به اظهارات كاركنان معترض اين سازمان، ابتكار تمام توش و توان خود را از زمان مسندنشيني بر كرسي رياست سازمان حفاظت محيطزيست، صرف راهي كردن نماينده همفكر و همحزب خود به مجلس شوراي اسلامي كرده است و اكنون كه زمان اين تلاش مذبوحانه (!) به پايان رسيده است، اگر خانم رئيس ازكجراهه پيش روي خود تغيير مسير دهد و چند صباح مسندنشيني را صرف رتق و فتق نمودن امورات جاريه در پست قانوني خود نمايد، ميتوان به جبران مافات اميدوار بود! يكي از مهمترين اين بحرانها، معضل مرگآفرين ريزگردها است كه اين روزها بسياري از استانها، به ويژه استان خوزستان را با چالشي جدي مواجه كرده است كه بيتوجهي دكتر ابتكار ورود عنقريب گرد و غباري است كه كارشناسان آن را «گرد و غبار عربي» اطلاق كردهاند!
ناگفته پيداست كه اهتمام سوء دكتر ابتكار به فعاليتهاي سياسي، تشديد بحرانهاي موجود و وخامت حال محيطزيست را در پي داشته است. همين امر يكي از مهمترين دلايل تجمع اعتراضآميز كاركنان اين سازمان بود. تجمعي كه كافي بود پرده از فعاليت مشكوك اين سازمان بردارد اما يكي از مهمترين مواردي كه موجبات چنين اعتراضي را رقم زده بود، اين بود كه «بودجه اين سازمان صرف كارهاي سياسي و تبليغاتي ميشود تا (مسئولان ارشد سازمان محيطزيست) بتوانند نمايندگان خود را به مجلس بفرستند.» اين كاركنان در آن زمان هشدار دادند كه «برخي از مديران (سازمان محيطزيست) ميخواهند با شعار حفاظت از محيط زيست وارد مجلس شوند». با اين حال سياسيبازيهاي خانم رئيس كه دنكيشوتوار در پي نابودي دشمنان فرضي است(!) وخامت حال محيط زيست را در پي داشته است كه در اين ميان معضل آلودگي شهرها و هجوم ريزگردهايي كه تا كنون تدبيري براي رفع آن صورت نگرفته است، هر روز قدرت اهريمني خود را افزايش داده و اين روزها در قالب «گرد و غبار عربي» در حال ورود به كشور و عرض اندامي ديگر است! در مقابل مانيفست خانم رئيس، كنار آمدن مردم با معضل ريزگردهاست! اما سؤالي كه در اين ميان به ذهن متبادر ميشود، اين است كه اگر قرار باشد مردم با معضلات زيست محيطي كنار بيايند چه نيازي است كه وي و مسئولان بيتدبير دولت در سازمان يادشده آقا بالا سر مردم شوند و به بهانه خدمتي ناكرده حقوق و مزاياي چند ميليوني دريافت كنند ؟!
گرد و غبار «عربي» در راه است
روز گذشته ضياءالدين شعاعي، مدير طرح ملي مقابله با پديده گرد و غبار سازمان حفاظت محيط زيست به «ايسنا» خبر داده بود كه گرد و غبار «عربي» در راه است! وي در تشريح اين خبر افزوده بودكه نگراني وقوع گرد و خاك پررنگ است و پيشبيني دقيق وضعيت گرد و غبار كشور در سال جاري زود است و هنوز امكان پيشبيني آن وجود ندارد، تنها نكته روشن و قابل ذكر آن است كه وضعيت رطوبت عراق و عربستان مناسب نيست و احتمال وقوع گرد و غبار عربي وجود دارد. شعاعي از احتمال وقوع گرد و خاك شديد در كشور با منشأ خارجي از كشورهاي عربستان و عراق خبر داده و گفته بود: احتمال وقوع گرد و غبار در نيمه اول اسفند جاري در كشور وجود دارد كه شرايط نامساعد عراق به لحاظ رطوبت در وقوع اين پديده تأثيرگذار خواهد بود. در اين مقطع باد جنوبي عربستان نيز وارد كشور ميشود و در امتداد خليجفارس حركت و از منشأ بينالنهرين بارگيري ميكند، به طور كلي همه بادهاي غربي به سمت ايران حركت ميكنند كه موقتي خواهد بود و طي يك يا دو روز اصلاح خواهد شد.
سرعت حلزوني دولت و هجوم برقآساي ريزگردها
عجيب است كه خانم رئيس كه گويا از خواب غفلت تازه بيدار شده، شب جمعه در كانال رسمي تلگرام خود از بخشي از اقدامات دولت براي مقابله با گرد و غبار طي سال جاري براي استان خوزستان خبر داده بود و با خبري نخنما شده و قديمي مجدداً مدعي شده بود كه مطالعات مربوط به شناسايي كانونهاي گرد و غبار در اين استان تكميل شده و عمليات اجرايي زير بر مبناي اطلاعات عملي آغاز شده است. غافل از آنكه سرعت رشد و فراگيري ريزگردها در كشور، در مقايسه با سرعت حلزوني سازمان محيطزيست و ساير دستگاههاي دولتي، نسبت زمين و آسمان است! ضمن آنكه انتهاي خبر حاكي از آن است كه از اين سازمان و مسئولان سياسيباز آن آبي گرم نميشود، چراكه دكتر ابتكار در پايان خبر ميگويد كه منشأ داخلي گرد و غبار در استان خوزستان در حال حاضر حدود ۴۵۰ هزار هكتار است و حتي اگر ورود گرد و غبار از كانونهاي خارجي نيز متوقف شود، عمليات تثبيت خاك براي منشأ داخلي، زمان و اعتبارات لازم خود را ميطلبد. با اين اوصاف وعده و وعيد فوق، حكايت بيتالمثلي است كه در آن پيرزن بيمار به وعده و وعيد فرزند خود براي يافتن چهارپا و بردن مادر نزد طبيب ميگويد «تا تو فكر خر بكني ننه، منو در بدر ميكني ننه!»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]