واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حوادث حوزه بهداشت و درمان پاياني ندارد
روز گذشته در حالي وزير بهداشت در حاشيه كنگره كشوري سوختگي با كودكان حادثه شينآباد ديدار صميمانه داشت و با آنها ناهار خورد كه طي روزهاي اخير كودك 45 روزه بر اثر سهلانگاري و استفاده از گاز دياكسيدكربن به جاي اكسيژن خفه شد و جان باخت.
نویسنده : زهرا چيذري
روز گذشته در حالي وزير بهداشت در حاشيه كنگره كشوري سوختگي با كودكان حادثه شينآباد ديدار صميمانه داشت و با آنها ناهار خورد كه طي روزهاي اخير كودك 45 روزه بر اثر سهلانگاري و استفاده از گاز دياكسيدكربن به جاي اكسيژن خفه شد و جان باخت. مرگ اين كودك و سوختگي مادردوقلوها در بيمارستان چمران تهران تنها بخشي از حوادثي است كه بيخ گوش وزارت بهداشت بر اثر سهلانگاري پزشكان و كادر درمان رخ داده اما شخص وزير و معاون درمان به جاي عذرخواهي يا استعفا از تكنيكهايي نظير توجيه، فرار به جلو و تكذيب و متهم كردن رسانهها به سياهنمايي استفاده كردهاند.
هر چند طرح تحول سلامت توانست برخي چالشهاي حوزه درمان را تا حدودي برطرف كند اما طي يكي دو سال اخير هر روز يك نقطه سياه جديد به كارنامه كاري وزارت بهداشت افزوده ميشود؛ نقاط كوري كه بزرگيشان به اندازه جان آدمهايي است كه در اين مدت بر اثر بيمبادلاتي پزشكان و كادر درمان يا فقدان نظارت جان يا سلامتي شان را از دست دادهاند. در اين بين در برخي موارد وزارت بهداشت رسانهها را به سياهنمايي محكوم كرده، در برخي موارد مانند سوختن مادر دوقلوها در بيمارستان چمران به دليل استفاده از گازي شيميايي، وزير بيآنكه بپذيرد هر اتفاقي كه در هر بيمارستاني بيفتد چه زيرمجموعه وزارت بهداشت باشد و چه بخش خصوصي و ساير بخشها نشان از عملكرد نادرست اين وزارتخانه در نظارت بر نهادهاي تابعهاش دارد، در فرار رو به جلو ميگويد:وزارت بهداشت شاكي اتفاقي است كه براي مادر دوقلوها افتاده است. در مواردي هم به طور كلي ماجرا را تكذيب ميكنند. تازه تمام اين تكذيب، اتهامزني و فرار رو به جلو براي مواردي است كه رسانهاي شده و بيترديد موارد قصور رسانهاي نشده چندين برابر است، هرچند تمركز وزارت بهداشت در عمل روي مواردي است كه بار رسانهاي مثبتي براي اين وزارتخانه داشته باشد؛ موضوعاتي همچون ديدار با كودكان شينآبادي، ديدار با مريم حيدرزاده شاعر ترانهسرا و...
مرگ نوزاد 45 روزه بر اثر اشتباه كادر درمان
نوزاد ۴۵ روزهاي در حين عمل جراحي با افت فشار و مرگ ناگهاني روبهرو شد. به دنبال اين حادثه بلافاصله اقدامات لازم در خصوص تشخيص دلايل اين مرگ ناگهاني انجام و مطابق بررسيهاي اوليه معلوم شد كه به دنبال افت فشار اكسيژن مركزي بيمارستان يا اختلال در دستگاه اكسيژنرساني، كپسول گاز دي اكسيد كربن كه اشتباهاً در محل قرار داشته، وارد مدار تنفس اتاق عمل شده و متأسفانه باعث مرگ نوزاد شده است. رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي دستور عزل و بركناري متخلفين حادثه را صادر كرد. اين حادثه در حالي رخ داد كه كمتر از دو ماه قبل هم مادري بر اثر گاز شيميايي كه به جاي اكسيژن به او وصل شده بود دچار سوختگي شد. حوادث پزشكي امسال اما به همين موارد ختم نميشود و داستاني دنبالهدار است.
برخي از حوادث امسال حوزه بهداشت و درمان
مهر ماه امسال زن جواني به دليل وضعيت اورژانسي از روستاي خود در بخش «ليردف» به بيمارستان جاسك منتقل و فوت شد. به گفته يكي از مسئولان دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان، قرارداد پزشك متخصص زنان و زايمان طرف قرارداد بيمارستان جاسك يك روز قبل از اين اتفاق به پايان رسيده بود و پزشك جديد نيز حدود ۱۶ساعت بعد به جاسك رسيد. مسئولان دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان دليل اين مرگ را نوع بيماري وي عنوان كردند. در نهايت و پس از شايعات بسيار مقصر، اشكالات مديريتي و عدم حضور متخصص بيهوشي مطرح شد و در نهايت دو نفر از مديران بهداشت و درمان اين شهرستان با هماهنگي رئيس دانشگاه از مسئوليت بركنار شدند. فروردين ماه امسال هم خبر مرگ مادر باردار مشهدي رسانهاي شد. علي حسينزاده، همسر وي گفت: دو ساعت پس از انتقال همسرم به بخش، حال او بد شد و پس از يك ساعت تلاش، او را به اتاق عمل بردند و سپس در بخش آي.سي.يو بستري شد كه پس از انجام عمل به من و اطرافيان اطلاع دادند كه رحم، قسمتي از تخمدان و دو فيبروم از داخل رحم برداشته شده است. اين در حالي است كه طي 9 ماه بارداري وي، درباره تمام اين مشكلات حرفي به ميان نيامده بود.
ارديبهشت و خرداد هم دو مادر يزدي به دليل حاضر نبودن پزشك معالج در هنگام زايمان دچار خونريزي و مرگ شدند. مادر سراواني نيز هم فرزندش فوت شد و هم خودش به دليل مشكلات بعد از زايمان و مجهز نبودن بيمارستان و خراب بودن دستگاه دياليز جان خود را از دست داد.
ماجراي زن 28 ساله سردشتي هم به مدد شبكههاي اجتماعي حسابي سر و صدا بر پا كرد. زن 28 سالهاي كه گفته شد پس از زايمان جفتش خارج نشده و در عمل جراحي به همراه جفت معدهاش را هم خارج كردهاند. اين بار نيز ماجرا تكذيب شد. پس از اين اتفاق، رئيس شبكه بهداشت سردشت گفت: اين زن، بيماري ديابت داشته، اما از پزشكان پنهان كرده است.
27 دي ماه امسال هم مادري پس از زايمان به اكسيژن نياز پيدا ميكند ولي در اتاق عمل به محض اينكه ماسك اكسيژن را روي صورت بيمار قرار ميدهند، وي دچار سوختگي شديد ميشود. ظاهراً اين عارضه بر اثر نوع گاز پر شده در كپسول اكسيژن است؛ اينكه به جاي گاز اكسيژن گاز ديگري در آن پر شده و باعث ميشود صورت، لب، دهان، گلو، ريه و چشمان اين مادر دچار سوختگي شديد شود. به گفته پدر دوقلوها تا زماني كه پاي رسانهها به ماجرا كشيده نشده بود، مسئولان به هيچ عنوان پاسخگو نبودند اما بعد از رسانهاي شدن ماجرا ادبيات و رفتار آنها تغيير كرد. وي همچنان با استفاده از لوله تراكستومي كه در داخل گردنش گذاشته شده است نفس ميكشد و تغذيه ميكند و توان صحبت كردن نيز ندارد.
رفتارهاي رسانهاي به جاي رفتار حرفهاي
شايد در مدتي كه وزير بهداشت مشغول رفتارهاي تبليغاتي و رسانهاي خودش مانند ديدار با دانشآموزان شينآبادي، شنيدن سخنان و درددلهاي آنها و تأثر براي اين دانشآموزان حادثه ديده بود، حوادث ديگري در بيمارستانها و مراكز درماني كشور به دليل سوءمديريت و خطاهاي پزشكي در حال رخ دادن باشند يا بر اساس آماري مرگ سالانه 3هزار بيمار سوخته در كشور، همين امروز هشت بيمار سوخته، بيماراني شبيه به دانشآموزان شينآبادي به كام مرگ فرو روند. اين دانشآموزان هم بيش از همدردي به درمان نياز دارند و دكتر هاشمي در جايگاهي هست كه بتواند اين خواسته را اجابت كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]