تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830719302




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دکتر خیام نکویی: پیگیری حل مشکل کشاورزی و آب باید اولویت اول نمایندگان مجلس آینده باشد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


دکتر خیام نکویی: پیگیری حل مشکل کشاورزی و آب باید اولویت اول نمایندگان مجلس آینده باشد استان‌ها > اصفهان - دکتر سید مجتبی خیام نکویی، بنیانگذار پژوهشکده بیوتکنولوژی منطقه مرکزی کشور پیگیری حل مشکل کشاوزی و آب اصفهان را مهمترین اولویت نمایندگان مجلس آینده اعلام کرد.


به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین، دکتر سید مجتبی خیام نکویی در بیست و ششم بهمن ماه سال۱۳۴۰ در محله دربکوشک اصفهان به دنیا آمد. او در سال 1358 در رشته کشاورزی در دانشگاه پذیرفته شد. خیام نکویی پس از اخذ مهندسی کشاورزی از دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1369 وارد دانشگاه تهران شده و کارشناسی ارشد خود را نیز از آن دانشگاه در رشته مهندسی کشاورزی- اصلاح نباتات اخذ کرد.

وی تحصیلات خود را در مقطع دکتری تخصصی بیوتکنولوژی در خارج از کشور ادامه داد و سپس به ایران بازگشت. خیام نکویی پس از اخذ مدرک دکترا و بازگشت به کشور مبادرت به بنیانگذاری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی کشور در اصفهان کرد که اولین مجموعه از فناوریهای نوین در استان اصفهان محسوب می شود. با توجه به عملکرد وی، نامبرده به تهران عزیمت کرده و به عنوان ریاست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاوزی ایران منصوب و منجر به تحولات چشمگیری در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی در ایران در مقایسه با کشورهای منطقه شده است. دکترمجتبی خیام نکویی در سال 1385 به عنوان مدیر پژوهشی نمونه برگزیده و مورد تقدیر قرار گرفت. در سال 1386 در اولین دوره همایش چهره های ماندگار به عنوان چهره ماندگار استان اصفهان در حوزه علم و فناوری معرفی شد. در ادامه پیشرفتهای حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی به لحاظ تاثیر گذاری های اثر بخش نامبرده، در اسفند ماه 1387 با حضور سران کشورهای عضو اکو از سوی دبیرخانه ده کشور عضو اکو در مراسمی در تهران به عنوان محقق و دانشمند برجسته کشاورزی کشورهای اکو معرفی و از زحمات و تلاش های وی تقدیر به عمل آمد. خیام نکویی در سال 1391 به عنوان معاون فناوری و نوآوری، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور منصوب گردید وتا انتهای سال 1392 با مسئولیت در حوزه فناوری های نوین، طرح های کلان ملی و فناوری،کانون های هماهنگی دانش و صنعت و حمایت از تجاری سازی طرح های فناوری، اقدامات اساسی در زمینه شکل گیری و توسعه شرکت‌های دانش بنیان به ثمر رساند. از سمت های مهم دیگر وی می توان به رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی ایران، رئیس کارگروه تخصصی بیوتکنولوژی وزارت جهادکشاورزی، عضو شورای بنیاد ملی نخبگان، عضو هیأت امنای پارک علم و فناوری پردیس ریاست جمهوری، عضو ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و عضو سازمان کیفیت آسیا-اقیانوسیه اشاره کرد. دیدگاه جنابعالی در مورد مجلس آینده چیست و بیشتر در چه حوزه هایی باید فعالیت شود؟ امیدوارم مجلس آینده بتواند در جهت پيشرفت و توسعه و تعالي کشور به ویژه تحقق اقتصاد مقاومتی که مهمترین مولفه آن اقتصاد دانش بنیان است گامهاي اساسي بردارد. بدون مقدمه به سراغ حیطه تخصصی خود می روم و چشم انداز تولیدات بخش کشاورزی کشور را بررسی می کنم. در سال 57 کشور ما جمعیتی حدود ۳۳ ميليون نفر داشت و 25 ميليون تن توليدات بخش کشاورزي مان بود. در حال حاضر با جمعیتی حدود ۷۹ میلیون نفر، تولیدات بخش کشاورزی کشور بالغ بر ۱۱۰ میلیون تن می باشد یعنی بیش از 4 برابر شده است. با در نظر گرفتن سند چشمانداز توسعه 20 ساله نظام صراحتا میبینیم که ما بايد چه جايگاهي را در منطقه داشته باشيم. اگر جمعیت با همین درصد رشد ادامه پیدا کند در آن زمان جمعیتی حدود۱۰۰ ميليون نفر خواهیم داشت، و به حدود ۲۰۰ میلیون تن مواد غذایی نیاز داریم بدین معنا که مواد غذایی باید حداقل ۹۰ میلیون تن رشد پیدا کند. نکته اساسي که بايد به آن توجه داشته باشیم اين است که در این حوزه محدودیت‌های زیادی وجود دارد که مهمترین آن منابع آب است که امکان افزايش سطح زير کشت را بسيار محدود کرده است. سوالی که در این میان مطرح می شود این است که ما چه استراتژي، بينش و نگاهي براي حل اين مشکل در کشور داريم؟ اين سوال، اساسی است و بنده به این صحنه ورود پيدا کرده ام، تا این دغدغه را پیگیری کنم.

از دیدگاه جنابعالی اولویت کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس دهم باید بر چه اساسی استوار باشد؟ ایجاد نظام یکپارچه ملی محیط زیست، مدیریت هماهنگ و نظام مند منابع حیاتی، جرم انگاری تخریب محیط زیست، تهیه اطلس زیست بوم کشور، تقویت دیپلماسی محیط زیست، گسترش اقتصاد سبز و نهادینه سازی فرهنگ و اخلاق زیست محیطی از جمله محورهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در اجرای بند یک اصل 110 قانون اساسی است. از نظر بنده تشکیل کارگروه تخصصی به منظور اصلاح و بازبینی قوانین قدیمی و ناکارآمد مرتبط با حوزه کشاورزی و محیط زیست و تلاش جهت تدوین و تصویب قوانین جدید ضروری در این حوزه اساسی است. همچنین این حوزه نیازمند دیدگاهی کارشناسانه می باشد. نظر جنابعالی در مورد کشاورزی و کمبود آب در بخش کشاورزی شهر اصفهان چیست؟ اولویت اول من مباحث کشاورزی است، درمورد اصفهان هم همه ميگويند اولويت اول استان آب است. بخشی از مشکلات کشاورزی ناشی از کم توجهی به بخش کشاورزی است. آب عمده ترين نیاز بخش کشاورزي می باشد. به اعتقاد بنده با همين ميزان آبي که داريم باید دانش هاي موجود در بخش کشاورزي را وارد مزرعه کنيم،همچنین فناوريهاي نوين، بيوتکنولوژي، نانوتکنولوژي و غیره را به کار گرفته و در نتیجه توليدات استان را افزايش دهيم. امروزه ارزش کشاورزی به اقتصادی بودن آن است و ما باید از کشاورزی سنتی جدا شده، به سمت کشاورزي اقتصادی که همان کشاورزی دانش بنیان می باشد پیش رویم، بدین معنا که روي شرايط موجودمان برنامهریزی کنیم یعنی الگوی کشت را تغيير داده و کشتهايي داشته باشيم با ميزان مصرف آب کمتر، همچنین می توانیم کشتهاي گلخانهاي را افزايش دهيم. وضعیت صنعت کشاورزی در دوران پساتحریمی چگونه است؟ باید تلاش کنیم تا اقتصاد دانش بنیان که موجب تقویت درون زایی در تمام بخشها به ویژه کشاورزی میشود را جدی بگیریم و صنعت کشاورزی نیزبه عنوان یکی از بخش های مهم مولد اقتصادی در این مورد استثنا است. باز شدن فضا جهت صادرات محصولات مازاد بر مصرف، فراهم آمدن امکان بیشتر تبادل علم و تکنولوژی،‌ استفاده صحیح و بهره وری درست از نهاده‌ها و ماشین‌آلات و همچنین زمینه‌سازی برای تولید برخی مواد در داخل، از جمله مواردی است که دست اندرکاران صنعت کشاورزی به آن امیدوارند. ضمنا نباید از ضرورت تاثیر مدیریت کارآمد بر بخش کشاورزی غافل شد باید از افراد توانمند و صاحب اندیشه در این بخش بهره جست.
امیدواریم در شرایطی که کشور با مشکل کم‌آبی مواجه است، اجرای طرح‌هایی چون مکانیزه کردن کشاورزی،‌ افزایش بهره‌وری، مدیریت آب و به کار گرفتن الگوی کشت مناسب در بخش‌های مختلف کشور بتواند در کنار، شرایط موجود امکان مناسبی را برای رشد و توسعه کشاورزی فراهم کند.

کلید واژه ها: استان اصفهان -




چهارشنبه 5 اسفند 1394 - 16:58:28





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن