تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده ‏اى حقیقت ایمانش را کامل نمى ‏کند مگر این که در او سه خص...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853351881




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلاش ایران برای همگرایی منطقه ای جهت مقابله با گرد و غبار


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: تلاش ایران برای همگرایی منطقه ای جهت مقابله با گرد و غبار دستیار ویژه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همکاری های بین المللی گفت: متاسفانه تلاش ایران برای ساماندهی تلاش منطقه ای به منظور مقابله با معضل گرد و غبار به دلیل شرایط امنیتی منطقه به ویژه در کشورهایی همچون عراق و سوریه به نتیجه نرسید و از این رو تلاش برای برجسته سازی موضوع در سطح بین المللی در دستور کار قرار گرفت.
۱۳۹۴ سه شنبه ۴ اسفند ساعت 20:12

خبرگزاری پانا+

به گزارش خبرگزاری پانا، مجید شفیع پور دستیار ویژه رئیس سازمان در همکاری های بین المللی و رئیس مرکز امور بین الملل و کنوانسیون های سازمان حفاظت محیط زیست ضمن یادآوری تصویب پیش نویس قطعنامه پیشنهادی ایران با محوریت موضوع مقابله با پدیده گرد و غبار در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با پیگیری و تلاش ج.ا.ایران، گفت: طوفان های گرد و غبار یکی از مهم ترین چالش های نوظهور زیست محیطی در منطقه غرب آسیا است که طی یک دهه گذشته نمود بسیار بیشتری پیدا کرده است.
وی افزود: از نمایه های اصلی طوفان های گرد و غبار، کاهش شدید میزان دید در اثر افزایش غلظت ذرات معلق عمدتاً از جنس خاک رس و ماسه است.
دستیار ویژه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همکاری های بین المللی با اشاره به اینکه اندازه این ذرات معلق غالباً زیر 2.5 میکرون است، اظهار کرد: متاسفانه این پدیده خسارات بسیار زیاد زیست محیطی، بهداشتی و اقتصادی همچون لغو پرواز هواپیماها، تعطیلی فعالیت مدارس و ادارت را به همراه دارد که منجر به تحمیل خسارات سنگین برای کشور طی یک دهه گذشته شده است.
رئیس مرکز امور بین الملل و کنوانسیون های سازمان حفاظت محیط زیست با شرح این موضوع که تشکیل کانون های انتشار گرد و غبار غالباً بر اثر تبخیر شدید آب سطحی محیط های طبیعی و از بین رفتن امکان رشد رستنی ها و گونه های گیاهی است، افزود: تبخیر شدید رطوبت سطحی از عرصه های خاکی، باعث می شود حتی وزش ملایم باد، لایه سطحی خاک را به هوا بلند کرده و ایجاد گرد و غبار نماید.

شفیع پور ضمن یادآوری این موضوع که این ذرات به علت وزن کم، مدت ها در هوا باقی می مانند و از این رو شاهد پایداری پدیده گرد و غبار در مدت زمان طولانی تری هستیم، خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام نظر کارشناسان بیش از دو سوم منابع آلاینده و کانون های گرد و غبار تهدید کننده ایران در منطقه غرب آسیا و خارج از مرزهای ج.ا.ایران است.
دستیار ویژه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همکاری های بین المللی ادامه داد: این کانون ها با وزش بادهای مقطعی در کشورهای همسایه همچون عراق، سوریه، اردن و عربستان سعودی، تا بیش از سه چهارم از پهنه ایران را با معضل زیست محیطی بزرگی به نام طوفان های گرد و غباری مواجه کرده است.
رئیس مرکز امور بین الملل و کنوانسیون های سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در کنار کشورهای مذکور که مهم ترین کانون های گرد و غبار خارجی برای ایران محسوب می شوند، امارات متحده عربی، قطر، کویت و حتی شمال آفریقا نیز بنا به شرایط و با توجه به سرعت باد و طوفان های شکل گرفته، بر اثر گردش طبیعی هوا در اتمسفر می توانند بخش هایی از کشور تا دامنه های جنوبی ترکیه و در شرق ایران بخش هایی از افغانستان و پاکستان را تحت تاثیر طوفان های گرد و غبار قرار دهند.
وی ضمن تاکید بر ضرورت تلاش ها و همکاری های منطقه ای به منظور مقابله با این پدیده، تصریح کرد: کشورها و سازمان های منطقه ای و بین المللی باید بسیج وسیعی برای جلوگیری از تشدید و گسترش این معضل محیط زیستی و حل آن شکل دهند.
شفیع پور با اشاره به بخش های مختلف جهان که همچون ایران با معضل گرد و غبار مواجه هستند، گفت: پهنه گسترده ای از آفریقا، بخشی بزرگ در آمریکای شمالی به ویژه ایالت متحده آمریکا، بخش وسیعی از سه کشور چین، ژاپن و مغولستان در شرق آسیا، همچنین بخش هایی از استرالیا از جمله دیگر نقاط دنیا است که با چنین معضلی مواجه هستند. دستیار ویژه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همکاری های بین المللی ضمن یادآوری ابتکار عمل سازمان حفاظت محیط زیست به نمایندگی از دولت ج.ا.ایران برای تنظیم و تقدیم دو قطعنامه پیشنهادی مرتبط با گرد و غبار به مراجع بین المللی از طریق مبادی دیپلماتیک، خاطرنشان کرد: متاسفانه تلاش ایران برای شکل گیری و ساماندهی تلاش منطقه ای به منظور مقابله با معضل گرد و غبار به دلیل شرایط امنیتی منطقه به ویژه در کشورهایی همچون عراق و سوریه به نتیجه نرسید و از این رو تلاش برای برجسته سازی موضوع در سطح بین المللی در دستور کار قرار گرفت.
رئیس مرکز امور بین الملل و کنوانسیون های سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص روند ارائه قطعنامه ها، گفت: ابتدا پیش نویس قطعنامه های مورد اشاره تسلیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و برنامه محیط زیست ملل متحد (UNEP) شد و سپس این پیش نویس ها به منظور تصویب، در نوبت طرح مجمع محیط زیست سازمان ملل متحد که قرار است اوایل خردادماه سال آینده (1395) در نایروبی پایتخت کنیا برگزار شود، قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: با تلاش مجدانه نمایندگان ج.ا.ایران در سازمان ملل متحد واقع در نیویورک، قطعنامه پیشنهادی ایران در تاریخ 8 دسامبر 2015 یعنی حدود دو ماه و نیم قبل و در اواخر آذرماه سالجاری به تصویب رسید.
شفیع پور تاکید کرد: این مصوبه الزامی برای تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد به منظور فعالیت برای رفع این معضل است.
دستیار ویژه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همکاری های بین المللی افزود: البته ممکن است این الزام به لحاظ حقوقی برای پاره ای از کشورهای همسایه به علت بحران های امنیتی و جنگ و آشوب داخلی، امکان تحقق در این مقطع زمانی را نداشته باشد ولی با درک واقعیت، تلاش های گسترده ای در این حوزه با بهره گیری از این قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد معطوف به برنامه محیط زیست ملل متحد (UNEP) صورت خواهد پذیرفت.
رئیس مرکز امور بین الملل و کنوانسیون های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در این میان برای بهره گیری از پشتوانه علمی و تخصصی مرتبط، مقرر شد نشست ها و همایش های علمی _ دانشگاهی تخصصی در این موضوع برگزار شود که از آن جمله می توان به برگزاری کنفرانس بین المللی با همین موضوع در دانشگاه شهید چمران اهواز طی تاریخ های 12 تا 14 اسفندماه سالجاری اشاره کرد.
وی از افغانستان، پاکستان، چین، استرالیا، اسپانیا، امارات متحده عربی، ژاپن، پالائو و مغولستان به عنوان کشورهایی نام برد که از قطعنامه پیشنهادی ایران حمایت کرده و خواستار ایجاد تکالیف کاری برای دولت های جهان توسط برنامه محیط زیست ملل متحد (UNEP) شدند.
شفیع پور با اشاره به برخی از بندهای این قطعنامه، ابراز امیدواری کرد: پس از تصویب قطعنامه در اوایل خردادماه 1395، زمینه های تحقق همکاری های بین المللی و منطقه ای در این حوزه مهیا شود.
دستیار ویژه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همکاری های بین المللی، تدوین یک برنامه عمل راهبردی تلفیقی توسط برنامه محیط زیست ملل متحد (UNEP) برای مناطق مواجه با این معضل را یکی از محوری ترین بندهای این پیش نویس دانست و افزود: ایجاد یک شبکه جهانی و مرکز تخصصی مقابله با طوفان های گرد و غبار که مباحث کنترلی این پدیده را دستور کار قرار دهد از دیگر بندهای ذکر شده است.
رئیس مرکز امور بین الملل و کنوانسیون های سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: تلاش برای پایش و جمع آوری داده های اندازه گیری شده دیگر ابعاد علمی طوفان های گرد و غبار به ویژه اثرات بهداشتی سوء این پدیده بر سلامت انسان با مشارکت سازمان جهانی بهداشت برای انطباق با برنامه اقدام راهبردی منطقه ای در غالب همکاری سه جانبه برنامه محیط زیست ملل متحد (UNEP)، سازمان جهانی هواشناسی و کنوانسوین مقابله با بیابان زایی از بندهای دیگر این پیش نویس است.
وی تاکید کرد: همچنین در این پیش نویس از بانک های توسعه منطقه ای همچون بانک توسعه اسلامی، بانک توسعه آسیایی، بانک جهانی و دیگر موسسات مالی و کشورهای اهدا کننده کمک های مادی خواسته شده که برای اجرای برنامه اقدام راهبردی مناطق مختلف جهان، منابع مالی لازم به منظور اقدامات لازم برای تثبیت خاک و افزایش رطوبت سطحی عرصه های مستعد را به طرق مختلف در اختیار کشورهای درگیر این پدیده در مناطق مختلف قرار دهند.
شفیع پور با بیان اینکه انتظار می رود ابتکار عمل ج.ا.ایران با استقبال و حمایت خوبی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مواجه شود و مورد تصویب نهایی قرار گیرد، ابراز امیدواری کرد: در جلسه خردادماه مجمع محیط زیست سازمان ملل متحد، اجزای مکمل همچون بسیج مادی و تدوین برنامه اقدام راهبردی به عنوان گام های مهم تکمیلی به تصویب برسد.
دستیار ویژه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همکاری های بین المللی تاکید کرد: تصویب اجزای مکمل، تلاش برای حفظ منافع ملی به ویژه تامین سلامت شهروندان بیش از 23 استان کشور و امکان فراهم شدن زمینه برای تلاش عملیاتی منطقه ای را محقق می کند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن