محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843840813
سرنوشت وکالت در ایران؛ به بهانه هفتم اسفند، روز وکیل مدافع
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
سرنوشت وکالت در ایران؛ به بهانه هفتم اسفند، روز وکیل مدافع وبلاگ > زمانی درمزاری، محمدرضا - سالهاست که"هفتم اسفند، روز وکیل مدافع" نام گرفته و جشن استقلال کانون وکلای دادگستری به سنت هر سال، با تشریفات معمول و متعارف برگزار می گردد تا یادی باشد از این روز و نمادی از استقلال مورد تاکید کانون های وکلای دادگستری و نیز فرصتی برای گردهمایی و هم افزایی مورد انتظار وکلاء و حقوقدانان در این باره. بی آنکه در مقام قضاوت، نقد و اعلام نظر نسبت به وضعیت استقلال کانون های وکلای دادگستری و نهاد وکالت در کشور برآئیم، با طرح بیست پرسش اساسی در حوزه وکالت در ایران، نظر حقوقدانان و وکلای محترم دادگستری را نسبت بدان جلب می نمائیم. این سئوالات در راستای" طرح آسیب شناسی نهاد وکالت در ایران" به بهانۀ "هفتم اسفند، روز وکیل مدافع " با جلب نظر حقوقدانان و وکلای دادگستری سراسر کشور مطرح شده که در پی خواهد آمد...
سالهاست که"هفتم اسفند، روز وکیل مدافع" نام گرفته و جشن استقلال کانون وکلای دادگستری به سنت هر سال، با تشریفات معمول و متعارف برگزار می گردد تا یادی باشد از این روز و نمادی از استقلال مورد تاکید کانون های وکلای دادگستری و نیز فرصتی برای گردهمایی و هم افزایی مورد انتظار وکلاء و حقوقدانان در این باره. در این میان، بسیاری از وکلای دادگستری در بستر بیماری آرمیده یا روی از نقاب برکشیده و در خاک آرمیده اند، برخی به کسوت بازنشستگی درآمده، بعضی، در زندان و محبوس در حبس و گوشۀ عزلت و فرقت از جامعۀ حرفه ای و بسیاری از وکلای مدافع نیز در پی دفاع از موکلین خویش، چون نگارنده، تحت تعقیب و محاکمه قرار گرفته و سرنوشت مشابه ای در انتظار دیگر وکلای مدافع می تواند باشد و صد البته، وجدان بیدار تاریخ، افکار عمومی و رسانه ها در این باره، به درستی نیز قضاوت خواهند کرد...!
بسیاری از وکلای دادگستری قائل به رعایت شئونات حرفه ای و اخلاقی وکالت از هر حیث و جهت بوده و برخی دیگر نیز، گویا خود را فارغ از هرگونه آداب حرفه ای وکالت و رعایت اخلاق حرفه ای وکالت دانسته و موجبات وَهن و بدنامی احتمالی و تدریجی جامعه صنفی وکالت و زوال اعتبار قانونی،حقوقی، عرفی، ملی و بین المللی آن را، بتدریج، فراهم خواهند آورد.! بسیاری از همکاران محترم، شرافت حرفه ای خویش را وثیقۀ سوگند اتیانی خود قرار داده و بسیاری دیگر از آنها، گویی، آنرا به سرعت و در عمل، به بوتۀ نسیان سپرده اند و وکالت و تحصیل ثروت و تبدیل شدن به قهرمان پرونده ها و مناسبات کاری خویش را به هر شکل و نوعی، در دستور کار خود قرار داده و" هدف ، وسیله" را در نگاه آنها توجیه می کند؟!
حضور و نقش کم رنگ وکلای دادگستری و نهادهای وکالت در کشور در نظام تقنینی و قانونگذاری و مراکز تنقیح قوانین و دولت، خود زمینه های تصویب و بدعت تقنینی چون اصلاح قانون مصوب و لازم الاجرای آئین دادرسی کیفری و ماده 48 و تبصره ذیل آن و مانند آنها را فراهم آورده است؟ نقش کم رنگ وکلای دادگستری و جامعه صنفی وکالت نسبت به تحولات تقنینی و صنفی و واگرایی فزایندۀ آنها و مواضع انفعالی و غیرمسئولانۀ بسیاری از همکاران محترم نسبت به تحولات مزبور و بی توجهی نقش کنشگرانۀ حقوقی و قانونی خویش، جایگاه و اثر بخشی آنرا در بین مردم و مسئولان کم رنگ تر خواهد ساخت که شایسته جایگاه حرفه ای و تعهدات صنفی آنها نیز نخواهد بود.
ساخت و نمایش روزافزونِ سریال و برنامه های مغایر با شئونات حرفه ای وکالت و وکلای محترم دادگستری از سوی برخی از رسانه ها و انتشار ادواری بعضی از گزارشات و اخبار نسبت به تخلفات احتمالی برخی از وکلای دادگستری و القاء و تعمیم عملی آن نسبت به دیگر وکلاء و جامعه صنفی وکالت، همراه با مواضع انفعالی و غیرمسئولانه بسیاری از مسئولان و وکلای دادگستری و نهادهای صنفی وکالت در کشور در این باره، می تواند زنگ خطری در جهت زوال تدریجی و روزافزون این صنف به مانند تقابل عرفی و متعارف بین کانون های وکلای دادگستری و مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه و وکلای آن دو نهاد و اختلافات پیش روی کانون وکلای دادگستری مرکز و اسکودا باشد.!
تعقیب و محاکمۀ وکلای مدافع و عدم رعایت مصونیت وکلای دادگستری از تعرض برابر قانون و نیز عدم حمایت صنفی و حرفه ای مناسب و موثر نهادهای وکالت و همکاران محترم وکیل از وکلای مدافع تحت پیگرد و مشکلات پیش روی آنها و خانواده های آنان، خود حکایت تاسف آور دیگری نسبت به وضعیت وکلای مدافع و مواضع انفعالی نهاد وکالت در کشور نسبت به آنها می باشد!. علاوه بر این،انحصار در مناصب و مسئولیت های حرفه ای وکالت و عدم مشارکت بسیاری از وکلای جوان و فرهیخته، متخصص و کارآمد در هدایت جامعه صنفی کشور درعمل و قرار داشتن آنها در انزوای حرفه ای و مدیریتی نسبت به نهاد وکالت،همراه با نقش تشریفاتی و غیر موثر بسیاری از اقدامات و برنامه های نهادهای فعال در حوزه وکالت در کشور، خود بر زنگ خطر وضعیت و سرنوشت وکالت در ایران خواهد افزود و سرنوشت و آتیۀ آنرابیش از پیش در هاله ای از ابهام قرار خواهد داد...! از اینرو، مطالعه، بررسی و پژوهش در خصوص " وضعیت وکالت و آسیب شناسی آن در ایران"، از اهمیت شایانی برخوردار است.
" استقلال کانون های وکلای دادگستری"؛ اصل مورد تاکید وکلای دادگستری و وکلای مدافع بوده و آنرا را ملازمه با حق دفاع و وکالت وکلای مدافع می نامند. به باور نگارنده، "مثلث استقلال وکالت" ؛ " استقلال وکیل، استقلال وکالت و استقلال کانون وکلای دادگستری"؛ در جامعه بوده که بدون تحقق توامان هریک، ادعای استقلال کانون های وکلای دادگستری، شعار غیرواقع، بی اساس و نادرستی بیش نیست.! بی آنکه در مقام قضاوت، نقد و اعلام نظر نسبت به وضعیت استقلال کانون های وکلای دادگستری و نهاد وکالت در کشور برآئیم، با طرح بیست پرسش اساسی در حوزه وکالت در ایران، نظر حقوقدانان و وکلای محترم دادگستری را نسبت بدان جلب می نمائیم.
این سئوالات در راستای" طرح آسیب شناسی نهاد وکالت در ایران" به بهانۀ "هفتم اسفند، روز وکیل مدافع " مطرح شده که از سوی موسسه حقوقی و وبین المللی زمانی و با استفاده از دیدگاههای و تجربیات حرفه ای حقوقدانان و وکلای محترم دادگستری سراسر کشور، در دستور مطالعه، بررسی و پژوهش قرار دارد. اهم سئوالات مطروحه در این باره، عبارتنداز:
1- استقلال کانون های وکلای دادگستری به چه معناست و دارای چه مشخصات و مولفه هایی است؟ آیا استقلال حرفه ای وکالت و کانون های وکلای دادگستری، نوعاً معطوف و منحصر به " استقلال حاکمیتی و دولتی " آنها بوده یا شامل سایر جنبه های لازم دیگر برای استقلال وکیل، وکالت و کانونهای وکلای دادگستری نیز می باشد؟
2- مبنای حقوقی و قانونی استقلال کانون های وکلای دادگستری چیست؟ و مستند استقلال کانون های وکلای دادگستری در ایران چه می باشد؟
3- آیا صرف استقلال کانون های وکلای دادگستری، ملازمه با "استقلال وکیل و وکالت در کشور" دارد؟
4- مثلث استقلال وکالت(استقلال وکیل، استقلال وکالت و استقلال کانون وکلای دادگستری) در نگاه حاکمیت و قوای سه گانه به چه معناست و روابط و مناسبات فیمابین آنها چگونه است؟
5- مثلث استقلال وکالت(استقلال وکیل، استقلال وکالت و استقلال کانون وکلای دادگستری)،در راستای دادگاهها و جرائم خاص چون دادگاه ویژه روحانیت، جرائم سیاسی/امنیتی چگونه قابل ارزیابی بوده و در راستای ماده 48 قانون آئین دادرسی کیفری و تبصره ذیل آن، چگونه قابل تعریف و دفاع می باشد؟
6- نظر به اعلام نظر برخی از مقامات قضایی،تقنینی و دولتی بر تقدم" اصل احتیاط" نسبت به " اصل برائت" در جرایم موضوع ماده 48 قانون آئین دادرسی کیفری و تبصره ذیل آن و لزوم تائید وکلای مدافع متهمان آن جرائم از سوی ریاست قوه قضائیه بر اساس آن، مبنای احراز و تحقق "مثلت استقلال وکالت" در این باره چیست و چگونه قابل دفاع می باشد؟ وجایگاه وکالت و حق دفاع در نظام قضایی ایران، با توجه به مراتب یاد شده چگونه است؟
7- وضعیت وکالت در ایران از حیث" استقلال وکیل، وکالت و کانون های وکلای دادگستری، حق انتخاب وکیل، حق دفاع وکیل مدافع، مصونیت وکلای مدافع از تعرض، آزادی بیان وکلای مدافعِ با حُسن نیت در امر دفاع، مصونیت وکلای مدافع پس از دفاع و تضمین عدم تعرض بدانها و.." .چگونه است؟ مستندات موافق یا مغایر احتمالی مراتب مزبور چیست و کدام است؟
8- آفات و آداب وکالت در ایران چیست؟
9- مولفه های اصلی و اساسی" آسیب شناسی وکالت در ایران" چیست و مشخصات آن کدام است؟
10- موانع و محدودیت های وکالت در ایران و امکانات و فرصت های وکالت در کشور چیست؟
11- سرنوشت وکالت در کشور چگونه بوده و آتیه آن چگونه است؟
12- مشخصات و اصول"وکالت و دادگستری شایسته در ایران و جهان" چگونه است و وضعیت وکالت و وکلای مدافع در نظام دادرسی/قضائی و انتظامی ایران چگونه می باشد؟
13- استقلال کانون های وکلای دادگستری/اسکودا و کانون وکلای دادگستری مرکز و وضعیت آنها نسبت به قوه قضائیه، در راستای "مثلث استقلال وکالت" (استقلال وکیل، استقلال وکالت و استقلال کانون وکلای دادگستری) چگونه قابل ارزیابی است و مستندات آن چگونه است؟
14- مبنای قانونی و حقوقی فعالیت اسکودا چیست و مستند آن چه می باشد؟
15- کارکرد کانون وکلای دادگستری مرکز و اسکودا نسبت به "مثلث استقلال وکالت" (استقلال وکیل، استقلال وکالت و استقلال کانون وکلای دادگستری) چیست و مستند آن چه می باشد؟
16- مبنای عدم تمدید پروانه وکالت وکلای مدافع جرائم سیاسی و رسانه ای/مطبوعاتی و پرونده های دارای متهمان خاص از سوی کانون های وکلای دادگستری متبوعه آنها، با وجود عدم صدور هر گونه حکم تعلیق پروانه وکالت آنها از سوی دادگاه انتظامی مربوطه برابر قانون چیست و چگونه می توان آنرا همسو با استقلال کانون های مربوطه از مراجع نظارتی و قانونی و نیز موازین حقوقی، قانونی و انتظامی مربوطه دانست؟
17- وضعیت همسویی و انطباق "مثلث استقلال وکالت در ایران" (استقلال وکیل، استقلال وکالت و استقلال کانون وکلای دادگستری) با اصول و هنجارهای بین المللی وکالت و اسناد بین المللی مربوط به وکالت و نیز اهداف و وظایف کانون/اتحادیه بین المللی وکلای دادگستری(IBA) و نظام دادرسی عادلانه چگونه است؟
18- پدیدۀ مورد نقد انحصار در کانون های وکلای دادگستری و نبود هم افزایی وکلای دادگستری و مواضع انفعالی و واگرایی آنها نسبت به هم و نهاد صنفی وکالت در کشور چگونه با "مثلث استقلال وکالت" منطبق و سازگار است؟
19- وضعیت کارآموزان وکالت، موانع و محدودیت ها، نارسایی ها و آسیب های حرفه ای پیش روی آنها چیست و نقش وکلای سرپرست و نهاد صنفی وکالت در ارتقای علمی، عملی و کاربردی آنها چگونه بوده و کارکرد مستند آنها در این ارتباط چیست؟
20- وضعیت جاری،مشهود و مقرون به واقع وکالت در ایران چگونه است؟ راهکارهای برون رفت از وضعیت وکالت در کشور و سرنوشت جاری و پیش روی آن در ایران چیست ؟ حقوقدانان و وکلای محترم دادگستری می توانند در مقام تبادل نظر، دیدگاه، تجارب حرفه ای و پژوهشی خویش نسبت به سئوالات مطروحه و دیگر موارد قابل طرح و پیشنهاد در خصوص" طرح آسیب شناسی وکالت در ایران" برآمده و دیدگاهها و نظرات خویش و مستندات مربوطه خود را به نشانی اینترنتی:Email : [email protected] ارسال دارند و با هم اندیشی و همیاری در این طرح، در جهت اعتلای نهاد وکالت در ایران برآیند. دستاوردها و نتاریج بررسی های به عمل آمده، متعاقباً، به طرح مقتضی اعلام و اطلاع رسانی خواهد شد :
به قد و چهرۀ هر آنکس که شاه خوبان شد جهان بگیرد اگر دادگستری داند(حافظ) محمد رضا زمانی درمزاری(فرهنگ) ؛حقوقدان و وکیل دادگستری موسسه حقوقی و بین المللی زمانی
جمعه 7 اسفند 1394 - 10:34:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
هفتم اسفندماه، روزی سرنوشتساز برای ایران اسلامی
دوشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۸ ایوب رحیمی رئیس ستاد انتخاباتی استان قزوین گفت هفتم اسفندماه یکی از روزهای سرنوشتساز برای جمهوری اسلامی ایران است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قزوین صبح امروز دوشنبه سوم اسفندماه جلسهی شورای اداری با حضور سیدمحمد ماستاندار اصفهان: هفت اسفند، روز سرنوشت ساز مردم ایران است
استاندار اصفهان هفت اسفند روز سرنوشت ساز مردم ایران است اصفهان-ایرنا-استاندار اصفهان گفت هفت اسفند روز بسیار بزرگ مهم و سرنوشت ساز برای مردم ایران است به گزارش ایرنا به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری اصفهان رسول زرگرپور روز شنبه در مراسم جشن تحصیلی فرزندان خانه هاییادداشت/ هفتم اسفند، روزی که خورشید همدلی طلوع خواهد کرد
یادداشت هفتم اسفند روزی که خورشید همدلی طلوع خواهد کردمردم در تب و تاب رسیدن به هفتم اسفندماه در روز جمعه بسر میبرند روزی که در آن خورشید همدلی طلوع خواهد کرد و بدون شک به عنوان شکوهمندترین روز در تاریخ بلند و پر افتخار کشورمان به ثبت خواهد رسید به گزارش خبرگزاری فارس از بیجاباحضور پرشور در انتخابات هفتم اسفند، یک روز تاریخی را در تقویم انقلاب اسلامی رقم بزنید
صفحه خبر بخش خبری آیت الله هاشمی رفسنجانی در بیانیه انتخاباتی خویش انتخابات هفتم اسفند را یکی از فرصت های بسیار گرانقدر برای جلوگیری از نهادینه شدن تندروی های سیاسی و افراط کاری های دینی در جامعه دانست آیت الله هاشمی رفسنجانی همچنین از همه مردم عزیز در سراسر کشور درخواست کردعضو هیئت علمی کانون وکلای دادگستری استان گلستان خبر داد برگزاری جشن روز وکیل مدافع در 13 اسفند در گلستان
عضو هیئت علمی کانون وکلای دادگستری استان گلستان خبر دادبرگزاری جشن روز وکیل مدافع در 13 اسفند در گلستانعضو هیئت علمی کانون وکلای دادگستری استان گلستان گفت جشن روز وکیل مدافع و تحلیف وکلای پایه یک جدید این استان در تاریخ 13 اسفندماه در تالار فخر الدین اسعد گرگان برگزار میشود به9 اسفند، هفتمین همایش بین المللی روز جهانی بیماریهای نادر
به گزارش خبرنگارخبرگزاری صدا و سیما علی داوودیان مدیر عامل بنیاد بیماری های نادر در نشست خبری که به مناسبت هفتمین همایش بین المللی بیماری های نادر ایران برگزار شد گفت پیش بینی می شود یک میلیون و دویست هزار بیمار مبتلا به بیماری های نادر در کشور وجود داشته باشند که متاسفانه بسیاانتخابات هفتم اسفند، درک سیاسی و حمایت معنوی مردم از نظام را نشان خواهد داد
دانشگاهیان دانشگاه مازندران با صدور بیانیه ای در آستانه انتخابات مجلس تاکید کردند انتخابات هفتم اسفند درک سیاسی و حمایت معنوی مردم از نظام را نشان خواهد داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری دانشگاهیان دانشگاه مازندران در آستانه انتخابات مجلس بیانیه ای صادر کرد متن کاممردم ایران اسلامی در روز هفتم اسفند خواب استکبار جهانی را پریشان می کنند/ایران احتیاجی به کدخدایی انگلیسیها ند
امام جمعه اهل سنت بیجار با تاکید بر اینکه مردم ایران اسلامی در روز هفتم اسفند با حضور پرشور و انتخاب افراد اصلح خواب استکبار جهانی را پریشان می کنند گفت کشور ایران احتیاجی به کدخدایی انگلیسیها ندارد به گزارش کُردتودی ماموستا معروف خالدی ضمن محکوم کردن تبلیغات منفی انگلیسها علیهمراسم اربعین ۳ شهید مدافع حرم امروز در حسینیه سیالشهدا برگزار می شود
مراسم اربعین سه شهید مدافع حرم اهل بیت علیه السلام شهیدان مرتضی کریمی علیرضا مرادی و حسین امیدواری امروز در حسینیه سیالشهدا برگزار می شود به گزارش خبرگزاری بسیج مراسم اربعین سه شهید مدافع حرم اهل بیت علیه السلام شهیدان مرتضی کریمی علیرضا مرادی و حسین امیدواری امروز جمعه 30موحدی کرمانی: هفتم اسفندماه روز طرح گلایه نیست
سهشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷ ۵۰ دبیر کل جامعه روحانیت مبارز گفت هفتم اسفند ماه روز طرح گلایه ها نیست و همه خود را برای حضور در پای صندوق های رای آماده سازیم به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا آیت الله موحدی کرمانی عصر امروز در همایش بزرگ اصولگرایان در مدرسه عالی شه-
گوناگون
پربازدیدترینها