واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: لیلاز: مجلسی نمی خواهیم که برای تبرک، ته مانده لیوان رئیس جمهور را سربکشد
لیلاز مجلس هفتم تا نهم را ضعیفترین مجالس طول تاریخ عنوان کرد و گفت: مجلسی نمیخواهیم که برای تبرک تهمانده لیوان رئیس جمهور را سربکشد و از شکل گیری چنین مجلسی بیزاریم.
به گزارش نامه نیوز، سعید لیلاز کارشناس اقتصادی درباره دستاوردهای اقتصادی دولت یازدهم گفت: روحانی باتوجه به موقعیت بسیار وخیمی که اقتصاد را تحویل گرفت موفق شد نرخ تورم را به یک پنجم کاهش دهد که سریعترین کاهش نرخ تورم در تاریخ مکتوب ایران است ومهمتر اینکه میزان کاهش نرخ تورم در حوزه مواد غذایی که فشار اصلی را روی توده مردم فقیر و اقشار کمدرآمد جامعه وارد میکند یکهفتم بوده است.
وی افزود: درتمام دوران احمدینژاد متوسط نرخ تورم موادغذایی بیشتر از متوسط نرخ تورم بوده و این به معنای فشار مضاعف روی اقشار فرودست جامعه بود و در برخی سالها نرخ تورم این گروه احتمالا سه رقمی شده است.
لیلاز تصریح کرد: ما الان دو سال است که موفق شدیم نرخ تورم مواد غذایی و همچنین نرخ تورم را تک رقمی کنیم و این اولین دستاورد اقتصادی دولت است.
وی اظهار داشت: دومین دستاورد دولت در طی این مدت نیز این است که بعد از ۴ سال سقوط پیدرپی قدرت خرید کارگران، برای اولین بار در سال ۹۳، ۸. ۲ درصد به قیمت ثابت با کسر تورم به حداقل دستمزد اضافه شد و این رویه در سال ۹۴ نیز ادامه یافت و برای سال ۹۵ نیز مطمئنا با برنامهریزیهایی که شده تداوم خواهد یافت.
این کارشناس دستاورد سوم دولت را طرح ارتقای سلامت که بعنوان طب ملی تلقی میشود عنوان کرد و افزود: اصلیترین مخاطبان وبهرهبرداران این طرح قشر فرودست جامعه هستند که تاکنون با موفقیت تمام نیز اجرا شده و با وجودی که ابتدا بسیاری تصور میکردند که دولت قادر نخواهد بود حتی به اندازه یک سال هم این طرح را ادامه دهد اکنون سال سوم خود را آغاز کرده است.
وی توضیح داد: همه این دستاوردها در حالی اتفاق افتاده که در سال ۹۴ درآمد نفت به یک پنجم سال ۹۰ کاهش یافته و حتی از بدترین سال تحریم (سال ۹۲) نیز کمتر بوده و هیچگاه چنین تنگنای مالی در طول تاریخ مکتوب ایران نداشتیم.
لیلاز ادامه داد: از سه ماهه اول سال ۹۴ اقتصاد ایران مجددا وارد رشد شد و در سال ۹۵ بدون تردید رشد اقتصاد ایران بیش از ۵ درصد خواهد بود.
وی در ادامه بر لزوم حضور مردم در انتخابات جهت تداوم این رویه تاکید کرد و گفت: قطعا حضور مردم به این رویه تداوم میبخشد چرا که ما با سه دوره مجلس که بدترین مجالس تاریخ ایران و حتی قبل از انقلاب بودهاند، مواجه بودهایم بطوری که باید از مجلس هفتم تا نهم به عنوان ضعیفترین مجالس ادوار تاریخ ایران یاد کرد.
این کارشناس اقتصادی همچنین خاطرنشان کرد: مجلسی میخواهیم که دولت را بیشتر حمایت کند و در عین حال با نگاه کارشناسی به دولت نظارت داشته باشد البته مجلس دربست در اختیار دولت نمیخواهیم، مجلسی نمیخواهیم که تهمانده لیوان رئیس جمهور را به عنوان تبرک سربکشد و از شکل گیری چنین مجلسی بیزاریم.
وی تاکید کرد: ما مجلسی میخواهیم که دولت را در کار درست حمایت کند و در کارهای شبهانگیز نظارت داشته باشد و دراشتباهات نیز بتواند دولت راهدایت کند که در این صورت دستاوردهای بزرگتری خواهیم داشت و چنین مجلسی میتواند نقطه شروع عصر جدید ایران بعد از توافق هستهای باشد.
منبع: ایلنا
۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]