واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حاشیه های داغ تبلیغات؛ رای شکلاتی، کت رای آور، مبارزه با تخلفات
تبلیغات دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که از بیست و نهم بهمن آغاز شده است، در پنجمین روز با شور و نشاط و استفاده از روش های مختلف و نوین برخی نامزدها ادامه دارد.
آفتاب : روش های تبلیغی ابداعی که گاهی با هنجارشکنی همسان می شود و از مرز قانون و مقررات تبلیغاتی در صحنه انتخابات فراتر می رود، بازتاب هایی در میان شهروندان نیز به همراه داشته است و در مواردی با این تخلفات مبارزه شده است.
برخی از روش های تبلیغاتی نامزدهای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی برپایه گزارش های خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور را می خوانیم:
** ورزشکار، هنرپیشه ، شکلات و بستنی برای جذب آرا
برخی هواداران نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی در یکی از استان های غرب کشور با پخش خبرهایی در فضای مجازی مبنی بر دعوت از ورزشکاران شاخص، هنرپیشه ها و نمایندگان کنونی مجلس، مردم را به ستادهای انتخاباتی خود می کشانند ولی از این افراد شاخص خبری نمی شود.
یکی از نامزدها در استان بوشهر نیز در کنار توزیع پوسترهای تبلیغاتی خود در بین مردم، شکلات به آنان می دهد که حامیان نامزد رقیب از آن به عنوان رای شکلاتی یاد کرده اند.
یک بستنی فروش در استان بوشهر هم با نصب بنری با مضمون توزیع رایگان بستنی بین ساعت 22 تا 23 اقدام به تبلیغ برای نامزد مورد حمایت خود کرد که پس از گذشت دو روز این بنر به دلایلی نامعلوم برداشته شد.
گفته می شود همسر یکی از نامزدها هم که در یک رشته پزشکی تخصص دارد با استفاده از فرصت کمبود متخصص در استان بوشهر با ویزیت رایگان جمعیت قابل توجهی را روانه ستاد انتخاباتی این نامزد کرده است.
** غوغای خودروها
حرکت ده ها خودرو در معابر مرکزی و میدان اصلی یکی از شهرهای غرب کشور که به هواداری از یک نامزد مجلس شورای اسلامی صورت گرفت باعث ازدحام و صدای بوق و شادی این کاروان در اولین شب از آغاز دهه اول فاطمیه و موجب اعتراض شد.
برخی از طرفداران نامزدهای انتخابات مجلس در یکی از حوزه های استان تهران نیز بدون اجازه، اقدام به نصب برچسب روی خودروهای عبوری کردند که این کار اعتراض رانندگان را در پی داشت.
** متهم می کنم
یکی از نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی در سخنانی در جمع طرفداران خود فرماندار یکی از شهرستان های این استان را متهم به حمایت از یک نامزد خاص کرد و یکی از نمایندگان فعلی مجلس را وکیل الدوله خواند.
سوء استفاده از اموال دولتی به نفع یک نامزد و جمع آوری برخی از بنرهای تبلیغاتی به صورت گزینشی توسط فرمانداری از دیگر ادعاها و اتهامات این نامزد نمایندگی مجلس به دیگران بوده است.
** کت رای آور
یکی از نامزدهای مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه در غرب کشور ادعا کرده ورودش به مجلس شورای اسلامی حتمی است. او در نشستی اعلام کرد: اگر من کت خودم را هم داخل میدان اصلی شهر بیندازم رای می آورم .
** انصراف در اعتراض به اسراف
یک نامزد حوزه انتخابیه در استان آذربایجان شرقی طی پیامی در شبکه های اجتماعی ضمن دعوت مردم به حضور حداکثری و انتخاب نماینده اصلح اعلام کرده است شیوه تبلیغات پرهزینه و عوام فریبی، مسیر خدمت را عوض می کند. به همین منظور انصراف خود را از نامزدی مجلس شورای اسلامی به فرمانداری اعلام کردم.
در ادامه این پیام آمده است: انصرافم به نفع کسی نبوده و در فرصت مناسب دلایل آن را به همگان اعلام می کنم.
علاوه بر او، در روزهای اخیر تعدادی دیگر از نامزدها در نقاط مختلف کشور به دلایل گوناگون از جمله ناامیدی از رای آوردن یا کنار رفتن به نفع برخی نامزدهای دوست و همفکر، از عرصه انتخابات کنار کشیده اند که شمار نهایی آن را تا دو روز دیگر اعلام می کنیم.
** تبلت چینی ، برنج هندی و بن ورزش
در یکی از شهرستان های استان آذربایجان غربی یکی از نامزدها، با ترتیب دادن قرعه کشی در محل گردهمایی های شبانه طرفدارانش، هر شب یک تبلت چینی به برندگان می دهد.
یکی دیگر از نامزدهای مجلس دهم این شهرستان نیز از مدتی قبل کیسه های برنج هندی را در بین برخی از طرفداران خود توزیع می کند.
نامزد دیگری در این استان تبلیغات در فضای مجازی را غنیمت شمرده و بانوان شهر را با روش توزیع بن های استفاده از امکانات باشگاه های ورزشی به حضور در جلسه هایش ترغیب می کند.
این در حالی که بررسی ها در استان مازندران حاکی است رقابت براساس نوع تبلیغات وهزینه های برخی نامزدها برای کسب آرای مردم به گونه ای است که عرصه تبلیغات را به دو قطب دارا و ندار تقسیم کرده است .
توزیع تراکت ها و پوسترهای تبلیغاتی رنگارنگ روی کاغذهای با کیفیت بالا،دعوت از ورزشکاران و سیاسیون سرشناس و گاهی ارائه شارژ تلفن همراه به مردم، شگرد پولدارهای این عرصه رقابتی است.
به کارگرفتن جمعی از جوانان و نوجوانان به عنوان سیاهی لشکر جلو ستادهای تبلیغاتی نشانگر داراها در این عرصه است .
نصب تلویزیون های بزرگ خانگی در جلو ستاد و پخش موسیقی خوانندگان مورد علاقه جوانان نیز علاوه بر داراها، داشته های نامزدهای میانه ای است که در حد فاصل دو گروه دارا و ندار سرگرم تبلیغات هستند.
این در حالی است که برخی از نامزدهای مجلس در حوزه های انتخابیه مختلف مازندران تاکنون ستادی بر پا نکرده اند و علت آن را هم نداشتن بودجه بیان می کنند.
برخی از این افراد که انگیزه معرفی بیشتری برای حداقل معرفی نیم بند خود به مردم دارند به شیوه هایی چون سرک کشیدن به مساجد و حضور در نماز جماعت، اجتماع عمومی مردم و حتی پارک ها به بهانه ورزش صبحگاهی روی آورده اند.
** آخرین تلاش ها در آخرین روزها
از جنوب کشور نیز خبر می رمسد یکی از نامزدهای رد صلاحیت شده و هواداران او در یکی از حوزه ها برای بازگشتش به صحنه دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به جمع آوری امضای مردمی روی آورده اند.
ستاد خانگی نامزد رد صلاحیت شده یک شهرستان درغرب کشور نیز همچنان فعال است و در طول شبانه روز پذیرای جمع کثیری از مردم از روستاهای دور و نزدیک این شهرستان است.
برخی نامزدهای رد صلاحیت شده هم تلاش می کنند با حضور در جمع مردم، خود را برای شرکت دوره های آتی انتخابات معرفی کنند و می گویند علت عدم تایید صلاحیت آنان، مسائل جزئی بوده و آنها بسیار امیدوار هستند که در دوره های بعد تایید صلاحیت شوند.
در همین حال، یکی از نامزدهای مجلس ، شعار استان شدن شهرستان حوزه انتخابیه خود را جلب آرای مردم و راهیابی به مجلس شورای اسلامی برگزیده است.
**برخورد با متخلفان انتخاباتی
فرماندار شیراز با بیان این که نصب هرگونه پوستر، پلاکارد، بنر، عکس و پارچه تبلیغات نامزدهای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سطح شهر ممنوع است، گفت: تاکنون تخلفات 30 نامزد این دوره از انتخابات در حوزه انتخابیه شیراز ثبت و مستندسازی شده است.
حیدر عالیشوندی در گفت و گو با ایرنا افزود: بخش زیادی از داوطلبان انتخابات مجلس دهم در حوزه انتخابیه شیراز با بی توجهی نسبت به این ممنوعیت که به صراحت در ماده 61 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی آمده است، نسبت به نصب پوستر، پلاکارد و بنر در سطح شهر اقدام کرده اند.
رئیس هیات اجرایی انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شیراز گفت: از شامگاه جمعه 30 بهمن 94 گروهی را برای از بین بردن و برخورد با تخلفات در تبلیغات انتخابات تشکیل داده ایم که این گروه جمع آوری تبلیغات غیرمجاز قانونی را در 10 منطقه شهری شیراز آغاز کرده است و نمایندگان هیات های اجرایی و نظارت بر انتخابات در این گروه، تخلفات نامزدهای انتخابات را مستندسازی می کنند تا مبنای تصمیم گیری درباره نامزدها باشد.
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]